Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 8 of 8

Thread: Rs-232c

  1. #1
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    51
    Posts Thanks / Likes

    Default Rs-232c

    Am tot cautat cablu serial prin magazine, dar nu am gasit... am gasit totusi o trecere din serial in usb, care nu stiu daca este buna si este destul de scumpa...
    Rascolind printre vechituri am gasit 2 mous-uri pe serial, am verificat pinii si sunt ok, doar ca trebuie facute legaturile cum trebuie. Singura observatie ar fi ca, conductorii din cablu sunt cam subtiri...

    Este bun acest cablu pentru a foce legatura intre rec si pc?
    Pun aceasta intrebare pt ca nu vreau sa fac vreo prostie...

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Uita chestia aia cu serial in USB, se foloseste cand ai laptop fara port serial si oricum nu merge orice model pe orice laptop, doar prin incercari.
    Ceea ce cauti tu este un null modem cable care are ambele mufe de tip mama (ca cele de la mouse-ul serial), iar pinii se leaga 2-3, 3-2 si 5-5. Daca firele sunt prea subtiri, poti sa-ti faci singur un cablu, cumperi 2 mufe tip sub D cu 9 pini si un cablu cu 3 fire si-l legi singur ca mai sus. Eu am incercat asa cu un cablu electric cu 3 fire (deci neecranat) de 10 m si merge perfect.

  3. #3
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    51
    Posts Thanks / Likes

    Default

    multumesc pt raspuns
    o sa incerc cablurile de la mouse, si daca nu merge o sa caut mufe separate si cablu.
    Inca ceva... conectarea se face ca la un serial obisnuit?
    adica, cu PC-ul si Rec. oprite, dupa care se porneste rec. si apoi pc-ul?

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Dyngo View Post
    ... conectarea se face ca la un serial obisnuit?
    adica, cu PC-ul si Rec. oprite, dupa care se porneste rec. si apoi pc-ul?
    Pentru mai multa siguranta asa ar trebui, dar eu, drept sa-ti spun, mereu am conectat cablul cu ele pornite si nu s-a intamplat ceva nasol vreodata.
    Acum, la receiverul Echolite nu stiu care este procedura de incepere a transferului, dar de obicei este la pornirea receiverului (Humax).

  5. #5
    Member Mentor
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Timisoara, RO
    Posts
    986
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu conectez cablul serial cu calculatorul pornit si receptorul stins de la butonul de retea (din spate) apoi pun receptorul in stand-by. Fac update, la final pe display apare "Good" si porneste singur pe canalul 1. Opresc din nou din spate, scot cablul si ... e updatat.

    Later Edit:
    Eu am cumparat cablul de la Vitacom. Pretul a fost sub 7 RON.
    Ulterior gasisem si la eta-2u. Cred ca orice firma mai mare de calculatoare trebuie sa aiba asa ceva.
    Last edited by MariusT; 3rd February 2007 at 19:50. Reason: addon

  6. #6
    Safe User Expert
    Join Date
    May 2005
    Posts
    2,956
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @Dyngo

    Cablu null-modem de-a gata gasesti aproape la orice filiala a librariei Diverta.

  7. #7
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    51
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc tuturor pentru raspunsuri...
    Deocamdata am facut cablul din doua de mouse, inca nu l-am probat pt ca nu am avut timp.
    Oricum va trebui sa cumpar unl de vreo 10m ca sa pot lega cele doua rec.

  8. #8
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Europa
    Posts
    1,479
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Fa-ti singur un cablu daca-l vrei de 10 m. Foloseste pentru asta cablu de retea. Eu asa am, 12 m intre 2 receptoare si e OK.
    Gigel


 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top