Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 0 EUR (0%)
Donate to support this site...

Results 1 to 3 of 3
 1. #1
  Moderator Expert
  Join Date
  Oct 2003
  Location
  BRASOV
  Posts
  20,981
  Posts Thanks / Likes

  Default [email protected] 5 2 – 8 februarie 2007

  Filmele saptaminii

  Alice
  Fargo
  Lumea lui Garp
  Jurassic Park
  Alice nu mai locuieste aici
  Piesa neterminata pentru pianina mecanica
  Zatoichi
  Hamlet
  Ghici cine vine la cina
  Duelistii
  Zilele radioului


  Vineri – 2 februarie, Cinemax, 19.10
  Alice
  Comedia, SUA, 1990
  Regia: Woody Allen – nom. Oscar pt. scenariu
  Cu: Mia Farrow – nom. Globul de Aur

  [1] nom. Oscar
  [1] nom. Globul de Aur

  "Muza Mia Farrow inspira una dintre cele mai imaginative pelicule alleniene care, ca si Zelig, sau Oedipus Wrecks are legatura cu magia. Eroina este o tinara aparent fericita, cu doi copii frumosi si un sot bogat, un apartament luxos si o viata lipsita de griji. Cu toate acestea, ea se dovedeste un fel de madame Bovary, aspirind la cu totul altceva. […] Lucrul cel mai grav este ca Alice incepe sa-si materializeze propriile obsesii, ca de filda fantoma unui fost iubit, mort de citiva ani. […] Acesta poate fi asemanat cu actorul coborit de pe ecran in Trandafirul rosu din Cairo si intretine iluziile eroinei interpretata tot de Mia Farrow." (Dana Duma, Woody Allen: bufon si filosof)

  "Allen foloseste in aceasta pseudodrama toate mijloacele cinematografului fantastic: falsh-back, voci din off, aparitii si disparitii sau transparente. Filmul cucereste prin eleganta felliniana a jocului cu timpul. Dar cind intriga se complica, se lungeste si durata, filmul pierzind din haz si poezie." (Dictionar universal de filme, 2002)

  "Film ‘delicios’ dupa parerea unor comentatori, nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun scenariu, Alice este un film in care cineastul transfera eroinei o parte din atributele personajului interpretat de obicei de el insusi. Alice avea sa inregistreze un succes special in Europa: numai in Franta s-au inregistrat 600.000 de spectatori in salile de cinema." (Dana Duma, Woody Allen: bufon si filosof)

  Vineri – 2 februarie, Cinemax, 23.00
  Fargo – nom. Oscar
  Comedie neagra, SUA, 1996
  Regia: Joel Coen – Premiul pt. regie la Canne, Oscar pt. (co)scenariu
  Cu: Frances McDormand – Oscar

  2 premii Oscar [7]

  "Fargo pare un film al fratilor Coen in cea mai mica masura, din ce au facut ei pina acum, in timp ce defineste temele caracteristice mai clar decit in orice au realizat." (Mark Deming – All Movie Guide)

  "Filmul are tensiune si ritm dezlantuit. McDormand, sotia regizorului, schiteaza portretul antieroic al unei politiste firave si gravide ce izbuteste, numai prin forta de caracter, sa puna capat dementei." (Dictionar universal de filme, 2002)

  "Cu Fargo si The Big Lebowski fratii Coen si-au extins filosofia comunicarii neautentice la o indispozitie a societatii in care lipsa articularii este un simptom observabil." (Paul Coughlin) (www.senseofcinema.com)

  Vineri – 2 februarie, TVR 1, 23.20
  Lumea lui Garp / The World According to Garp
  Comedie, SUA, 1982
  Regia: George Roy Hill
  Cu:
  Robin Williams
  Glenn Close – nom. Oscar pt. rol secundar

  "Fascinantul destin al Jenniei Fields, una dintre liderele feminismului american, si al fiului ei, victime ale cruzimii omenesti, sint redate in transpunerea unui roman de John Irving, care a produs scandal la aparitie." (Dictionar universal de filme, 2002)

  Simbata – 3 februarie, PRO TV, 15.15
  Jurassic Park – 2 premii BAFTA: Public’s Favorite Film, Popularity Prize
  Film SF, SUA, 1993
  Regia: Steven Spielberg
  Cu: Sam Neill, Laura Dern

  2 premii Oscar [2]

  "Adaptare dupa Michael Crichton, poveste veche, plauzibila – cica! – din punct de vedere stiintific, dar filmul e important, mai curind , ca performanta tehnica, fiindca proiecteaza cinematograful intr-o era noua, cea numerica, creind pentru prima oara imagini pe care ochiul camerei nu le-a ‘vazut’." (Dictionar universal de filme, 2002)

  Simbata – 3 februarie, Cinemax, 17.10
  Alice nu mai locuieste aici / Alice Doesn’t Live Here Anymore – BAFTA
  Drama, SUA, 1974
  Regia: Martin Scorsese
  Cu:
  Ellen Burstyn – Oscar, BAFTA, nom. Globul de Aur
  Kris Kristofferson

  1 premiu Oscar [3]
  2 premii BAFTA [2]
  [2] nom. Globul de Aur

  "Portretul unei femei descris atasant de cineast, paralel cu moravurile uniu orasel. Scenariul reuseste sa incarce cu semnificatie o tema intrata in cliseu." (Dictionar universal de filme, 2002)

  Simbata – 3 februarie, PRO Cinema, 22.05
  Piesa neterminata pentru pianina mecanica / Neokoncennaia piesa dlia mehaniceskogo pianino
  Drama, Rusia, 1977
  Regia: Nikita Mihalkov

  "Ecranizare dupa ‘Platonov’ de A.P. Cehov, filmul ‘compune textul ca pe o partitura pentru un concert de camera. Un concert inceput senin, cu risete inocente ca un clinchet de clopotei, si sfirsit grav intr-un hohot de plins. Un concert dirijat magistral de la pianissimo la fortissimo, care-l consacra pe Nikita Mihalkov (in dubla postura de regizor si actor) ca un interpret, poet si filozof al operei cehoviene’ (Adina Darian)." (Cinema… un secol si ceva, 2002)

  "O tensiune, o electricitate se instaleaza in spatiul larg deschis si in profunzimea cimpului. Recunosti astfel acea mizanscena dinamica in statica sa, pe care Bazin o celebra la Wyler si Welles. Ca si in Nunta lui Wajda, o lume uita ca moare, visind ca se apara. Frumusetea imaginilor, stiinta conditionarilor, autenticitatea locurilor si cea a personajelor invita la o comparatie cu Visconti, daca acesta n-ar fi cel mai adesea sarcastic si nu amar." (Bartélémy Amengual) (Cinema… un secol si ceva, 2002)

  "Un film melancolic, elegiac si premonitoriu deopotriva si, dupa Doamna si catelul, in timp, prima veritabila capodopera de film cehovian." (Florian Potra)

  Simbata – 3 februarie, TVR 1, 23.00
  Zatoichi
  Film de actiune, Japonia, 2003
  Regia: Takeshi Kitano – Leul de argint la Venetia
  Cu: Takeshi Kitano

  "Zatoichi e orb si, ca atitia alti nevazatori, ziua face masaj. Insa ce nu stiu clientii lui este faptul ca el are o lovitura secreta, mortala de sabie. Si, cind doua surori depling omorirea parintilor, Zatoichi reinvie arta samurailor. Artele martiale, imaginea rafinata, dar si umorul special sint cirlige puternice pentru cinefilii avizati. Iar numele regizorului e o garantie a calitatii." (www.port.ro)

  Language is merely a difference, not a barrier.
  Io non invecchio... divento vintage!


 2. #2
  Moderator Expert
  Join Date
  Oct 2003
  Location
  BRASOV
  Posts
  20,981
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Duminica – 4 februarie, Cinemax, 14.45
  Hamlet
  Drama, Marea Britanie – SUA, 1996
  Regia: Kenneth Branagh – nom. Oscar pt. scenariu adaptat
  Cu:
  Kenneth Branagh
  Kate Winslet

  [4] nom. Oscar

  "Formal vorbind, e transpunerea cea mai fidela [in doua versiuni, de 4 si 2 ore], fiindca – asa cum se mindrea realizatorul – nu s-a omis vreun vers din original. Dar abundenta dialogului reduce imaginea, de multe ori, la simpla ilustrare pleonastica, textul fiind rar interpretat vizual. […] In general, in adaptarea sa, Branagh anuleaza ambiguitatea personajelor. Nu incape indoiala ca Polonius e tradator, Claudius insetat de putere, iar Gertrude dezinformata." (Dictionar universal de filme, 2002)

  Duminica – 4 februarie, PRO Cinema, 16.45
  Luni – 5 februarie, PRO Cinema, 11.15
  Ghici cine vine la cina / Guess Who’s Coming to Dinner? – nom. Oscar, nom.Globul de Aur
  Comedie, SUA, 1967
  Regia: Stanley Kramer – nom. Oscar, nom. Globul de Aur
  Cu:
  Spencer Tracy – nom. Oscar, nom. Globul de Aur
  Katharine Hepburn – Oscar, BAFTA, nom. Globul de Aur
  Sidney Poitier

  2 premii Oscar [10]
  2 premii BAFTA
  [6] nom. Globul de Aur

  In ultimul din cele noua filme in care au jucat impreuna, Katahrine Hepburn ii da replica lui Specncer Tracy intr-o comedie cu problematica contemporana: rasismul, problema nr. 1 a Americii in acei ani.

  "Confruntare de idei si tensiune dramatica convertita de Kramer, in mod miraculos, in comedie. In mod ostentativ, el a plasat dilema rasiala in cel mai idilic mediu posibil, inregistrind, fara insistente dar cu umor, reactia de perplexitate a soferului, menajerei sau a parintilor de ambele parti. Elocvent construit personajul lui Poitier, cu eleganta-i obsesiva, cu preocuparea pentru distinctie care exprima, prin ostentatie, indirjirea cu care incearca sa se sustraga conditiei sale, ancestralei injurii de ‘cioroi imputit’. Abia in finalul explicatiei, personajul arunca de pe sine lestul ‘bunelor maniere’ si se ridica in revolta sa, demn de iubirea pe care a stirnit-o. Mari creatii actoricesti, si cintec de lebada pentru Tracy." (Dictionar universal de filme, 2002)

  Miercuri – 7 februarie, Cinemax, 19.15
  Duelistii / The Duellists – Premiul Juriului la Cannes
  Drama, Anglia, 1977
  Regia: Ridley Scott
  Cu:
  Keith Carradine
  Harvey Keitel

  "Ecranizare a unei nuvele de Joseph Conrad, din care debutantul [Ridley] Scott extrage nu un film romantic de capa si spada, ci epopeea unei idei fixe, a violentei care se hraneste din ea insasi." (Dictionar universal de filme, 2002)

  "Duelistii e, cred, cel mai frumos film pe care l-am vazut pina acum. Genul de film care te tine cu gura cascata de la un cadru la altul. As spune ca e perfect daca as crede ca perfectiunea exista pentru muritori. Dar e si unul dintre cele mai discrete filme. Povestea, atit de simpla, te urmareste mai multe zile dupa ce l-ai vazut. Pentru ca, preluind povestirea lui Joseph Conrad, Ridley Scott a distilat-o pina la esente. […]

  Picturala, dar deloc cautata, aducindu-ti aminte de clarobscururile lui Vermeer pentru interioare si de Watteau pentru exterioare, imaginea filmului era un mediu mai degraba acvatic, fluid, lejer pentru povestea esentializata a duelistilor. Fiind atit de aproape de perfectiune si atit de omogen si de cuminte inlauntrul copertelor sale, filmul se apropia bine de tot de termenul de masterpiece, iar juriul de la Cannes a sucombat farmecului sau, recompensindu-l cu Caméra d’Or." (Iulia Blaga) (Suplimentul de cultura, Nr. 56, 17-23 decembrie 2005)

  Joi – 8 februarie, Cinemax, 15.55
  Zilele radioului/ Radio Days – nom. BAFTA
  Comedie, SUA, 1987
  Regia: Woody Allen – nom. Oscar pt. scenariu
  Cu: Mia Farrow

  1 premiu BAFTA [3]
  [2] nom. Oscar

  "Daca despre Amintiri de la "Stardust" s-a spus ca este o replica la Opt si jumatate, o alta analogie cu opera lui Federico Fellini genereaza Zilele radioului, amintind de Amarcord. Ca si pelicula felliniana, filmul lui Allen este o evocare nostalgica a copilariei, din care nu lipsesc episoadele umoristice. In plus, in ambele se acumuleaza numeroase detalii autobiografice." (Dana Duma, Woody Allen: bufon si filosof)

  "Zilele radioului este singurul film in care apar ambele muze alleniene: in afara seraficei Mia ["Mia Farrow interpreteaza un rol mai mic, dar pregnant, o vinzatoare de tigari care viseaza sa ajunga vedeta unei emisiuni de radio si, in ciuda vocii pitigaiate, ajunge sa-si indeplineasca dorinta"] o putem vedea pe sofisticata Diane Keaton in rolul (minuscul dar savuros) al unei cintarete. ‘Mina de aur’ pentru comentatorii pasionati de analogiile intre viata si opera unui cineast, Zilele radioului cucereste prin sinceritatea tonului si prin farmecul evocarii unei lumi pline de culoare si optimism. Pelicul mai impresioneaza prin dimensiunea ei de fresca tesuta din destinele a zeci de personaje si prin calitatea de exceptie a muzicii." (Dana Duma, Woody Allen: bufon si filosof)
  Language is merely a difference, not a barrier.
  Io non invecchio... divento vintage!


 3. #3
  Moderator Expert
  Join Date
  Oct 2003
  Location
  BRASOV
  Posts
  20,981
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Alte filme

  Jersey Girl (2004), cu Ben Affleck, Liv Tyler – Vineri, HBO, 17.50; Miercuri, 15.15
  "Jersey Girl reprezinta un punct de ruptura in cariera unui regizor care si-a petrecut ultimii ani facind comedii rautacioase, de un umor debil. Motivul ar putea fi faptul ca Smith, consistent ireverent si perpetuu profan, a devenit recent tata. E intotdeauna reconfortant sa vezi un regizor de nisa ca incearca sa devieze cu inteligenta de la formula. Smith stie sa scoata ce-i mai bun din Affleck, care poate fi un bun actor, doar ca mai toate filmele in care joaca se intimpla sa fie proaste. Ca tinar vaduv, tata de voie, de nevoie, om de PR rasfatat si fiu insensibil, el este impecabil. Dar, ca in majoritatea filmelor lui Kevin Smith, rolurile secundare ne dau prilejul sa descoperim comori ascunse. Dragalasa Liv Tyler isi abandoneaza urechile de elf si ne ofera un rol dezarmant de sarmant." (www.port.ro)

  Gradina lui Grace / Saving Grace (2000) – Vineri, National TV, 22.15
  "Dupa sinuciderea sotului sau, Grace afla ca acesta a lasat-o cu datorii imense, iar banca este gata sa puna sechestru pe tot ce are, inclusiv pe casa ei. Fara nici un venit si ocupindu-se numai de gradinarit, Grace nu vede nici o solutie salvatoare pina cind ajutorul sau o roaga sa-i salveze plantele. Astfel descopera Grace ca se pricepe si la plante ilegale si se apuca sa cultive in sera de linga casa sa marijuana, pe care intentioneaza sa o vinda pentru a-si putea plati datoriile si salva casa. Nepriceperea ei in afaceri necurate bate insa la ochi, astfel ca toata lumea , inclusiv politistul din oras, stie cu ce se ocupa. Problema este ca atunci cind vrea sa vinda, partenerul de afaceri s-ar putea dovedi periculos..." (www.port.ro)

  Razboiul stelelor: Atacul clonelor / Star Wars: Episode 2 – Attack of the Clones (2002), cu Ewan McGregor, Natalie Portman – Vineri, PRO TV, 22.30
  "Noul capitol din seria Star Wars este situat in timp la zece ani dupa evenimentele din Episodul I – Amenintarea fantomei. […] Obi-Wan Kenobi si Anakin Skywalker descopera ca atentatul esuat asupra vietii Reginei Amidala a fost doar o diversiune. Intre timp Lord Sith pune la cale un razboi intre fortele Binelui si Raului si spera ca in cele din urma va controla galaxia." (www.port.ro)

  Krustaliov, masina mea! / Khrustalyov, mashinu! (199Vineri, TVR Cultural, 23.00
  "La inceputul anului 1953, Iuri Glinski - cunoscut neuro-chirurg si general al Armatei Rosii - devine o victima a asa-numitului ‘complot al halatelor albe’, pus la cale de politia politica, la initiativa lui Stalin. Medicul e trimis in gulag si torturat, apoi eliberat din ordinul lui Beria, pentru a incerca sa-l salveze pe Stalin, aflat pe patul de moarte." (www.port.ro)

  Steve Zissou: Cel mai tare de pe mare / The Life Aquatic with Steve Zissou (2004), cu Bill Murray – Vineri, HBO, 23.20
  "Distributia e uniform superba. Murray e mortal de morocanos si sarcastic in rolul unui batrin lup de mare a carui cariera a intrat la apa. Owen Wilson si Dafoe sint niste gag-uri umblatoare. Blanchett pare sa fie foarte amuzata de jocul cu baietii, in timp ce Angelica Huston face din aroganta o gluma care creste in intensitate. Pina la final, nu iti doresti decit sa pleci in croaziera cu gasca asta dementa." (www.port.ro)

  Viata mea de ciine / Mitt liv som hund (1985) – Simbata, TVR Cultural, 14.00
  "Intr-un orasel suedez din anii '50, Ingemar, un pusti de 12 ani, locuieste impreuna cu mama, cu fratele si cu catelusa sa iubita. In vacanta de vara, mama - bolnava de tuberculoza - il trimite pe Ingemar la tara, la unchiul lui. Aici, copilul traieste o multime de experiente noi si interesante, care ii abat pentru o vreme gindurile de la problemele pe care le-a lasat acasa." (www.port.ro)

  Dansezi? / Shall We Dance?(2004), cu Richard Gere, Jennifer Lopez – Simbata, HBO, 18.15
  "O poveste romantica de dragoste ce se naste printre pasi de dans, un Richard Gere care ia lectii de la temperamentala profesoara jucata cu aplomb sexy de Jennifer Lopez si, desigur, o muzica numai buna de mers la inima." (www.port.ro)

  Stefan Luchian (1981), cu Ion Caramitru – Simbata, B1, 19.00; Duminica, 16.00
  "Efort incununat de succes in a evita pericolul unui film solem si scrobit. […] Metamorfozele lui Luchian sint percepute intr-un sir de impresii care surprind contrastul tragic dintre vitalitatea initiala a artistului si lentul sai crepuscul. O memorabila prestatie inscrie Caramitru, figura de Crist devastata de suferinta inspirata direct din utimul autoportret al pictorului." (Dictionar de filme romanesti, 2002)

  Drumet in calea lupilor (198, cu Valentin Teodosiu – Simbata, TVRM, 20.00
  "’Drumetul…’ e savantul Nicolae Iorga (Teodosiu) in ultimele sale ore de viata, dupa ce a fost rapit de ‘lupii’ Garzii de Fier. Distributia, partial inspirata, nu poate salva lipsa vocatiei unor actori deprinsi mai mult cu propaganda decit cu adevarul artei. De ex. filmul propune o imposibila si compromitatoare infruntare de idei intre istoricul cu opera si renume Iorga si insignifiantul sef al Garzii, Sima." (Dictionar de filme romanesti, 2002)

  Vila din Florenta / Up at the Villa (2000), cu Kristin Scott Thomas, Sean Penn, Anne Bancroft – Simbata, TVR 2, 22.10
  "Transcriere cinematografica plata a unei nuvele de de W. Somerset Maugham. Inalta aristocratie, elanuri romantice, baluri fastuoase, renascentism somptuos si, deasupra tuturor distractiilor, razboiul care bate la usa. Film academic si prafuit,caruia doar prezenta unor mari actori ii conserva interesul!" (Dictionar universal de filme, 2002)

  Calea spre paradis / Free of Eden (1999), cu Sidney Poitier – Duminica, Prima, 15.40
  "Nicole Turner e o adolescenta care isi da seama ca singura cale de a scapa din universul sumbru al cartierului de saraci in care traieste e sa-si continue studiile. Omul de afaceri Will Cleamons, cindva profesor, accepta, nu cu mare incintare, s-o ia sub aripa lui pe tinara." (www.port.ro)

  Sahara (2005), cu Penélope Cruz, Matthew McConaughey – Duminica, HBO, 18.00
  "Eva Rojas, un om de stiinta repezentind Natiunile Unite, cauta sursa maladiilor aparute in citeva tari africaen. Pe de alta parte, Dirk Pitt si colegii sai primesc misiunea de a descoperi un vas de razboi scufundat acolo unde astazi se afla desertul Sahara. Dar, pe masura ce timpul trece, se trezesc toti luptind pe acelasi front. Dirk Pitt impiedica asasinarea frumoasei cercetatoare." (PRO TV Magazin)

  Prea cald pentru luna mai (1983) – Duminica, B1, 19.30
  "La o petrecere, premiantul clasei accidenteaza grav o trecatoare aruncind, pe fereastra, farfurii. Desi tulbura viata colegilor inainta decisivului moment al ‘bacului’, accidentul aduce, sub lupa, adolescenta bine portretizata, intre timiditate, fronda si bravada inconstienta. A fost succesul unei regizoare care avea sa dea prea putin din ceea ce putea cinematografiei romanesti." (Dictionar de filme romanesti, 2002)

  La limita extrema (1991), cu Patrick Swayze, Keanu Reeves – Duminica, PRO TV, 20.45
  "Pretext pentru regizor de a comunica, mai curind, fascinatia cautarii coamei valului, sau a saltului in vid cu parasuta, decit a intrigii politiste propriu-zise. Dar tocmai frumusetea lui vizuala face deosebit acest polar impecabil tehnic si inspirat poetic." (Dictionar universal de filme, 2002)

  Angel Heart (1987), cu Mickey Rourke, Robert de Niro – Duminica, Prima, 22.30
  "Thriller fantastic intr-un univers chandlerian, providentiala trambulina pentru cariera lui Rourke." (Dictionar universal de filme, 2002)

  The Doors (1991), cu Val Kilmer – Duminica, Prima, 00.30
  "Musical biografic despre Jim Morrison si grupul sau care stirneau fanatismul tinerilor americani din anii ’60. Alaturi de Pamela, prietena sa, Morrison a explorat frontierele drogului, alcoolului, si muzicii, lasind in urma-i citeva slagare si legenda unei existente care a sfidat abisul. Prilej pentru controversatul autor de filme politice sa evoce agitata America a timpului. Ca de obicei la Stone, cele mai bune intentii sint obturate prin lipsa de masura. Amatorii de muzica ‘pop’ vor fi deceptionati de abuzul de poezie, motivat de faptul ca Morrison a publicat si volume de versuri. Versuri ascultate intr-un context de poluare fonica in care concentrarea devine imposibila. Doar Kilmer arata de parca ar fi o adevarata reincarnare a lui Morrison." (Dictionar universal de filme, 2002)

  Empire Falls (2005), cu Ed Harris, Philip Seymour Hoffman, Helen Hunt, Paul Newman, Robin Wright Penn
  Prima parte – Luni, HBO, 17.40
  Partea a II-a – Luni, HBO, 23.40
  "Empire Falls este un orasel in declin, undeva in New England. Miles Roby se ocupa de cel mai mare restaurant de aici de aproximativ 20 de ani. Nu a reusit niciodata sa-si faca suficient curaj pentru a parasi o data pentru totdeauna orasul acesta prapadit. Mai ales ca este intr-un permanent conflict cu malitiosul sau tata, Max, si cu prezenta dominatoare a lui Francine Whiting, patroana restaurantului. Si, peste toate acestea, se mai afla si in plin divort." (PRO TV Magazin)

  Asta-seara dansam in familie (1972), cu Dem Radulescu, Sebastian Papaiani, Stela Popescu, Draga Olteanu-Matei – Luni, B1, 20.00
  "Asta-seara dansam in familie reprezinta o schimbare de ton fata de comediile anterioare [ale lui Geo Saizescu]: de la umorul cu inflexiuni lirice sau cu ramificatii ironice, regizorul – preluind si inclinatiile noului scenarist, Ion Baiesu – a trecut la recuzita satirei. Scriitorul a pornit, in elaborarea scenariului, de la un motiv lansat cu succes pe micile ecrane, acela al personajelor de succes Tanta si Costel, schimbind identitatea eroilor, peisajul si fabulind pe o alta tema la moda, aceea a logodnicului de profesie (pe scenele romanesti se si juca, in acea perioada, o piesa ceha astfel intitulata)." (Istoria filmului romanesc 1897-2000)

  Mai tare ca moartea / The Ouick and the Dead (1995), cu Russell Crowe, Sharon Stone, Leonardo DiCaprio, Gene Hackman – Luni, Antena 1, 20.30
  "Afirmat in peisajul monoton al cinemaului american din anii ’90 ca realizatorul unor filme comerciale, inteligente si originale, Raimi opereaza aici, pentru cinefilii capabili sa citeasca printre rinduri, o delicioasa parodie la adresa poncifelor genului." (Dictionar universal de filme, 2002)

  Mortadella / La Mortadella (1971), cu Sophia Loren – Marti, PRO TV, 13.45; Miercuri, 11.15
  "Maddalena si Michele se iubesc, dar nu pot fi impreuna, pentru ca Michele e casatorit, iar in Italia anilor '60 nu e permis divortul. Femeia isi convinge iubitul sa emigreze in SUA, unde ea il urmeaza citiva ani mai tirziu. Proaspat sosita in Lumea Noua, Maddalena se confrunta cu intransigenta vamesilor americani, ce nu-i permit sa introduca in tara o bucata de mortadella, adusa in dar pentru Michele..." (www.port.ro)

  Ingerul cazut / Fallen Angel (2003) – Marti, Prima, 14.45
  "Un barbat prins in intregime de munca sa afla despre moartea tatalui sau de care se instrainase si se intoarce acasa pentru a-si rezolva afacerile. Desi isi propusese sa stea doar citeva zile, vizita barbatului se prelungeste dupa ce se trezeste prins in viata unei femei pe care nu o mai vazuse din copilarie. In timp ce o ajuta pe aceasta sa se intalneasca cu tatal pe care nu il intilnise niciodata, el descopera o parte a tatalui sau de care nu stiuse pina acum. Barbatul se indragosteste de femeie si de tinara sa fiica si realizeaza ce este cu adevarat important in viata." (www.port.ro)

  8 mm (199, cu Nicolas Cage – Marti, AXN, 22.00
  "Coborire in purgatoriul genului hard-porno pina la consecinta sa logica: snuff-ul, uciderea unei victime in torturi sub ocularul aparatului. […] Filmul, care se vizioneaza cu interes, esueaza in final. A fost huiduit copios la Festivalul de la Berlin ’99, fara a fi cel mai prost film din selectie." (Dictionar universal de filme, 2002)

  Oliver Twist (2005) – Miercuri, HBO, 20.00
  "Poate ca facind acest film, Roman Polanski l-a facut numai pentru copiii sai sau pentru copilul din el, pentru ca nu prea cred ca cei innebuniti azi dupa ‘Harry Potter’ si ‘Stapinul inelelor’ mai au vreo sansa de a face o brusca si ravasitoare pasiune pentru copilul din perioada victoriana care incearca sa-si faca loc intr-o lume ostila. Cu atit mai mult cu cit, desi eliminate partile care n-aveau legatura cu povestea principala, tratarea materialului e una eminamente clasica." (Iulia Blaga) (Romania Libera, 2 martie 2006)

  Castelul din Carpati (1980), cu Cornel Ciupercescu, Octavian Cotescu, Marcel Iures – Miercuri, B1, 20.00
  "Poveste cu accente romantice, dar si S.F. inspirat de romanul omonim al lui Jules Verne. ‘Pacat de tinerete’ al regizorului, idee splendida, ratata, inainte de toate, din lipsa afinitatii lui Gulea pentru fantastic." (Dictionar de filme romanesti, 2002)

  Un ceai in Sahara / The Sheltering Sky (990), cu Debra Winger, John Malkovich – Miercuri, TVR 2, 22.10
  "Un cuplu de artisti plastici americani - Port si Kit Moresby - porneste intr-o calatorie prin Africa, in speranta ca astfel vor reusi sa dea un nou sens casniciei lor. Din pacate, aceasta aventura nu face decit sa le adinceasca deznadejdea." (www.port.ro)

  Vulcanul stins (1987), cu Mircea Andreescu, Adrian Pintea, Alexandru Repan, Dana Dogaru – Joi, B1, 20.00
  "Un tinar muzician renunta la arta si isi deturneaza vocatia spre geologie, ca sa fie alaturi de fata draga. Dar cind ajunge la ea, afla ca frumoasa iubeste pe altul, cu care se va marita curind. Acest altul e un tia iritant la prima vedere, dar daca schimbam unghiul, dam de portretul unui oom nedrept incercat de soarta." (Dictionar de filme romanesti, 2002)
  Language is merely a difference, not a barrier.
  Io non invecchio... divento vintage!


 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top