Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 39
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    131
    Posts Thanks / Likes

    Default Un sfat cu s****

    Salutare,

    Cine poate sa imi spuna unde este greseala sau unde sa o caut.
    Am instalat ce trebuie pt.Gbox, am hostname, am configurat aceeasi physical adress pe calculator ca si receiverul dream, ca net-ul recunostea doar adresa de pe calculator. Si atunci am configurat in calculator physical adress cu datele din dream, am inchis totul si am dat telefon la net, le-am spus ca mi-am schimbat placa de retea si mi-au dat drumul din nou la linia de net.Apoi am bagat cablul de la net in dream, am aprins dreamul si mi-a recunoscut noua physical adress.Totul este pina aici bine, merge netul deoarece cineva a intrat la mine si mi-a schimbat ce gresisem la toata calea de instalare, dar cind dau pe Gbox,apoi addons,si download,imi spune ba ca server error, sau ca hostname nu este bun.
    Serverul este bun deorece nu putea acel om sa intre pe IP-ul meu.Am bagat netul in calculator, mergea si skype-ul,si messengerul, am intrat pe site-uri,am downloadat ceva si totul ok. Setarile pt s*** nu sunt facute numai de mine,acel om mi-a corectat ceea ce gresisem eu, adica mi-a instalat exact ceea ce are si el pt.acest lucru.
    Din pacate eu nu mai inteleg nimic, poate cineva sa imi spuna ce nu este in regula?
    Multumesc anticipat.

  2. #2
    Senior Member Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    3,261
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pentru sharing e nevoie sa deschizi porturi in router, ori tu aici nu pomenesti nimic de router, nici despre porturi, iar cu netul bagat direct in dream, nu prea merge share.




  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    131
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Didi View Post
    Pentru sharing e nevoie sa deschizi porturi in router, ori tu aici nu pomenesti nimic de router, nici despre porturi, iar cu netul bagat direct in dream, nu prea merge share.
    Pai au fost deschise porturi,dar nu inteleg cu router-ul,daca am IP routabil, din moment ce a intrat cineva in IP, in dream, si mi-a facut setarile?

    Multumesc oricum pt.raspuns.

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    168
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sal !

    Scriptul de g**x e bun ? Poti sa intri cu telnet in dream ? sa vezi procesele ?

    CristianTM.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    on line
    Posts
    162
    Posts Thanks / Likes

    Default

    poate setarea pt serverul DNS nu e buna pe dreambox.

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    131
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by CristianTM View Post
    Sal !

    Scriptul de g**x e bun ? Poti sa intri cu telnet in dream ? sa vezi procesele ?

    CristianTM.
    Salut, si mersi de raspuns.
    cred ca este bun,nu stiu,ca nu l-am pus eu, ca daca ma
    cel care mi l-a instalat a spus ca mi-a pus scriptul pe care il are si el.Si cind sa dau download, eroare.Ca este de la mine de la net.Pai cum sa fie de la mine din moment ce tu intri in dreamul meu, umbli la configurare,setari,caci eu vedeam ferestrele pe ecran cum se schimba,desi nu umblam la telecomanda?

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    131
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by tdani View Post
    poate setarea pt serverul DNS nu e buna pe dreambox.
    multumesc mult pt.ajutor.

  8. #8
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    968
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cum se poate vedea daca scriptul de g**x e bun ? Cum se pot vedea procesele ? Eu am linie de o luna, si tot nu stiu de ce nu merge. Am deschis si rasdeschis porturi, inadyn merge OK, linia e OK dar GBox-ul nu vrea nici cum. As vrea sa stiu ce procese trebuie sa urmaresc sa vad unde e problema.
    Pe toate imaginile pe care am testat GBox, imi zice in GBox Suite: We are offline, No peers online, doar in imaginea Castle 1.06, in GBox Suite 2.27 imi zice We are online , 0 cards.
    Multumesc !

  9. #9
    Moderator Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Maubeuge, FR
    Posts
    5,695
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mai mult ca sigur ca ti-e bulit kitul de gbox. Incearca cu unul verificat. Il poti lua de aici. http://www.rdi-dreambox.com/

  10. #10
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    968
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am instalat alt gbox. Pe Gemini 3.30 am in var/bin gbox si cs2gbox (am dat drepturi CHMOD 755), in var/script gboxcam.sh (la fel drepturi CHMOD) iar in var/keys gbox_cfg si gboxshare.cfg continand linia mea M si linia D primita, precum si parametri N,X si I cu valori setate dupa recomandarile celui care mi-a dat linia.
    IP dinamic, am inadyn pornit, setat la 20 s, in log imi zice update succesefuly
    NU merge !

    In G Box Center - 0 cards iar in GBox Share Center:
    la virtual cards - /tmp/share.info not found. make sure GBox is running and that there is sufficient disk space
    la cs2G-Box - conection Status - 2 connection si dedesubt apar doua IP-uri de forma 192.168.x.yyy.aaaaa
    la peer status - /tmp/share.onl not found

    In GBox Suite:
    la Share info - 0 cards online (0 providers) alltogether
    la Peer Status - /tmp/share.onl (.info) could not be opened !
    la cs2gbox status - cele 2 IP-uri scrise mai sus

    Ce naiba sa-i mai fac ? Multumesc !

  11. #11
    Unemployed Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    BeneluX
    Posts
    1,329
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ia-ti un router si n-o sa mai ai batai de cap
    Sa nu uiti sa deskizi portul(udp) pe care il folosesti pt gbox
    bafta
    un server câteva receivere si ceva pasiune...

  12. #12
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    968
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am router. Alte pareri ?

  13. #13
    Senior Member Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    3,261
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cartita View Post
    Am router. Alte pareri ?
    Da un restart la gbox si vezi acum )




  14. #14
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Europa
    Posts
    1,479
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Dupa restart lasa-l vreo 5 minute, poate porneste.

    Bafta!
    Gigel


  15. #15
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    968
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am incercat sa dau drumul la Gbox, de pe o imagine de backup. Instalez printre altele Nabilo 04 cu mai multe Gbox-uri instalate (am pus si backup-uri de Gemini, dar nu merge Gbox).
    Dupa instalare, porneste GBox emu (adica cu chei pe Premiere, semn ca functioneaza, mai mult am o carte de InXtc care o vede corect in slotul ei - in GBbox Suite si Center. Copiez cwshare.cfg si gbox_cfg cu setarile mele in var/keys dupa ce in prealabil am oprit GBox, apoi restart si nu numai ca nu merge sharing-ul, dar nu mai merge nici cu chei si nu mai vede nici cartea de InXtc. Doar doua fisiere am pus si nu mai vrea. Am crezut ca-l pacalesc, cred ca o sa dau cu dream-ul pe geam. De la ce poate fi ciudatenia asta, n-am umblat in bin nici la chei ?
    Am incercat pe o imagine Gemini 3.3 si 3.4 sa pun manual, fisier cu fisier, GBox si nu porneste - am deja vreo 5 tutoriale in limba romana.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top