Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 23
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default Cartela albe, CAM, CI, etc.

    In virtutea faptului ca nu toata lumea de pe acest forum este experta, va rog sa-mi spuneti si mie cum sta treaba cu cartele de acces albe, CAM, CI.
    Ce stiu eu :

    1. CAM = "conditional access module" (spun asta ca o definitie pe de rost, fara sa inteleg derspre ce este vorba). Ce este, se conecteaza la receiver ca un fel de floppy extern, este "built in" ?

    2. CI = "common interface" (nu stiu ce este)

    3. Cartele albe = aici chiar ca nu stiu nimic. Banuiesc ca atunci cand vrei sa vizionezi un anumit program, trebuie sa bagi in receiver o cartela care este furnizata de operatorul ce ofera programul respectiv (de pilda, ca sa vezi EUROSPORT, poti baga cartela MAX, DIGI, BOOM etc.)
    a) ce se intampla insa daca vrei sa vezi un program care nu este in grila de programe si care este codat ?
    b) ce treaba este aia cu cartele TITANIUM, FUN4 etc. asa numite "goale". Ele se pot scrie si sa zicem se pot "asemana" cu o cartela oficiala a unui operator ? Daca sa zicem ca eu vreau sa vad un anumit post codat care nu este in grila nici unui operator autohton, ce pot face cu o cartela alba ? Exista posturi care se pot viziona doar introducand de la telecomanda niste coduri ?

    La final fac mentiunea ca nu ma intereseaza pirateria, ci numai vreau sa inteleg fenomenul (avand in vedere ca pana acum 1 saptamana nu stiam nimic despre sateliti si DTH). Nu-i vorba ca acuma as cunoaste mai multe, dar macar, vorba pescarului, acuma "stiu sa tin undita in apa"

    Multam pentru raspunsuri.
    Last edited by turbo20010; 29th January 2007 at 10:50.

  2. #2
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    51
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca tot se vorbeste despre cam-uri si cartele... am si eu o intrebare la cei mai vechi in branse, ce interfata ar fi mai "buna" pentru scrierea(programarea) cam-urilor si a cartelelor?

  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Dyngo View Post
    Daca tot se vorbeste despre cam-uri si cartele... am si eu o intrebare la cei mai vechi in branse, ce interfata ar fi mai "buna" pentru scrierea(programarea) cam-urilor si a cartelelor?
    Cel mai bun e CAS3.

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @turbo20010
    1+2: CAM este un modul de decodare (in care se introduce cardul) si care se poate introduce intr-un receiver cu slot CI (ti-am raspuns astfel si la pct. 2)
    3. Cartelele se cumpara in general neprogramate (in afara de cele oficiale, bineinteles) si in functie de card si sistemul de criptare, poti sa o programezi singur (cu un programator si dupa ce citesti coltul incepatorului). Nu toate sistemele se pot decoda, dar o mare parte da.

  5. #5
    Administrator Expert
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Las Vegas
    Posts
    8,509
    Posts Thanks / Likes
    Dupa ce am confiscat domeniul liga1.ro a venit randul ligii a doua : http://www.lpf2.ro


    http://www.liga1.ro/ cel mai tare site din lume dedicat fotbalului autohton.
    Vizitati-l si o sa primiti de la mine !

  6. #6
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In situatia in care receiverul nu are CI, atunci inseamna ca nu i se poate atasa un CAM. Atunci cum de face decodarea ? Sau astea sunt numai pentru FTA ?

    Cum arata CAM-ul ? Ca o floapa externa ?

    Cat costa un CAM ?

    Apoi, am vazut ca unele receivere mai bune au 1 - 2 CI (asta inseamna ca au un sloturi pentru 1 - 2 CAM), dar mai au si altceva...

    Sa luam exemplul HUMAX 8100 CI :
    4000canale,`FTA+VIACCES inc.2 citit. Cartela//1 cititor

    Ce inseamna asta ?

    Thanks.

  7. #7
    ER' MEJO Moderator - Expert
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    CAPUT MUNDI
    Posts
    2,094
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Kroky View Post
    Cel mai bun e CAS3.


    depinde de cam.spre exemplu camurile originale(aston seca,******,viacces,e.t.c.) nu se pot programa cu cas3 ci numai cu programatoare speciale care nu se gasesc in comertz.
    dar cate unul a mai programat si asa cu instrumente autoconstruite.
    toate camurile sunt cam la fel numai firmul si flashul care este in ele e divers.

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by turbo20010 View Post
    Cum arata CAM-ul ? Ca o floapa externa ?
    Mai sus Fanta ti-a dat un link: http://www.rdi-cam.com/ unde poti sa vezi cum arata un CAM. Un CAM costa intre 30 si 150 €, depinde de sistem.
    E adevarat, unele receivere au in afara de slot-urile CI si cititor de card, unde poti sa bagi direct un card, fara CAM. In exemplul tau, Humax 8100CI are numai 2 sloturi de CI, dar nu si cititor integrat.

  9. #9
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Kroky View Post
    E adevarat, unele receivere au in afara de slot-urile CI si cititor de card, unde poti sa bagi direct un card, fara CAM. In exemplul tau, Humax 8100CI are numai 2 sloturi de CI, dar nu si cititor integrat.
    Si vine intrebarea : cum e mai bine ? Sa ai un cititor de card incorporat sau sa ai slot CI ?

    Exista cumva un paralelism intre ele ca si la DVD de la computer : daca DVD este intern atunci este omolog cititorului de card, iar daca este extern este ca un CAM ? Altfel spus, acelasi lucru, dar difera modalitatea de conectare la receiver ?

    Si mai am o intrebare :

    pe http://www.rdi-cam.com/ am vazut o multitudine de CAM. Ele difera intre ele ? Adica in CAM de VIACCESS pot baga numai card de VIACCESS ? Aceste CAM-uri sunt facute pe sisteme de criptare (adica un numar de 5 - 10 feluri) sau pe programe de vizionat (o infinitate) ?

    Thanks.
    Last edited by turbo20010; 29th January 2007 at 15:19.

  10. #10
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by turbo20010 View Post
    Adica in CAM de VIACCESS pot baga numai card de VIACCESS ?
    1.Da.
    2.Exista module oficiale pentru fiecare sistem de codare (Viaccess, Mediaguard, Ird***, etc.) sau module universale (ZetaCam, Matrix, Dragon, TRex, Diablo) care stiu mai multe sisteme si unele din ele pot functiona (inoficial) in mod EMU, adica fara card.
    Daca ai cititor incorporat poti introduce doar cardul pentru care este el prevazut, daca ai slot CI poti baga orice modul, depinde ce pachet de programe vrei sa vezi.

  11. #11
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Kroky, corecteaza-ma daca am inteles bine :
    Daca am CI, exista 2 situatii.
    1. Ele pot functiona (inoficial) in mod EMU, adica fara card si atunci conectez doar CAM la receiver prin intermediul slotului aferent. In functie de CAM (dedicat sau universal) pot vedea toate programele codate cu un anumit sistem (indiferent de operatorul care furnizeaza DTH). Adica de exemplu pot vedea canalul X daca el este codat VIAC*ESS si nu se afla in nici o oferta de la nici un operator din Romania.
    2. Ele nu pot functiona in mod EMU si atunci folosesc un card specializat (VIACCE*S, MEDI*GUARD etc.). Si in acest caz nu se tine cont de operatorul DTH deoarece eu pot decoda toate programelke de pe un satelit (care sunt codate cu sistemul respectiv), indiferent daca se afla in oferta unui operator sau nu.

    Daca am cititor, nu il pot folosi decat in functie de operator. Altfel spus cititorul (built in) nu mai tine cont de sistemul de codare, ci de operator, iar el nu poate decada decat programele unui operator, indiferent de sistemul de codare.

    Imi scapa ceva ?

  12. #12
    Member Mentor
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    PE FRONT, CONTRA CRİZEİ
    Posts
    647
    Posts Thanks / Likes

    Default

    parerea mea e sa-ti cumperi un receiver ce face sharing direct satelit sau cuplat la internet şi atunci o sa urmareşti o gramada de canale criptate----------------------------

  13. #13
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @turbo
    Tu chiar ai citit aici? http://www.rdi-board.com/showthread.php?t=632 Eu nu cred!

  14. #14
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Kroky View Post
    @turbo
    Tu chiar ai citit aici? http://www.rdi-board.com/showthread.php?t=632 Eu nu cred!
    Ba hiar am citit, insa dupa primele 3-4 pagini au inceput dialogurile "codate" pentru mine si nu am mai inteles nimic.
    Tot nu sunt lamurit cu intrebarile de mai sus

    Iata inca o intrebare :
    La http://www.rdi-cards.com/filter.php?c=5 vad o multime de carduri VIAC*ESS (de la un singut post - Eurosport, pana la un operator de DTH - MAX). Pai daca toate decodeaza VIAACESS, inseamna ca toate sunt identice, si fac acelasi lucru, nu ? Prin urmare, cu un card VIAC*ESS pe care scrie EUROSPORT pot vedea si toate programele de la MAX ?

  15. #15
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by turbo20010 View Post
    Prin urmare, cu un card VIAC*ESS pe care scrie EUROSPORT pot vedea si toate programele de la MAX ?
    Nu. Pot exista mai multe pachete codate in viaccess, de la provideri diferiti care nu au nici o legatura unul cu altul si care au nevoie de carduri viaccess diferite (aici ma refer la cardurile originale).

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top