Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default Autonomie relativa a userului la DTH ?!

    Buna ziua.
    Vreau de la inceput sa spun ca sunt incepator in problema televiziuni digitale.
    Iata care e problema : as vrea sa am un sistem de DTH oarecum autonom. Adica sa prind toate posturile care le am acum pe cablu (romanesti, eurosport, discovery, national geografic etc. etc.), toate FTA (de pe mai multi sateliti) si, eventual, daca mi se pune pata, sa pot introduce un card in receiver (altul decat cel furnizat de societatea DTH) pentru un anumit program codat (ex. XXL) de pe satelitul HOTBIRD si sa rotesc antena in directia respectiva.
    Pentru asta sunt dispus la o cheltuiala de 500 - 600 RON pe echipamente.

    Ce ar trebui sa fac ?

    O varianta ar fi sa cumpar un pachet DTH de la o companie romaneasca(DOLCE, FOCUS etc.). Dar am auzit ca nu toate au posturile FTA (ex. DOLCE).
    In plus, nu pot scoate cardul din receiverul lor si sa introduc alt card (deoarece il au personalizat). Mai mult, nu stiu daca monteaza antene mobile (cu sistemul H-H).

    O alta varianta este sa imi cumpar si sa-mi instalez echipamentul pe cont propriu (antena, LNB, receiver, montura, H-H). Dar in situatia asta, ce fac cu posturile care le am deja in abonamentul de la cablu si care transmit codat (romanesti, eurosport, discovery, national geografic etc. etc.) ? Pot cumpara doar un card de la furnizorul DTH (Max, Digi etc.) care sa-mi permita sa vad programele lor, fara a fi nevoie sa le iau si echipamentul ?

    Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat.
    Cornel
    Last edited by turbo20010; 27th January 2007 at 23:34.

  2. #2
    Senior Member Expert
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cea mai buna solutie de echipament cam cum vrei tu in banii astia ar fi:
    1.O antena Triax 1,2m offset de la Catec Gheorgheni=180ron
    2.Un receptor Ehosmart790 sau Echolite790 de la D&K Satelite M.Ciuc=250ron
    3.Un Lnb 0,2db Inverto de la Tehnic B Grup Timisoara=25ron
    4.Un motor HH de la Elstar Oradea=165ron
    Si iti faci un abonament la MaxTv sau FocusSat ca sa vezi toate programele romanesti,iar restul programelor libere vreo 2000tv si 1000radio de pe ceilalti sateliti le vezi si le asculti fara probleme astfel.
    Antena Parabolica 1,8m Al cu 1 Lnb Invacom Quad 0,3db/Montura Polara/Actuator 18"/Pozitioner Diseqc Moteck V-BoxII/Antena Offset 1,2m AL fixa cu 1 Lnb Inverto Quad 0,2db/1xDM920UHD 4K.

  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    United States of Europe
    Posts
    17,549
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by valyp67 View Post
    Cea mai buna solutie de echipament cam cum vrei tu in banii astia ar fi:
    1.O antena Triax 1,2m offset de la Catec Gheorgheni=180ron
    2.Un receptor Ehosmart790 sau Echolite790 de la D&K Satelite M.Ciuc=250ron
    3.Un Lnb 0,2db Inverto de la Tehnic B Grup Timisoara=25ron
    4.Un motor HH de la Elstar Oradea=165ron
    Si iti faci un abonament la MaxTv sau FocusSat ca sa vezi toate programele romanesti,iar restul programelor libere vreo 2000tv si 1000radio de pe ceilalti sateliti le vezi si le asculti fara probleme astfel.
    La varianta foarte buna de mai sus, daca bagi 2-3 receptoare in loop, poti vedea pe mai multe tv-uri cu un singur abonament....
    Salut Prieteni!


  4. #4
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pai astia de la FOCUSSAT spun ca trebe sa iei de la ei receiverul...
    In situatia asta, nu cumva nu o sa am acces la FTA (asa cum am auzit ca este la DOLCE) ?

    Apropo, in afara de DOLCE, toti ceilalti operatori ofera FTA ? Si, mergand mai departe cu rationamentul, imi pot schimba pozitia antenei ca sa prind si alti sateliti (altfel spus, la cerere, imi pot monta ei un astfel de dispozitiv) ?
    Thanks.
    Last edited by turbo20010; 28th January 2007 at 04:48.

  5. #5
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by turbo20010 View Post
    Apropo, in afara de DOLCE, toti ceilalti operatori ofera FTA ? Si, mergand mai departe cu rationamentul, imi pot schimba pozitia antenei ca sa prind si alti sateliti (altfel spus, la cerere, imi pot monta ei un astfel de dispozitiv) ?
    Thanks.
    In afara de Dolce si Boom partial , toti ceilalti operatori ofera acces la FTA .

  6. #6
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Onesti
    Posts
    99
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cea mai simpla varianta :
    1-Rec. Humax de la DigiTv,in custodie, care are toate opt. pt. H-H .
    2-Antena Offset 1.15m TehnicB
    3-Motor H-H Strong D1200

    Instalarea o facem noi cu specialist si scule performante.

    Cu instalare cu tot te costa max.500 ron cu garantie.

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    132
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gepeto View Post
    La varianta foarte buna de mai sus, daca bagi 2-3 receptoare in loop, poti vedea pe mai multe tv-uri cu un singur abonament....

    Cu anumite restrictii,fiind o legare master-slave ,doar receptorul master
    comuta tensiunile celelalte se supun-In concluzie,in cazul in care folositi un lnb single si vreti sa vedeti pe ambele polarizari h - v,nu ve-ti putea face acest lucru cu toate receptoarele in acelasi timp. Va dau un ex personal, la loop-ul de la boom ,cand pe master[primul receptor] se comuta pe francezi,italieni si pe b1tv,otv,senso,fashion,mtv,telesport slave-ul se blocheaza si trebuie oprit in stand by pt a-si reveni. extrem de enervat!

  8. #8
    Member Mentor
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Alied States of America
    Posts
    788
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cea mai buna alegere este FocusSat cu Kaon KSC570 2xCI care are cam Conax si ii mai poti pune un alt CAM si poti vedea tot ce vrei plus FTA plus codate, ce mai astepti Receptorul il gesesti la flanco sau la peruvision. Pentru mai multe programe foloste o montura H-H care doresti tu.

  9. #9
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    United States of Europe
    Posts
    17,549
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by SkySnows View Post
    Cea mai buna alegere este FocusSat cu Kaon KSC570 2xCI care are cam Conax si ii mai poti pune un alt CAM si poti vedea tot ce vrei plus FTA plus codate, ce mai astepti Receptorul il gesesti la flanco sau la peruvision. Pentru mai multe programe foloste o montura H-H care doresti tu.
    UPC_Focus va schimba in 2008 receiverele si modul de codare...deci, varianta cade...
    Salut Prieteni!


  10. #10
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sunt un pic derutat in alegerea operatorului...

    M-am gandit la urmatoarea varianta :
    1. Imi cumpar o antena OFFSET de 1.1 m, un LNB cu 2 iesiri pentru receptori si un sistem H-H.
    2. Iau in custodie receptorul de la DOLCE (care este slabut, dar imi trebuie pentru programele romanesti) + cartela.
    3. Cumpar un al doilea receiver (un HUMAX de exemplu), pentru a vedea restul programelor FTA.

    Ce parere aveti ? Accepta cei de la DOLCE "combinatia" mea ?
    Last edited by turbo20010; 28th January 2007 at 18:40.

  11. #11
    Senior Member Expert
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    stadion Steaua
    Posts
    1,471
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sa iti sau un exemplu.Humax 5400Z in loop cu digi.Merge beton.Si ai si un receptor adevarat.MA refer la Humy,si daca din primavara apar camurile de digi atunci nu iti mai trebuie altceva.Apropo,ce FTA te intereseaza deoarece vad ca ai mentionat mult asta.

  12. #12
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by [email protected] View Post
    Sa iti sau un exemplu.Humax 5400Z in loop cu digi.Merge beton.Si ai si un receptor adevarat.MA refer la Humy,si daca din primavara apar camurile de digi atunci nu iti mai trebuie altceva.Apropo,ce FTA te intereseaza deoarece vad ca ai mentionat mult asta.
    Nu ma intereseaza ceva in mod deosebit. Vreau sa trec de la cablu la satelit si nu as vrea sa am o restrictie, mai ales daca aceasta nu costa. Altfel spus, nu as vrea sa "cablu prin satelit".

    P.S. Tocmai am vorbit la DOLCE si mi-au spus ca nu pot achizitiona alt echipament in afara de cel livrat de ei (nici macar antena, nici macar de la ei). Eu vroiam sa iau alta antena, un pic mai mare (1.1 m fata de 0.8 m).
    Abia au acceptat sa le spun ca as vrea sa cumpar un motoras, ca sa o fac mobila (de fapt, mi-au zis "va intelegeti cu baietii cand vin sa monteze").

  13. #13
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Dar trebuie sa iti iei un receptor in plus pentru ca receptorul de la Dolce , dupa cum ai aflat , nu permite receptionarea/cautarea programelor necodate . Mai bine te orientezi spre un operator care nu iti impune tie ce sa vezi si ce sa nu vezi .

  14. #14
    Senior Member Expert
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by turbo20010 View Post
    Sunt un pic derutat in alegerea operatorului...

    M-am gandit la urmatoarea varianta :
    1. Imi cumpar o antena OFFSET de 1.1 m, un LNB cu 2 iesiri pentru receptori si un sistem H-H.
    2. Iau in custodie receptorul de la DOLCE (care este slabut, dar imi trebuie pentru programele romanesti) + cartela.
    3. Cumpar un al doilea receiver (un HUMAX de exemplu), pentru a vedea restul programelor FTA.

    Ce parere aveti ? Accepta cei de la DOLCE "combinatia" mea ?
    Omule nu ti-am spus odata si ti-a confirmat si @gepeto ca ceea ce ti-am recomandat eu ar trebui sa-ti iei? Ce naiba tot bati apa in piua de aiurea dupa prostii de la DolceTv? Pune mana si i-ati echipamentul pe care ti l-am recomandat si nu mai tot bate campii dupa combinatii de aiurea.Iar daca vrei sa vezi in sharing pe mai multe receptoare de pe in singur abonament adica cartela in casa,trebuie sa-ti iei un Lnb twin sau quad care bineinteles costa mai mult si bineinteles acelasi tip de receptor Echosmart790 sau Echolite790 pentru fiecare televizor in parte. Succes!
    Antena Parabolica 1,8m Al cu 1 Lnb Invacom Quad 0,3db/Montura Polara/Actuator 18"/Pozitioner Diseqc Moteck V-BoxII/Antena Offset 1,2m AL fixa cu 1 Lnb Inverto Quad 0,2db/1xDM920UHD 4K.

  15. #15
    Member Mentor
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Alied States of America
    Posts
    788
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gepeto View Post
    UPC_Focus va schimba in 2008 receiverele si modul de codare...deci, varianta cade...
    Gresit KSC 570 avand 2 sloturi CI merge si cu CAM Cryptoworks plus ca merge si cu CAM viacces deci ai 2 provideri pe un receptor.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top