Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Earth 1
    Posts
    25
    Posts Thanks / Likes

    Unhappy va rog sa ma lamuriti cu pozitionerul Disecq 1.2 si skystar 2

    in primul rand imi cer scuze ca mai am timp sa scriu si in romaneste ce am scris pe un alt thread in engleza, maine examen....daca este cineva care intelege situatia mea si engleza, va rog cititi cu atentie si lasati mesaje aici........
    IF THERE IS SOMEONE IN MY SITUATION, PLS JOIN ME HERE
    IF THERE IS SOMEONE WHO CAN GIVE A HAND I WOULD APRECIATE IT

    HERE IS THE PROBLEM:
    1. hardware configuration: skystar 2 (v2.6), 1.2m dish, Strong LNB 0.2 db
    2. software configuration: winXP SP2, progdvb 4.8.1, Technisat codecs&drivers (4.2.2, 4.28, 4.3.0 I'll tell you later about), disecq 1.9 by MIBI
    3. problem solved: I had to copy the skydll.dll file from the folder where the software's driver is instaled to progdvb folder to be able to activate the voltage of the LNB and finaly move the positioner with disecq v. 1.9 by mibi...
    4. situation: I tried al possible combinations:
    -with disecq 1.8 or 1.9 by MIBI and skynet.sis 430 I can move the antenna, but not allways to the right coordinates (maybe they are wrong or I haven't mounted antenna corectly, or where I live I can't get too much signal from a satellite), or sometimes the plugin moves my antenna but where I have no signal, sometimes when I have signal around 28%, the receiver DOESN'T DISPLAY A THING EVER!
    -with disecq 1.6 or 1.7 and 4.2.8 or 4.2.2 skynet.sis vers. driver, I CAN SEE IMAGES IF A HAVE SIGNAL, BUT I CAN'T MOVE THE ANTENNA

    asa cum am spus sunt in sesiune si nu am timp sa caut tot forumul acesta pentru un raspuns concludent sau o solutie...deci
    pls help

  2. #2
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Earth 1
    Posts
    25
    Posts Thanks / Likes

    Red face totusi sa aduc niste completari

    cu un receiver digital am reusit sa misc antena si sa obtin semnal pe astra, eutelsat w2, hotbird, merge brici, dar cu pluginul disecq 1.9 sau altul.......imi misca antena, dar la dracu sa-l ia o misca nu stiu unde o orienteaza...

    acuma ma gandesc...sa nu fi montat bine pe perete suportul cu teava pe care semonteaza pozitionerul sa fie perfect dreapta, sau sa nu fi pus bine pozitia 0 sa fie defapt sudul exact...

    in orice caz, pe sectiunea ENGLISH baietii au zis sa incerc altDVB pt a rezolva problema cu disecq (ma intreb daca asta e intradevar beleaua), pt ca cica are implementata o functie de disecq care merge cu ultima versiune de driver de la technisat 4.4.0

    am mai citit pe forumul asta ca driverul skynet.sis vers 4.3.0 nu e bun pt ca nu afiseaza imagine daca nu ai semnal peste 28%

    orice ar fi astept cu nerabdare un raspuns

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    268
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca merge "brici" numai pe cei 3 sateliti de care ai spus atunci e foarte posibil ori sa nu ai sudul reglat corect ori suportul sa nu fie perfect vertical. La suport conteaza chiar si cativa milimetri.
    pentru sudul corect trebuie sa spui unde stai (in ce localitate). Daca esti din Bucuresti pune sudul pe Arabsat la 26grade, pentru alte localitati sunt alti sateliti. daca este reglat corect totul merge perfect. verificarea o faci ducandu-te spre capete si eventual ajustand foarte fin reglajele. Iti trebuie multa rabdare si timp. Bafta la examen.

  4. #4
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Earth 1
    Posts
    25
    Posts Thanks / Likes

    Default Da, ce sa zic...

    Inseamna ca cine mi-a facut suportul a facut o gafa de masura, ca la offsetu de 1.2m am facut un suport de zici ca daca vine un taifun se rupe peretele fara ca antena sa isi schimbe pozitia fata de suport...sa inteleg ca era indicat sa pun o tzeava de macar 40-50 cm de care sa vina prins pozitionerul...cel putin asta am mai citit pe forum si am vazut poze ale altor utilizatori...
    in fine teava mea de care este montat pozitionerul este de 25 cm si am impresia ca nu am verificat la cumpana (lubenitza) daca e perfect dreapta...

    chiar daca is incepator in materie de receptie si chiar daca invatz repede de obicei lucruri nou, nu ma las frate pana nu fac ss2-ul asta sa mearga brici!

    Multumesc pentru reply si toate bune

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    129
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu ti-am zis de AltDVB, dar intelesesem initial ca nu iti misca deloc antena. Daca se misca e OK.

    Hai sa iti zic cum am facut eu, poate te ajuta:
    0. Te asiguri ca suportul pe care sta toata sandramaua e perfect vertical (cu o piulita legata de o ata. Este nivela/cumpana/lubenita/polobocul perfect(a)).
    1. Cautat un reper la sud pe Google Earth (tragi o linie vericala in jos din locatia ta)
    2. stat in spatele antenei si vazut cu instrumentu' ochiometru daca suportul lnb-ului "arata" acolo. Asta e azimutul si il lasam asa pentru moment. Strangi motorul pe suport.
    3. Pus elevatia la motor pe 90 - latitudinea mea (putin peste 45 de grade pentru bucuresti). Ai grija la indicatorul de pe motor, e un "varf" care puncteaza exact pe raportor. Eu luasem initial mijlocul surubului ca reper si nu mergea nimic.
    4. Pui declinatia la suportul antenei (care e aproximativ 30 - 6.72 grade pentru Bucuresti, deci trebuie sa indice ~23 de grade acolo)
    5. Vezi ce satelit corespunde latitudinii tale (~ arabsat 26E pentru Bucuresti)
    6. Faci o scanare sau vezi ce transponder e sigur activ la lyngsat

    In acest moment, considerand ca nu ai obstacole in fata, trebuie sa ai semnal/imagine/sunet pe Arabsat.
    De aici incepi sa misti de una, de alta sa obtii semnal maxim.
    Apoi te muti pe alt satelit si te asiguri ca motorul (te uiti pe gradatia lui) s-a dus unde trebuie.
    Iar misti pe colo si pe colo si vezi unde obtii maxim. Apopo, roteste LNB-ul si misca-l inainte/inapoi, pentru a obtine maximul.
    Aduci la zero motorul si vezi daca si cat s-a "stricat" pe arabsat.

    Daca s-a stricat, inseamna ca e problema la unul din unghiuri si le reverifici pe toate.

    Mi-e mi-a luat 6 ore in prima zi (montat + reglat) si nu mi-a mers.
    Apoi am vazut niste poze de H-H si m-am prins ca nu surubul era reperul pe elevatie, ci are semn clar pentru asta.
    A doua zi, vreo 2 ore.
    A treia zi, vreo ora (special pentru a duce Karaoke channel "sus" )

    Nivelul meu initial a fost zero, deci, foarte probabil, nu e greu.
    Eu vad asa de la Hellas Sat 2 (39 E) la Hispasat (30 W). Nu m-am dus mai departe stanga/dreapta.

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    129
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cred ca am scris prea mult sus si acum am recitit ce-ai zis tu.
    la fel am patit si eu cu miscatul antenei, pana m-am prins ca ARE importanta ce pun la gotox in altdvb (la alte programe nu stiu cum e).
    daca las acolo pe zero, nu mai misca unde trebuie.
    daca vrei, pot face o arhiva si iti trimit fix configuratia mea actuala de altdvb.
    am vreo 10-12 sateliti in lista.

  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Earth 1
    Posts
    25
    Posts Thanks / Likes

    Default Da, deci mi se par ok explicatiile, dar...

    Problema e ca stau in Iasi si ca orice incepator si ca orice consumator in general platesc pe cineva "meserias" sa-mi faca treaba de montare...ca eu is student si nu am timp sa-mi fac treaba, iar el vine cu un receiver digital si imi arata ca are semnal pe hotbird, eu care de vreo 6-7 zile am inceput sa citesc acest forum, am vazut ca nu asta e important....important era asa cum ai spus sigxcpu:
    -perfecta verticalitate a stalpului de sustinere a pozitionerului
    -orientarea exacta spre sud a antenei cu pozitionerul default pe 0 grade

    acuma complicatiile vin din directiile:
    -faptul ca antena e montata pe peretele blocului (orientare SV a blucului) unde stau la etajul 1 (implica imprumutul si costul aferent pentru o scara buna)
    -eu locuiesc pe partea cealalta a blocului orientare NV
    -suportul metalic e facut din cornir si e super rezistent (costul materialelor si manopera a fost de 80 RON) si deci e greu de facut ajustari deja la el in eventualitatea in care nu este corect masurat si sudat, sau este blocul inclinat
    -stalpul de sustinere al suportului este de doar 25 cm

    Intrebari:
    -pot face ajustari la vericalitatea stalpului de sustinere din suruburi? adica fara sa tai cadrul si sa-l sudez din nou?
    -la ce te-ai referit cand ai spus sigxcpu "1. Cautat un reper la sud pe Google Earth (tragi o linie vericala in jos din locatia ta)"

    Multumesc si astept un raspuns

    PS: din cate am citit pe forum mi s-a mai ridicat moralul putin

  8. #8
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Earth 1
    Posts
    25
    Posts Thanks / Likes

    Default

    apreciez daca imi trimiti un alt dvb gata configurat. doar ca:
    -am gasit 2 versiuni la italieni de genu setup.exe, respectiv 2.0 si 2.2, si e posibil ca acestea sa aiba deja niste configurari facute
    links
    http://www.scaistar.com/pafiledb/ind...ownload&id=450
    http://www.scaistar.com/pafiledb/ind...ownload&id=435
    -stau in Iasi si nush daca e valabila configuratia ta, dar apreciez gestul

    Pana atunci trebuie rezolvata problema cu verticalitatea suportului si orientarea corecta spre sud..

    Inca nu m-am apucat de altdvb, sunt in plina sesiune si nu vreau iar restante...

    Inca o data multumesc
    Multa bafta
    Last edited by gedai; 25th January 2007 at 17:02. Reason: completari

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    129
    Posts Thanks / Likes

    Default

    1. Treaba asta merge cu antena pe terasa, deoarece e greu sa stai in spatele ei si sa vezi unde "bate" cand e pe zid
    In fine, gasesti tu o modalitate, ceva.

    Te duci pe google earth la locatia ta, pui mouse-ul fix pe tine si notezi "cursor coordinates". Le folosesti mai tarziu

    Dai click pe rulers (parca asa ii zice, sus in meniu) si ai acolo ceva de measurement. Selectezi treaba si apoi dai un click fix pe locatia ta si inca un click fix mai jos de ea (considerand ca nu ai facut nimic si harta are sudul perfect in jos). Asigura-te ca linia trasa este verticala. In acel moment, orice reper de pe linia respectiva (un cos, un geam, un horn, un... ceva) este directia sud pentru tine. Antena ta, cu HH-ul pe 0 grade trebuie sa indice pe acea directie.

    2. Nu stiu ce poti sa faci la suport. Sa ii dai ciocane?
    Daca suportul e ca un "L", ai putea sa ii corectezi verticalitatea astfel:
    a) Planul paralel cu peretele: daca ai gaurile in baza mai mari decat suruburile de prindere, poti sa misti cateva grade de el (mai exact, sa rotesti stanga-dreapta de partea care sustine antena), dupa ce-ai slabit suruburile de la dibluri.
    b) Planul perpendicular pe perete: slabesti suruburile aferente (alea de sus sau alea de jos, depinde cum vrei sa-l inclini) si sa pui sub placa lor o pana (ceva rezistent) si apoi sa strangi la loc suruburile.

    Mentionez ca nu stiu cum se face asta "profesionist". Eu facusem asa la suportul meu initial, apoi a venit un vecin cu o scula ca lumea si am recalculat gaurile, in ideea de a nu regreta mai tarziu.

  10. #10
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Earth 1
    Posts
    25
    Posts Thanks / Likes

    Default mahahan multam frumos de tot

    Abia astept sa se faca ziua..nici nu m-as mai duce la exam

    bafta

  11. #11
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Earth 1
    Posts
    25
    Posts Thanks / Likes

    Default stai stai stai

    deci ma uit in google cu zoom la greu sa vad blocul meu si de la locul de amplasare al antenei vazut din GOOGLE sa trag o linie spre.....sa vad un geam ceva? un horn? se poate vedea in google earth la asa de mare detaliu?

    Chiar sunt curios si mai las putin teoria pt exam de maine....

  12. #12
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    15
    Posts Thanks / Likes

    Default re

    Quote Originally Posted by sigxcpu View Post
    2. Nu stiu ce poti sa faci la suport. Sa ii dai ciocane?
    Daca nu te ajuta incearca urmatoarele:
    Antena trebue instalata pe suportul motorului,cand motorul e in pozitia "0'", in asa fel, incat axa mare a antenei sa fie perfect verticala daca te uiti din fata.In caz ca ai o abatere stanga sau dreapta se corecteaza prin rotirea antenei in jurul suportului "trompei" motorului.Verticalitatea in acest caz o vei controla cu ajutorul unui fir cu plumb prins de partea de sus a antenei.
    Daca ati urmat recomandarile de mai sus socotiti ca ati compensat toate erorile verticalitatii suportului.
    http://www.alyno.ru/old-forum/viewto...?t=273&start=0

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top