Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    968
    Posts Thanks / Likes

    Default Cum ma conectez FTP din afara retelei mele la dream ?

    O intrebare banala. Ce parametrii trebuie sa setez la FTP conection in Total Commander pentru a intra in dream de pe net ?
    Fata de reteaua interna ce trebuie sa scriu la parametrii:
    Session: banuiesc, ce vreau eu
    Host Name (port): aici scriu IP din momentul respectiv (ca il am dinamic) sau contul meu de no-ip.org (blablabla.no-ip.org) ? sau ce altceva ?
    User name: user de la dream
    Password: pass de la dream

    Apoi mai urmeaza cateva optiuni precum server type (default e auto detect), use pasive mode for transfer (trebuie bifat ?)

    Vreau sa vad daca routerul imi deschide porturile care i le dau in NAT, iar gbox-ul nu imi merge si nu-mi dau seama daca e de la porturi.

  2. #2
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La router forwardezi portul 21 spre Dreambox .

    Iar la Total Commander :
    Session : dreambox (sau scrii ce vrei tu)
    Hostname : IP de acasa , de unde e dreamul (ip real , nu 192.168...)
    User : root
    Passwd: parola de root
    Eventual bifezi "Use passive mode ."

    Si atat

  3. #3
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    968
    Posts Thanks / Likes

    Default

    1:500 Illegal PORT Command
    si PORT Command failed !
    De la ce ar putea fi mesajele astea ? Imi arata ca si cum s-ar conecta, dar da doua ferestre cu ce am scris mai sus si nu vad folderele din dream. Am incercat si cu firewall dezactivat pe comp dar tot asa. La NAT in router am pus port 21 pentru IP de la dream.

  4. #4
    Unemployed Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    BeneluX
    Posts
    1,330
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mesajele alea iti vin din cauza conectarii active
    Ca sa te conectezi activ pe portul 21, routerele (nu toate) deskid temporar portul 20 cand te conectezi ca sa poti comunica in ambele sensuri.In cazul tau, selecteaza modul pasiv ( "use passive mode for transfers") si da-i save inainte sa te conectezi
    Firewall-ul din computer nu afecteaza cu nimic legatura ta cu dreamboxul avand in vedere ca te legi prin router, poti dezactiva (temporar) firewall din router ca sa vezi cum reactioneaza
    baFTA
    un server câteva receivere si ceva pasiune...

  5. #5
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    968
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am bifat use passive mode for transfers si nu mai da erorile alea doua, arata ca se conecteaza - apare butonul de disconect, dar NU VAD folderele din dream, apare doar 0:/*.* deasupra campului unde ar trebui sa vad folderele si fisierele (exact asa cum imi apare si cand ma conectez prin reteaua mea interna).

  6. #6
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default Router ...

    Pai mesterul KB ti-a spus !
    Intri pe router ( http://192.168.0.1 de ex.) cu parola ( user/password de ex. ) te duci in meniu la Port forwarding ...unde alegi FTP sau port:21 forwarded to ... 192.168.0.2 de ex

  7. #7
    Administrator Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    localhost
    Posts
    9,791
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ....apoi din afara intri cu ftp:// dns-ul tau .....bagi useru si parola si gata (sau din total commander )

    succes !
    MAGAZINE ONLINE LA CHEIE - DEMO - WWW.DIGICART.RO - Magazine online la cheie in 24 de ore, sisteme de plata integrate, module de curierat integrate.

  8. #8
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    968
    Posts Thanks / Likes

    Default

    OK. Am reusit conectarea cu Total Commander si cu browser-ul de pe extern.
    Incet incet routerul meu deschide ce vreau eu. Pe langa tabela cu porturi din optiunea NAT-Virtual Server, unde trebuia sa pun port 21, mai are o optiune ALG, unde trebuia sa bifez FTP.
    Multumesc tuturor !

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Romania
    Posts
    365
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La un speed touch de la romtelecom pot face treaba aceasta?

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Romania
    Posts
    184
    Posts Thanks / Likes

    Default

    da, poti !

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Romania
    Posts
    365
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Amanunte poti sa-mi dai?
    Ce setari sa fac?Pe unde sa intru?N-am gasit in meniul lui nimic asemanator cu ceea ce discutau baietii pe aici.

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Romania
    Posts
    365
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @power

    Ceva amnunte poti sa-mi dai?

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top