Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2005
    Location
    triscaunye
    Posts
    146
    Posts Thanks / Likes

    Smile Ce antena i-mi recomandati ca sa pot prinde si Astra 19

    Deci vreau sa pun trei LNb-uri pe o antena pt Intelsat-HotBird -Astra.
    Dupa ce m-am documentat pe harti vad ca cu Astra sunt la limita ..stau linga Baile Tusnad , deci centrul tarii...si m-ari interesa programele germane .
    Oare cu o antena de 1,2 o sa am noroc ?
    Momentan am unu de 0,9 si receptionez bine Intelsatul si destul de bine HotB-ul.

  2. #2
    Member Mentor
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Brasov-Brasso-Kronstadt
    Posts
    622
    Posts Thanks / Likes

    Default

    intre 1w si 19e sunt 20 de grade.
    va fi destul de dificil.

    ptr 19e iti trebuie minim 1.20 in centrul tarii, poate chiar 1.60, cu lnb-ul in focar-ul principal.

    cu 3 lnb-uri si diferenta intre extremitati de 20 de grade, nu va fi usor.

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    268
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Parerea mea este ca mai degraba folosesti un motor si vei avea semnal mai bun pe toti satelitii (cei trei si multi altii in plus). Pentru 1,2m un HH SG 2100 este 42 Eur + TVA la Peru. Daca vrei neaparat solutia cu 3 LNB este mai greu dar posbil sas cu ti s-a spus.

  4. #4
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    163
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cu antena de 0.90 merge premiere si d+ daca este reglata cum trebuie nu ai nici o problema si eu stau in Bucuresti.
    Offset AL Grundig 0.85, LNB Echolite 0.3 db, HH SG2100, SkyStar 2, Focus.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    185
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu am pus 19.2E si 0.8W si merge bine..Dar doar pentru transponderele de pe 1KR. Sincer sa fiu inafara de Digital+ nici nu ma interesa altceva.

    Am facut un romanism dintr-un suport pentru un dula feed de astra si hotbird si cu nishte montanti de rigips, deoarece erau deja gauriti si flexibili.

  6. #6
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by amadeus View Post
    intre 1w si 19e sunt 20 de grade.
    va fi destul de dificil.

    ptr 19e iti trebuie minim 1.20 in centrul tarii, poate chiar 1.60, cu lnb-ul in focar-ul principal.

    cu 3 lnb-uri si diferenta intre extremitati de 20 de grade, nu va fi usor.
    Nu e neaparat sa fie 20 de grade , poate pune antena si altundeva decat 1 W . Exemplu : 5E, cu diseqc LNB1 pe Sirius A/A , LNB2 Intelsat , A/A , LNB3 Hotbird A/B si LNB4 Astra B/A , si are in felul acesta 4 sateliti pe 3 LNB-uri .

  7. #7
    Member Mentor
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Alied States of America
    Posts
    788
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu ca as fi tendentios dar iar nu inteleg cum e treba cu prins 4 sateliti cu 3 LNBuri in versiunea aia. Nu poti prinde 2 sateliti aflati la mai mult de 3 grade unul de celalat cu un singur LNB.

  8. #8
    Hockey Fan Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Chikago / HR
    Posts
    366
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Acuma ca se tot monteaza Digi, gasesti in satele din judet oameni, care n-au habar de sateliti si care in loc de oala mare vor oala mica. La astia gasesti antene de 1,6-1,8 si chiar de 2 metri, pe care poti lua cu 100-200 ron. Io am luat unul nu demult pt un preten, care nu era multumit de ligheanul digi. Am dat pe o antena de 1,6 100 ron si o sticla de palinca. Cu motor, suport cu tot, si mai avea un lnb de 0,6 cu feedhorn. Am montat asa cum am luat pt preten, care e super multumit. Si eu, ca nu ma mai suna, ca n-are semnal pe digi.
    3 X DIGI TV in chirie (2X1120 + 1X1160), două receptoare analogice (Teletronic Kopernikus şi Fuba) nefolosite, tuner KWORLD-DVBS-300U.

  9. #9
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    SkySnow , mai citeste ...

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2005
    Location
    triscaunye
    Posts
    146
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc pt raspunsuri si sfaturi.
    Mi a-ti dat niste ideii bune.

    A Viszkis daca afla de un lighean prin zona da-mi un pm !

    sper ca voi reusii sa fac ce vreau.


  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    268
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by tkd29 View Post
    Cu antena de 0.90 merge premiere si d+ daca este reglata cum trebuie nu ai nici o problema si eu stau in Bucuresti.
    Ce nu-mi merge mie pe 0.9 din Astra si pentru care sufar sunt cele 5 - 6 MTV-uri. In rest asa este Prem si D+ merg foarte bine si stabil. Mi-am comandat de aceea un Triax TDS 110.

  12. #12
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    251
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut,
    Si eu am comandat un Triax TDS 110 si o astept sa soseasca.
    A experimentat cineva cu o antena Triax TDS 110 pe Astra 19,2 ?
    Daca da, cam ce se poate prinde cu ea ?
    Ma refer la programele FTA, in speta canalele nemtesti si TP-ul cu MTV-uri free.
    Apropo, locuiesc in Bucuresti.

    Cu stima,
    Costi

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Romania
    Posts
    120
    Posts Thanks / Likes

  14. #14
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    462
    Posts Thanks / Likes

    Question

    Quote Originally Posted by SkySnows View Post
    Nu ca as fi tendentios dar iar nu inteleg cum e treba cu prins 4 sateliti cu 3 LNBuri in versiunea aia. Nu poti prinde 2 sateliti aflati la mai mult de 3 grade unul de celalat cu un singur LNB.
    Atunci, de exemplu daca am un singur LNB si antena >80cm pe Turksat, pot prinde ceva si de pe Hellas Sat2 sau ExpressAM1?(care sunt la 3 grade diferenta)?

  15. #15
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    251
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Opeth View Post
    Multumesc pentru raspuns.
    Acum m-am mai linistit.
    De abia astept sa o montez.
    Apropo am deja cumparat un LNB Smart 0,2 dB.
    Ce ziceti sa cumpar un Invacom 0,3 dB de la Peruvision sau sa-l las pe asta ?

    Costi

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top