Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
  1. #1
    Member Mentor
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Earth
    Posts
    815
    Posts Thanks / Likes

    Default Dreambox ,neaparat cu serviciu de net-dar la ce provider?

    O propunere pt. utilizatorii de receptoare ce folosesc netul : rog cat mai multe pareri despre serviciile de net ale providerilor cu acoperire cat mai mare: rds/rcs ,romtelecom,zapp,upc etc. .Rog sa argumentati diferitele opinii despre un provider sau altul . Astept ,cred ca nu numai eu ,sa se cristalizeze un top al calitatii serviciilor de net a providerilor cu acoperire nationala (sau aproape nationala ) . Multa bafta .

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    268
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sa ierarhizezi toti providerii de net din tara ar fi cam greu. Practic cred ca totul in calitatea unui net consta in viteza, cat de des (sau rar) pica legatura. Nu trebuie sa uitam ca sunt foarte multe retele de cartier, unele cu o viteza spre extern si un semnal excelent.
    Dupa parerea mea deci viteza metropolitana si de exterior functie de tipul de abonament si calitatea semnalului.
    Eu am momentan RCS cu 512K - de care nu ma plang. Am avut de la o retea de cartier, dar pica foarte des, deci sunt partial multumit de RCS.

  3. #3
    Junior Member Teacher
    Join Date
    May 2006
    Location
    botswana
    Posts
    131
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Clicknet Express 1024/256- net-ul merge foarte bine, n-a cazut decat de vreo 2-3 ori cateva minute in decurs de cateva luni, sunt foarte multumit, dar are hiba cu ip-ul pe care-l schimba uneori si de 5 ori pe zi. Am inteles ca e 2 eur in plus ca sa-l lase fix . A, si modemurile de ADSL pe care le recomanda ei, sunt nasoale, le-am incercat pe rand cam pe toate si am ramas la cel mai scump, care are si wireless, dar si ala are hibe.

  4. #4
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am Asstral si RDS , merge perfect , iar un prieten care e pe Zapp , nu se plange .

    Ermethic , activeaza inadyn la dream si nu mai ai probleme . Si la RDS se schimba IP la fiecare resetare de router dar merge foarte bine updateul (cel putin pe no-ip e OK) .

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    May 2006
    Location
    botswana
    Posts
    131
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ********* View Post
    Am Asstral si RDS , merge perfect , iar un prieten care e pe Zapp , nu se plange .

    Ermethic , activeaza inadyn la dream si nu mai ai probleme . Si la RDS se schimba IP la fiecare resetare de router dar merge foarte bine updateul (cel putin pe no-ip e OK) .
    Iti dai seama ca Inadyn-ul e singurul care salveaza situatia, dar e neplacut oricum...si pe dyndns merge foarte bine update-ul.

  6. #6
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu e neplacut , pui update la 20-40 de secunde . Eu am la 2 minute , pentru ca stiu ca se schimba rar IP , adica resetez rar routerul .

    De ce sa le dai la cârnati chiar si 2 euro in plus ?

  7. #7
    zzzzzzzzzzzzz Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    rdi
    Posts
    4,384
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ermethic View Post
    Iti dai seama ca Inadyn-ul e singurul care salveaza situatia, dar e neplacut oricum...si pe dyndns merge foarte bine update-ul.

    mai gandestete o data inaite sa spui o prostie este asa de neplacut sa ti se schimbe ip-ul?


  8. #8
    Junior Member Teacher
    Join Date
    May 2006
    Location
    botswana
    Posts
    131
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by costinitalia View Post
    mai gandestete o data inaite sa spui o prostie este asa de neplacut sa ti se schimbe ip-ul?
    Nu inteleg care ti-e problema... N-am intrat in detalii pentru ca dpdv al dream-ului nu ma deranjeaza schimbarea ip-ului, ci din alte motive. Si nu in ultimul rand pentru ca modemul de ADSL imi taie net-ul pentru cateva minute la fiecare schimbare de ip. Da' pe tine ce te mananca ?

  9. #9
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Asa e la RTC ? Taie netul cateva minute ? Si la intervale regulate se schimba , sau cand vor ei ? Daca vroiau sa faca o treaba buna schimbau fix la 24 de h .....

  10. #10
    Junior Member Teacher
    Join Date
    May 2006
    Location
    botswana
    Posts
    131
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ********* View Post
    Asa e la RTC ? Taie netul cateva minute ? Si la intervale regulate se schimba , sau cand vor ei ? Daca vroiau sa faca o treaba buna schimbau fix la 24 de h .....
    Nu bag mana-n foc daca-i de la ei sau de la modem, dar schimbarile apar total aiurea... am patit si sa se schimbe doar odata pe zi, am patit si sa se schimbe de trei ori in decursul a un ceas. Problema nu-i asa de mare pt dream, dar din cand in cand am mai patit sa crape inadyn-ul si sa nu-mi faca update si m-am trezit ca nu eram online pt nimeni. Si e destul de aiurea...de cand am patit de cateva ori, tot timpul verific sa vad daca e sau nu facut update-ul. Ca lumea-i suparacioasa (vezi domnul de mai sus :P ). Dar ai mai multa liniste daca stii ca ip-ul ti-e fix.

  11. #11
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    87
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu am net de la rtc cu 2 dreamuri pe el in sh. Nu am mai resetat routerul ( speedtouch 546) de la inceputul anului si totul merge perfect.
    Chiar am patit la un moment dat o ciudatenie:- nu aveam net ( Skype, mess nu mergeau, nu se deschidea nici un browser) dar sh mergea. Am restartat si totul a revenit la normal.
    Rtc -ul mai face anomalii din cand in cand ( download sau upload mic) dar in decurs de circa 7 luni nu stiu daca mi-a cazut de 2-3 ori si asta pt cateva minute.

  12. #12
    Member Mentor
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Earth
    Posts
    815
    Posts Thanks / Likes

    Default Dreambox,neaparat cu serviciu de net-dar la ce provider?

    Daca e sa apreciez dupa nr. de postari ,se pare ca f. multa lume e aproape multumita de furnizorul de net pe care il are ,nu prea sunt nemultumiri . Are cineva ab. la netvisiontelecom ? Astept in continuare opinii despre propriul furnizor de net. Multa bafta si mai multa incisivitate ,va rog .

  13. #13
    Member Mentor
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Earth
    Posts
    815
    Posts Thanks / Likes

    Smile Dreambox,neaparat cu serviciu de net-dar la ce provider?

    Astept cu interes ,cred ca nu numai eu, opinii despre furnizorii nationali de net. Va rog nu fiti timizi ! Multa Bafta si intenet de calitate ,va doresc .

  14. #14
    zzzzzzzzzzzzz Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    rdi
    Posts
    4,384
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ermethic nu toata lumea foloseste net-ul special pentru share.... chestia cu schimbul de ip este foarte buna, chiar nu vad de ce te-ar deranja asa de tare

    foloseste inadyn inclus in dreambox il setezi cum se trebuie si nu te mai gandesti la ip.
    sau daca ai pc pornit toata ziua si ai acces la net descarci utilitarul pentru update..


  15. #15
    Junior Member Teacher
    Join Date
    May 2006
    Location
    botswana
    Posts
    131
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by costinitalia View Post
    ermethic nu toata lumea foloseste net-ul special pentru share.... chestia cu schimbul de ip este foarte buna, chiar nu vad de ce te-ar deranja asa de tare

    foloseste inadyn inclus in dreambox il setezi cum se trebuie si nu te mai gandesti la ip.
    sau daca ai pc pornit toata ziua si ai acces la net descarci utilitarul pentru update..
    Iti dau doua motive...
    1. Hosting de POP3/SMTP - iti salta mail-urile cand ti-e lumea mai draga.
    2. File-serving - foarte vesel, mai ales cand la un transfer de cateva sute de mb iti crapa la 95% din cauza ca isi schimba ip-ul.
    and so on...
    Intr-adevar, daca ar fi doar pt sharing nu m-ar deranja chiar deloc. Dar ESTE intr-adevar deranjant, din multe alte puncte de vedere.
    Si chiar si doar pt sharing, de ce sa trebuiasca sa-mi incarc box-ul cu inadyn - procesor, memorie, spatiu pe disc, absolut degeaba ! Pt ca cei de la RTC sa te mai poata taxa cu 2 eur in plus ?

    have fun.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top