Dupa ce a trecut de prima faza playoff pentru calificarea la Campionatul Mondial de volei din 2006 in Japonia, invingind in turneul de la Tulcea nationalele din Norvegia, Belgia, Belarus, echipa masculina de volei participa in aceasta saptamina la faza a doua playoff. Turneul are loc intre 13-15 mai la Varna, si participa, alaturi de Romania, nationalele din Bulgaria, Slovacia si Turcia. Primele 2 echipe se califica in faza a treia playoff, care va avea loc in iulie, cind se vor stabili participantele europene la Campionatul Mondial din 2006.
Iata programul meciurilor din acest weekend la Varna :

Vineri 13 mai :
ora 17:30 : Bulgaria-Turcia
ora 20 : Romania-Slovacia

Simbata 14 mai :
ora 17:30 : Bulgaria-Slovacia
ora 20 : Romania-Turcia

Duminica 15 mai :
ora 17:30 : Romania-Bulgaria
ora 20 : Slovacia-Turcia

Meciurile echipei Bulgariei vor fi transmise pe TV Bulgaria.

Misiune aproape imposibila

Romania va juca la finele saptamanii, la Varna, in cadrul Grupei E, impotriva valoroaselor selectionate ale Bulgariei, Slovaciei si Turciei
Reprezentativa masculina de volei a Romaniei va pleca in aceasta dimineata spre Bulgaria, pentru a fi prezenta la startul celei de-a doua faze de calificare la cea de-a XVI-a editie a Campionatelor Mondiale, programate sa se desfasoare, in Japonia, in perioada 16 noiembrie - 3 decembrie 2006. Dupa ce au bifat un rezultat deosebit la finele saptamanii trecute, cand au reusit sa castige turul inaugural preliminar de la Tulcea in fata unor echipe mult mai bine clasate in topul FIVB (n.n. - Belarus si Belgia au facut parte din primul esalon european, in vreme ce Romania se afla in divizia secunda), tricolorii antrenati de Mircea Spatacean si Robert Tvardochlib par decisi sa faca o figura frumoasa si in Grupa E, gazduita de vineri si pana duminica de Sala Sporturilor din Varna, in ciuda faptului ca vor intalni selectionate mult mai valoroase, precum Bulgaria, Slovacia si Turcia. "Ar fi o performanta mare pentru noi sa invingem echipele Bulgariei si Slovaciei, cu atat mai mult, cu cat cea a Bulgariei este gazda, iar impreuna cu Slovacia sunt catalogate printre cele mai bune din Europa", a declarat imediat dupa ultimul antrenament de la Tulcea antrenorul principal Mircea Spatacean. De altfel, trebuie sa mentionam ca echipa Romaniei, compusa din jucatori selectionati din randul primelor patru echipe clasate in topul Diviziei A, dar si din cei doi stranieri care au evoluat in Euroliga, Sergiu Stancu si Bogdan Olteanu, a pornit in maratonul calificarii la CM 2006 cu sanse infime de calificare. Si asta, pentru ca, in baza criteriilor FIVB, Romania s-a alaturat altor 34 de reprezentative de pe Batranul Continent in cursa pentru obtinerea unuia din cele noua locuri disponibile pentru Europa la turneul final, fiind una dintre echipele obligate sa parcurga toate cele trei etape de calificare, din cauza punctajului foarte mic, de 0,5 puncte, din topul mondial realizat de federatia internationala de specialitate in baza rezultatelor din ultimii trei ani. Reamintim ca, de la turneul din Bulgaria se vor califica in faza urmatoare doar primele doua echipe, acestea urmand sa intalneasca in ultimul turneu de calificare, functie de pozitia din Grupa E, galonatele echipe ale Poloniei si Serbiei&Muntenegru sau ale Greciei si Rusiei.