Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Oki Doki Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    175
    Posts Thanks / Likes

    Default Problema f. ciudata

    Salut,
    Am o problema f. ciudata la DM500 + CIFS mounted harddrive la Win XP PC, cand incerc sa playez inregistrarile cu NGRAB.
    In primele secunde se vede bine, apoi deodata imaginea dispare (se face negru, cu linioare colorate in diagonala de parca ar fi in alt standard) sunetul ramane ok, dar nu mai pot face nimic cu boxul caci nu mai vad meniuri nimc. E ca si cum video out al boxului se schima in alta norma. Singura sansa e reboot prin telnet si isi revine OK. Televizorul e multistandard (pal/secam/ntsc sony lcd) si am incercat pe toate standardele si nimic. Conexiunea e prin euroscart sau av out (la fel). Am incercat diferite combinatii r/w block size la mount si nimic. Mai ciudat e ca prima data cand am ingregistrat a mers OK, de a doua zi nu si nu am schimbat nici o setare. Pe satelit se vede ok, niciodata nu face asa decat cand dau play.
    Folosesc gemini 3.30. A mai auzit cineva de asa ceva?
    Multumesc anticipat.

    Sa mai spun ca inregistrarile pe care le-am vazut bine in prima zi acum sunt la fel (zece secunde merge apoi se duce video). E ca si cum DMul citeste ceva din stream-ul played care ii da o comanda si isi schimba "norma" video.

  2. #2
    Oki Doki Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    175
    Posts Thanks / Likes

    Default incercat din nou..

    Am incercat din nou azi (restartat pc,router) si totul merge perfect. Inregistrarile pe care ieri nu le puteam vedea astazi merg. Am incercat sa scot mufa ethernet in timp ce era pe play si -cum ma asteptam- imaginea s-a oprit (still picture) dar in nici un caz nu a murit video-ul. Pun mufa din nou si continua sa play-eze de unde a ramas fara nici o problema. Cred ca o iau razna..
    Deci erorile ethernet (r/w) in nici un caz nu pot sa-ti ia imaginea produsa de box (OSD-ul) ci doar inregistrarea. Cum sa fie posibil ca in timp ce citeste/reda de pe hard sa moara video-ul de tot, incluzand OSDul ? Poate fi ceva in streamul inregistrat -ca o comanda- care sa faca sa moara video-ul complet Cred ca e un bug in Gemini, dar cum pot sa-l izolez daca acum nu merge/acum merge ?

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    268
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ai resetat cumva si dreamul? S-a oprit curentul intre timp? Poate ca asta a fost tot daca aceleasi fisiere ieri nu mergeau si azi merg.

  4. #4
    Oki Doki Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    175
    Posts Thanks / Likes

    Default power off ? Da!!!!!!!!!!

    Noaptea opresc PCul si routerul, dar DM ramane in standby. Interesant dar in dimineata asta copii s-au jucat cu intrerupatorul de la prelungitor si dreamul a avut curentul oprit pt scurt timp. Dupa asta dreamboxul a mers OK, desi fisierele video sunt aceleasi (de pe PC). Ceva imi spune ca exista o corupere in DB, dar l-am rebootat (telent si reboot) de nenumarate dati si tot nu playat. Se poate ca reboot sa nu curate memeoria complet si doar power off o curata ? Exista asa stari ce se curata doar la poweroff si nu reboot?

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    268
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu am patit-o o data. Nu mai comunica cu calculatorul. Puteam sa vad ce e pe dream si nu puteam scrie. La reboot nu s-a intamplat nimic. Singura solutie a fost scoaterea din priza pentru circa 5 minute. De altfel si la calculator, uneori se poate intampla sa nu mai mearga comunicatia pe placa de retea, chestie care uneori se poate rezolva prin deconectarea fizica a comp de la priza (ca doar sursa este in stand by si cand este inchis calculatorul si alimenteaza placa de baza).
    Deci cred ca e posibil.
    Victor

  6. #6
    Oki Doki Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    175
    Posts Thanks / Likes

    Default cred ca asta este ...

    Cred ca asta este. Daca in rutina reboot ei nu curata ramul locatie cu locatie (32M) atunci doar o parte se suprainscrie, cea varsata din flash, si restul ramane cu continut vechi. La power off totul RAMul devine curat (all zeros). Am mai vazu o situatie din asta (la un echipament industrial), unde ramul nu era curatat locatie cu locatie la reset si o stare "defecta" se tot propaga si nu se reseta niciodata.
    Multumesc Victor!

  7. #7
    Oki Doki Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    175
    Posts Thanks / Likes

    Default nu e powerul...

    Se para ca nu se rezolva cu power off. Am incercat din nou cu receptorul dupa un power off si a facut din nou. Apoi am rebootat pc/router si e ok. Se para ca este importanta ordinea de pornire router/pc/db (routerul primul pare ok). Odata pornit bine merge fara probleme.

  8. #8
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu că aş fi cârcotaş, dar de ce trebuie să opreşti routerul pe timp de noapte? Eu îl am conectat de când l-am luat şi nu are nimic.
    [LEFT]Signature not found... Try again!

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    268
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by trans_ponder View Post
    Se para ca nu se rezolva cu power off. Am incercat din nou cu receptorul dupa un power off si a facut din nou. Apoi am rebootat pc/router si e ok. Se para ca este importanta ordinea de pornire router/pc/db (routerul primul pare ok). Odata pornit bine merge fara probleme.
    Poate numai daca routerul are alocarea dinamica de IP-uri, altfel nu vad logica. Oricum important ca ai vazut cum merge OK. Eu nu inchid routerul noaptea, si n-am avut asemenea probleme, dar par a nu avea nici o logica.
    Victor

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top