Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 15 of 15

Thread: Globo 3000 TS

  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    bucuresti
    Posts
    790
    Posts Thanks / Likes

    Default Globo 3000 TS

    Stie cineva daca acest receptor are patch ? Si daca are de unde poate fi download-at?
    cristi

  2. #2
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    bucuresti
    Posts
    790
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Rectific putin receiverul se cheama Opticum 3000 TS (este combo DVB-T si S) , poate acum am ceva mai multe sanse sa primesc un raspuns...

    Am gasit acest link , dar nu inteleg limba respectiva poate este cineva care ma poate lamuri ...

    http://www.ab-forum.info/viewtopic.p...b469e78adf4d9f
    cristi

  3. #3
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da ! merge acelasi patch ca pe seria Globo 60xx !

  4. #4
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    bucuresti
    Posts
    790
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In primul rand merci de raspuns !
    As vrea sa mai intreb daca partea de DVB-t ramane functionala dupa aplicarea patch-ului ? pentru ca ma intereseaza sa mearga in continuare si dvb-t ......
    cristi

  5. #5
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default Da !

    DA ! patchul mentine toate functiile standard atit pe partea de dvb-t cat si pe partea de dvb-s ! am un astfel de receptor asa ca vb in cunostinta de cauza !

  6. #6
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    bucuresti
    Posts
    790
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @MihaiP
    Multumesc pentru informatii !
    Ar mai fi o ultima intrebare , cablul serial este pin la pin sau se inverseaza pinul 3 cu pinul 2?
    cristi

  7. #7
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default Null-modem !

    Cablul serial folosit este cel devenit clasic ... "null-modem" ... 2 cu 3 in cross si masele de semnal comune ... 5 la 5 , unele receptoare cer si strapurile de null-modem ...ar fi bine sa-ti iei unul de gata.

  8. #8
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    bucuresti
    Posts
    790
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am primit receiver-ul , si am vazut ca modelul este 4000 TS nu 3000 TS cum comandasem (nu ca ar fi un lucru rau ) dar vreau sa intreb daca lucrurile de mai sus sunt valabile si pentru 4000 TS (adica pot pune patch-ul de la seria 6000 de pe rdi ?),si de asemenea as dori sa mai intreb cum se acceseaza meniul cu chei (combinatie de taste pe telecomanda ?).

    Merci inca o data !
    cristi

  9. #9
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    bucuresti
    Posts
    790
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sunt disperat !

    Am incercat vreme de vreo 6 ore sa pun patch-ul pe receiver in zadar !
    Pur si simplu nu se conecteaza calculatorul cu receiverul ....
    Am incercat 3 feluri de cabluri null modem :
    varianta 1 :

    2-3
    3-2
    5-5

    varianta 2 :
    cele de mai sus +
    1 si 6 de la o mufa legate la cealalta mufa pe pinul 4

    varianta 3:

    1 , 6 si 4 strapate la fiecare mufa (loopback)

    pe langa astea am facut si cablul complect (toti pinii folositi inafara de 9)

    totul in zadar....

    Daca este cineva care foloseste un cablu null modem pentru opticum 3000ts sau 4000ts va rog frumos masurati-l si postati schema cu care merg.....

    Multumesc !
    cristi

  10. #10
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    15
    Posts Thanks / Likes

    Default re

    Daca stii rusa vezi info aici
    http://www.nowa.cc/archive/index.php/t-36939.html
    daca nu traduc un pic (scuze pt termeni tehnici):

    Permanent apare mesajul "Conecting failed".Probleme posibile:
    1.Cablul nu are impamantare(nu toate receptoarele au masa la pinul 5)
    2. Prea lung nume fisier sau cale fisier-redenumeste fisierul si pune in C:/
    3. Nu corespunde versiunea soft

  11. #11
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    bucuresti
    Posts
    790
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Merci mult , posibil sa fie numele patch-ului prea lung , daca ce scrie acolo e adevarat , de asemenea o sa verific masa adica 5-ul sa fie legat la masa.
    cristi

  12. #12
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    bucuresti
    Posts
    790
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Verificat pinul 5 , e legat la masa..
    Numele fisierului nu e problema.
    Facut rost de update-er pentru loader 1.0.6 de care am , acelasi rezultat....
    Nu pot nici macar sa salvez setari din el de exemplu asa ca....
    Bag seama ca am luat teapa ,

    Orice alte sugestii sunt bine venite
    cristi

  13. #13
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    bucuresti
    Posts
    790
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am reusit conectarea la Globo 4000 TS
    Problema era ca se foloseste AVupdate pentru conectarea cu el !
    Asa ca am nevoie acum de un patch cu extensia .dld , daca stiti pe ce receivere se foloseste asa ceva sau aveti un patch cu extensia dld lasati un link pentru mine.
    Merci !
    cristi

  14. #14
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default Gresesti !

    Gresesti !
    Receptorul tau are caracteristici comune familiei ...

    http://www.globo.com.pl/pl/t_opticum4000a.htm

    Programul de upgrade si softul actual sint pe pagina
    producatorului ! un experiment nereusit poate fi fatal !

  15. #15
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    bucuresti
    Posts
    790
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Se pare ca nu am gresit sau daca am gresit a iesit bine ! Am gasit un patch care se cheama truman ceva.dld , si inca unul care se termina cu COOL EMU.dld , l-am pus pe cel de al doilea fara probleme iar de editat cheile a mers cu 9339 asa cum ai scris pe PM . Problema care a mai ramas este una de chei cred , nu prea mai sunt la curent cu ce chei merge tps-ul (nu imi decodeaza decat VH1 si MTV france de la francezi )

    Multumesc pentru ajutorul acordat pana acum !
    cristi

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top