Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 0 EUR (0%)
Donate to support this site...

Results 1 to 2 of 2
 1. #1
  Junior Member Teacher
  Join Date
  Dec 2003
  Location
  Somewhere!
  Posts
  379
  Posts Thanks / Likes

  Default RCS & RDS a transferat o parte din banii necesari operarii licentei 3G

  Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI) a acordat operatorului RCS & RDS licenta 3G, dupa ce compania a achitat prima transa a tarifului de eliberare a spectrului, in valoare de 10,5 milioane de dolari.

  Licitatia pentru acordarea ultimelor licente 3G a fost destul de controversata, marele perdant fiind Cosmote, singura companie cu experienta in operarea acestui tip de tehnologie.

  Urmatoarele cinci transe anuale egale in valoare de 4,9 milioane de dolari fiecare, vor fi achitate de catre operator pana la data de 30 ianuarie a fiecarui an, incepand cu anul viitor. Pretul pentru o licenta 3G este de 35 milioane de dolari.

  Conform prevederilor caietului de sarcini, RCS & RDS are de parcurs trei etape de dezvoltare, avand ca termene 30 iunie 2008, 31 decembrie 2009 si 31 decembrie 2011.


  RCS & RDS impreuna cu Telemobil (Zapp) au castigat concursul, organizat de IGCTI in 2006 pentru ultimele doua licente 3G. Licenta este valabila 15 ani si poate fi prelungita, fara taxe suplimentare, inca zece ani. Operatorul trebuie sa ceara, in acest caz, prelungirea valabilitatii licentei cu cel putin sase luni inainte de expirare.

  La concursul organizat de IGCTI au mai participat Cosmote Mobile Telecommunications si Societatea Nationala de Radiocomunicatii Radiocom.

  Primii detinatori de licente 3G din Romania sunt companiile Vodafone Romania si Orange Romania. La sfarsitul lui decembrie 2006 Vodafone Romania estima 250.000 clienti. Orange Romania estima tot la finele lui 2006, in jur de 250.000 de clienti EDGE si 3G.

  Cosmote-marele perdant al licitatiei 3G

  Concursul pentru ultimele doua licente de telefonie mobila de generatia a treia (3G) a fost castigat de RCS&RDS si Telemobil. Marele perdant este Cosmote, singurul dintre participantii la licitatie cu experienta, dar a carui oferta a fost surprinzator de slaba, mai ales la criteriul "acoperirea geografica si a po****tiei".

  In procesul de evaluare, criteriul cel mai important de evaluare l-a reprezentat acoperirea geografica si a po****tiei (55 puncte), urmata de fezabilitatea tehnica (25 puncte) si capacitatea financiara (10 puncte). Specializarea si experienta si fezabilitatea comerciala au reprezentat fiecare cate cinci puncte.

  La data anuntaruii rezultatelor licitatiei 3G, analistul Nicolae Oaca aprecia pentru hotNews.ro ca marii castigatori ai acestui rezultat sunt Orange si Vodafone

  "Marii castigatori ai acestei licitatii, pe termen mediu, sunt Orange si Vodafone, pentru ca vor avea o competitie mai lejera. Cum perdantii licentelor 3G sunt companii in care statul roman are interese, se poate spune ca inca odata interesul national a pierdut in fata interesului de grup”

 2. #2
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Compania RCS&RDS a solicitat joi Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) un milion de numere pentru furnizarea de servicii de telefonie mobila, au declarat surse din piata telecomunicatiilor. Potrivit legislatiei actuale, ANRCTI trebuie sa ofere un raspuns in termen de cel mult trei saptamani de la data depunerii cererii. RCS&RDS a anuntat ca va lansa in cursul lunii februarie servicii comerciale de telecomunicatii din generatia a treia (3G). Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI) a anuntat la 8 ianuarie ca RCS&RDS a primit licenta pentru serviciile 3G, dupa ce a achitat prima transa a tarifului de eliberare a spectrului, in suma de 10,5 mil. dolari (8,1 mil. euro).

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top