Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    10
    Posts Thanks / Likes

    Default PCTV 400e Test dvbdream, Progdvb

    Buna pentru toata lumea
    Am achizitionat un PCTV 400e dupa nenumarate incercari si teste in programele dvbdream 1.3.a si progdvb 4.8.5 am constatat ca unele transpordere cum ar fi eutelsat w2 postul Antena 3 , FAv..Tv etc sau sirius 12 Realitatea... toate fiind cu polarizare verticala nu se regasesc din punct de vedere al semnalului.
    Daca cineva a incercat si poate sa ma ajute?
    Multumesc
    bebesat

  2. #2
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by bebesat View Post
    ....
    transpordere cum ar fi eutelsat w2 postul Antena 3 , FAv..Tv etc sau sirius 12 Realitatea... toate fiind cu polarizare verticala
    5E - 12697 / V / 14685
    16E 11132 / V / 14815
    Verifica si alti transponderi/sateliti Hi/V eventual si alt LNB

  3. #3
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    10
    Posts Thanks / Likes

    Default Am schimbat LNB invacom 0,4db si LNB Grundig 0,3db

    Cu LNB invacom 0,4db aceiasi problema pe aceleasi transpordere si pe arabsat 2a.3b nu merg mbc 1,2,3,4 in schimb merg fbine staracademy cu un semnal fmare pt o antena de 0.9 Al.imi arata 75% nivel si 78% calitate, pe hotbird nu scaneaza tvr international si multi alti transporderi daca vrei iti pot posta o lista intreaga de la satelitul itelsat 902 pana la hispasat care ma doare cel mai mult ca nu reusesc sa vad :natura: etc..
    defapt da iau ca ansamblu cam toate posturile romaneti free de pe eutelsatw2, intelsat 902 (prima tv, kiss tv) sirius (realitatea, taraf etc) dar cu o conditie polarizarea sa fie verticala
    Am folosit ca test programele: progdvb, mytheatre 3337, dreamdvb cu bda.device si varianta dvb space tuning cu modificarea in prealabil din registri separat pe 3 computere diferite: p4 seria 640 3,2 Mhz procesor 1gb ram placavideo ati x1600, Amd k2 3,8 procesor 2gb ram placa nvidia 512mb, laptop toshiba centrino duo 1gb ram T2400 procesor 1,8Mhz, placa ati x1600 mobiliti 512 mb
    Aproape ca m-a dat peste cap cu totul, sistemele cred ca nu au probleme la partea hardware lnb-urile cred sau sper sa creeze problema. Ar mai ramane dvb-ul sau suportul software.
    Nu iti pot spune cat timp am pierdut de azi noapte pana acum, dar hoby e hoby.
    ma puteti lumina
    acept orice sugestie, idee
    Va multumesc

  4. #4
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default pinnacle

    Ai testat cu 2 LNB pe aceiasi transponderi => LNB bune
    Ai testat cu 3 PC => Pc bune
    Ai testat cu 3 DVBPlayer e => sw de control bun
    Incearca alta versiune de drivere
    Daca nu , garantie la vinzator ( desi ar putea sa fie o caracteristica a deviceului )

  5. #5
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    10
    Posts Thanks / Likes

    Default Iti multumesc pentru idee

    Am umblat putin prin registri la zona cu polaritate in loc de 1 am pus 0

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Tuning Spaces\8\Default Locator]
    @="{1DF7D126-4050-47F0-A7CF-4C4CA9241333}"
    "Frequency"=dword:00b66368
    "InnerFECMethod"=dword:00000001
    "InnerFECRate"=dword:00000003
    "OuterFECMethod"=dword:ffffffff
    "OuterFECRate"=dword:ffffffff
    "ModulationType"=dword:00000014
    "SymbolRate"=dword:00006b6c
    "Polarisation"=dword:00000001
    "OrbitalPosition"=dword:ffffffff
    "Azimuth"=dword:ffffffff
    "Elevation"=dword:ffffffff
    "WestPosition"=dword:ffffffff
    Am ramas foarte surprins, intra toate ts / verticale de pe orice satelit dar de pe astra 19' nici unul vertical, fara modificare intrau partial (30%), de pe eutelsat w2 16' pot vedea antena 3 dar sau dus toate de pe 11513000 V (alfa omega), ce este mai curios ca de pe 11092000 V aveam semnal acum NU, iar de pe sirius nu s-a intamplat nimic totul este la fel nu vrea sub nici un chip.
    M-am dus la un vecin cu o Antena offset de 1,8 din USA adusa de curand si am testat cu un ss2 extern usb totul era 100% semnal la nivel dar calitate oscila intre 95 - 98% cu un LNB no name de 0,2db, am cuplat pctv400e la Antena cu driverul original de pe cd si nimic in problema mea.
    Dupa multa munca de lamurire am pus LNB invacomul meu si surpriza 100% nivel, 100% calitate dar cu ss2. Am montat din nou pctv400e si iar surpriza toate transporderele fie orizontale fie verticale 100% semnal si calitate de parca eram in spatiu langa satelit dar cele care nu se vedeau acum aveau semnal cand dadeam pe scanare manuala dar nu intrau indiferent de metoda de scanare.
    nu stiu ce sa mai inteleg
    imi puteti da o sugestie sau o modificare software sau este hardware, sa ma duc la garantie, ce sa le explic celor de la flamin...go, el functioneaza dar .....
    O sugestie, o explicatie
    Va multumesc
    bebesat

  6. #6
    Invisible Man Teacher
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    499
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by bebesat View Post
    ... pana la hispasat care ma doare cel mai mult ca nu reusesc sa vad :natura: etc..
    Canal natura impreuna cu celelalte programe din pachet s-au dus la 43W / irdeto2 (conform lyngsat) !

  7. #7
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Pe marginea prapastiei. Privind voios (spre voi) in jos!
    Posts
    2,591
    Posts Thanks / Likes

    Default

    S-ar putea sa fie o problema cu tensiunea de 13/18 V trimisa spre LNB pentru schimbarea polaritatii.
    Sau tensiunea de 18 V nu e suficienta , sau comutarea 13/18 nu se face intodeauna corect.
    As zice sa pui antena pe Hotbird13E si sa faci acolo diverse teste de scanare automata/manuala ca sa tragi cat de cat o concluzie referitoare la aceasta treaba. Daca poti scana doar transponderi de pe o polaritate sau de pe ambele dar rezultatele nu sunt repetabile, atunci e posibil sa fie problema cu 18 V.
    Problema vitezei de comutare de pe 13 pe 18 V e vizibila in special pe satelitii care au transponderi ce lucreaza pe aceeasi frecventa si SR si difera doar prin polaritate (Hispasat30W, Astra28E).

  8. #8
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    10
    Posts Thanks / Likes

    Default Se pare ca ai foarte multa dreptate

    Am pus antena pe hotbird13 cu lnb invacom, am scanat separat frecventele (le-am scos din fisierul .ini pe cele orizontale) si dupa o scanare mi-au intrat toate conform fisierului, dar nu toate funcitonau (tvrI)care inainte nu il vedea la scare acum il vedea la scanare dar nu functiona, (dupa care le-am luat pe cele orizontale l-a fel le-am luat pe toate, in schimb toate functioneaza fara probleme. Si un ultim test am pus fisierul ini normal (h/v) si am scanat inca odata. Ce am remarcat ca la frecventele orizontale becul rosu de la digibox se aprindea la comutarea intre H si V daca urma o adoua frecventa verticala consecutiva obligat trecea peste ia vant fara sa o bage in seama. Si atunci am pus in fisier o frecventa v una h si binenteles comuta si in acelas timp scana corect.
    Dar problema nu se rezolva la cele care nu se vedeau de la inceput cu tot ca am semnal si calitate 100% respectiv nivel 98%.
    Ce parere aveti ?
    tunerul defect?
    suport software ?
    Nu stiu ce sa fac? , Sa ma duc la service cum sa le spun....
    va multumesc
    bebesat

  9. #9
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Trebuia sa spui configuratia instalatie nu considerente despre programe .
    Scaneaza fara digibox .

  10. #10
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    10
    Posts Thanks / Likes

    Default Cam asa arata lista dupa ce am dat digiboxul jos

    Dupa ce am dat digiboxul jos fisierul de log arata asa:
    Sort Tranponders by Polarization and Band...
    DiSEqC Setup... Done.
    1tp - 5° 11785 V 27500: Nothing found.
    2tp - 5° 11823 V 27500: Nothing found.
    3tp - 5° 11977 V 27500: Nothing found.
    4tp - 5° 12054 V 27500: NO SIGNAL
    5tp - 5° 12131 V 27489: NO SIGNAL
    6tp - 5° 12245 V 27500: Nothing found.
    7tp - 5° 12284 V 27500: NO SIGNAL
    8tp - 5° 12589 V 6111: NO SIGNAL
    9tp - 5° 12591 V 6108: NO SIGNAL
    10tp - 5° 12600 V 6109: NO SIGNAL
    11tp - 5° 12605 V 3200: NO SIGNAL
    12tp - 5° 12606 V 6111: NO SIGNAL
    13tp - 5° 12608 V 6111: NO SIGNAL
    14tp - 5° 12609 V 6108: NO SIGNAL
    15tp - 5° 12616 V 6111: NO SIGNAL
    16tp - 5° 12619 V 6977: NO SIGNAL
    17tp - 5° 12633 V 3720: NO SIGNAL
    18tp - 5° 12640 V 4000: NO SIGNAL
    19tp - 5° 12644 V 3200: NO SIGNAL
    20tp - 5° 12674 V 6665: NO SIGNAL
    21tp - 5° 12680 V 6665: NO SIGNAL
    22tp - 5° 12688 V 2961: NO SIGNAL
    23tp - 5° 12700 V 10196: NO SIGNAL
    24tp - 5° 11728 H 27500: NO SIGNAL
    25tp - 5° 11766 H 27500: New: 12 Updated: 0
    26tp - 5° 11804 H 27500: Nothing found.
    27tp - 5° 11843 H 27500: Nothing found.
    28tp - 5° 11881 H 27500: Nothing found.
    29tp - 5° 11996 H 27500: Nothing found.
    30tp - 5° 12034 H 27500: Nothing found.
    31tp - 5° 12111 H 27500: New: 17 Updated: 0
    32tp - 5° 12150 H 27500: New: 21 Updated: 0
    33tp - 5° 12153 H 7028: NO SIGNAL
    34tp - 5° 12226 H 25540: New: 37 Updated: 0
    35tp - 5° 12303 H 25547: New: 25 Updated: 0
    36tp - 5° 12341 H 27500: New: 16 Updated: 0
    37tp - 5° 12380 H 27500: New: 10 Updated: 0
    38tp - 5° 12418 H 27500: New: 57 Updated: 0
    39tp - 5° 12461 H 10785: NO SIGNAL
    40tp - 5° 12675 H 6111: NO SIGNAL
    *** Scan done ***
    Daca doresti iti postez si pe ceilalti dar cred ca nu este cazul
    iti multumesc
    mai exista idei eu le accept si le voi testa cu placere
    bebesat

  11. #11
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Pe marginea prapastiei. Privind voios (spre voi) in jos!
    Posts
    2,591
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ce fel de montura ai la antena?
    Cum o misti de pe un satelit pe altul?
    Esti sigur ca antena e pozitionata pe Sirius cand scanezi Sirius-ul si ca e pe Hotbird cand scanezi Hotbirdul?
    Nu are rost sa scanezi un anumit satelit daca nu esti cu antena pe el , deoarece o sa iasa nimic sau doar aiureli.

  12. #12
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    10
    Posts Thanks / Likes

    Default sunt sigur ca este pe sirius

    Inainte de a ma apuca sa scanez verific intodeauna pe ce satelit este pozitionata antena.
    Uite sa-ti spun cu ce sunt dodat :
    1 antena offest 1,2 m F echostar lnb mti + h-h srt dm 2100 made in japan din Ungaria conectata la un ss2 rev 2.3
    1 antena toroidala 1,2 m 16 lnb invacom tip alb 0,4db + diseq 16 porturi conectata la un ss2 pe usb
    1 antena offest Grunding 0,9 Al triax 3 lnb grunding conectata la un pinacle tvsat prima varinata productie 2000 si un lnb conectat la o placa ss1
    1 antena parabolica 3 m motorizare h-h, v-v, automata cu interfata digitala si gps pentru ghidare pe satelit sau dupa on obiect in miscare mai aprope de pamant cu 1 an lumina + motor circular pentru rotire circulara + suport automat pe sina de deplasare 10m Stanga 10m dreapta (ma ocup ca hoby de radioastronomie deci este o ureche sigura pentru un amator ) si are si un lnbf v/h in banda c (Astrotel) gold din state luat + un lnb in banda s + un lnb in banda ku toate de productie americana si cumparate toate cu factura din sua
    pachetul maxtv complet cu receiver echolitte (pentru nevasta si copii)
    1 antena offset 1,4 Al cu care deobicei ma joc cu dvb-urile (ss2 , ss2 usb, pinacle pctvsat) si bineinteles pctv400e de curand achizitionat care dupa cum se vede mai sus nu stiu ce sa-i fac sa mearga.
    Indiferent ce sar spune ce sar zice echipa ******** adica voi toti sunteti extraordinari in tot cea ce se face indiferent de nivel novice sau avansat ii tratati la fel si asta va face sau ne face puternici.
    Va multumesc pentru promtitudine.
    Astept idei
    bebesat
    Last edited by bebesat; 9th January 2007 at 22:25.

  13. #13
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Pe marginea prapastiei. Privind voios (spre voi) in jos!
    Posts
    2,591
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Te-am intrebat cum misti antena deoarece vorbisem inainte despre Hotbird si ai postat transponderii de pe Sirius.

    Apropo de astronomie, am primit azi un mesaj pe messenger:
    "In noaptea aceasta la ora 0:30, urmariti cerul. Se va vedea ca si cum Terra are o a doua luna. Urmatoarea data cand planeta Marte va trece atat de aproape de Terra va fi in anul 2287. Spune si altora, merita!"
    O fi adevarat?

    Poze cu antenele poti pune in topicul " RDI Foto Sat" :
    http://www.rdi-board.com/showthread.php?t=38083&page=8

  14. #14
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    10
    Posts Thanks / Likes

    Default Multumesc pentru stire, am si uitat din cauza 400e

    O sa fac cateva poze despre antene, si daca reusesc sa pornesc nebunia asta de pctv400e pentru ca daia l-am cumparat sa vad cum 3 dispozitive diferite de receptie cum se manifesta fata de sateliti, cum ii influenteaza pe domni sateliti si bineinteles cum ne afecteaza receptiile din diferite puncte (dispunerea satelitilor pe orbite) fata de noi. Nemtii il tot laudau pentru tuner si pentru sensibilitate dupa ce spuneau uni baieti din :de: si mai ales ca il folosesc pt mete.....sat f bine.
    ma scuzati daca am mai gresit in exprimare sau am postat altceva dar atat de multe fire incat nu mai stiu care si ce si unde este legat si etc.. poate reusesc sa fac cateva capturi de spectre pt magnetism si etc ...
    Sper sa nu se supere cineva ca am divagat de la subiect.
    montura h-h o mut cu digiboxul pentru dispozitivul asta dar acum am facut altceva : - am scos si cablu de la montura h-h si l-am cuplat Lnb-ul direct si nimic
    - mentionez ca de fiecare data folosesc softul original 3,4A, apoi pe alt pc softul pt update 4.3, apoi pe alt pc progdvb, pe alt pc mytheatre, pe alt pc dvbdream, si acum mai nou altdvb 2.1, 2,2, asa ca am imprumutat toate calculatoarele familiei pt. ca oricum le folosesc la scris si jocuri - l-am dat pauza.
    - toti satelitii de interes separat scanati cu fiecare pc in parte dureaza ceva.
    sateliti de interes :E (5,7,13,16,19,26,62,6, W(4,7,30,40,45)
    astfel pute-am vedea si partea de W cu ctv400e: dar inca nu se pare si tot cu ss2
    va multumesc
    vre-o idee pt pctv400e
    bebesat

  15. #15
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    10
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by SLAman View Post
    Te-am intrebat cum misti antena deoarece vorbisem inainte despre Hotbird si ai postat transponderii de pe Sirius.

    Apropo de astronomie, am primit azi un mesaj pe messenger:
    "In noaptea aceasta la ora 0:30, urmariti cerul. Se va vedea ca si cum Terra are o a doua luna. Urmatoarea data cand planeta Marte va trece atat de aproape de Terra va fi in anul 2287. Spune si altora, merita!"
    O fi adevarat?

    Poze cu antenele poti pune in topicul " RDI Foto Sat" :
    http://www.rdi-board.com/showthread.php?t=38083&page=8
    daca am avea un dopler mai mare mare ar fi ideal sa vedem spectrele radiante. Poate voi avea timp si sa-ti dau cateva imagini o sa ramai f. impresionat.
    bebesat

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top