Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Sud/Est
    Posts
    76
    Posts Thanks / Likes

    Smile DiSEqC 1.0 si DiEq 1.2

    Am trei LNB si doua parabole si as dori sa le folosesc la un receptor digital , pentru aceasta am nevoie de schema electronica (una s-au mai multe) a unui dispozitiv DiSEqC 1.0 , totodata daca se poate as dori si pentru un sistem DiEq 1.2 necesar pentu a incerca adaptarea unui pozitioner romanesc , materialele i-mi sunt necesare pentru studiu si proectare pe cit posibil a unora originale.
    In caz de reusita le voi posta ,,free,, multumesc si astept ajutorul vostru.
    qazxsw

  2. #2
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by SHADYYY View Post
    Am trei LNB ......am nevoie de schema electronica (una s-au mai multe) a unui dispozitiv DiSEqC 1.0 ,.... DiEq 1.2 necesar pentu a incerca adaptarea unui pozitioner romanesc , materialele i-mi sunt necesare pentru studiu si proectare pe cit posibil a unora originale.
    http://www.holman.cz/hg/diseqcxt/index-uk.htm#tech
    http://k2.stcnet.ru/projects/hard/diseqc/v2/index.html
    Http://www.google.ro ( documentatia Eutelsat pt DiSEqC )
    Daca nr.LNB<4 - 30 ron switch diseq 1.0
    Daca nrLNB<8 ~ 100 ron switch diseq 1.2 ( search in RDI-board.com )

    Quote Originally Posted by SHADYYY View Post
    In caz de reusita le voi posta ,,free,,
    Sa nu ne uiti

  3. #3
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Sud/Est
    Posts
    76
    Posts Thanks / Likes

    Smile

    Eu am DiSEqE in receptor , protocoalele 1.0 si 1.2.
    Problema nu este nici cei 30 RON pt. switch LNC , v-am explicat ca am un pozitioner rominesc partial digital pe care vreau sa-l modific si sa-i adaptez
    protocolul 1.2 dar din lipsa de documentati nu stiam de unde sa incep si de aceia v-am cerut sprijinul (multumesc pe aceasta cale lui smv167 pt sprijin)
    ,insa documentatia nu a rezolvat problema switchului pt LNC si de aceia mai fac un apel chiar si la cei care detin unul comercial sa-mi spuna macar integratul care este folosit curent daca nu pot da o schema.
    Fiind un impatimit al constructiilor pt mine asta este o provocare mai ales ca am o exterienta de peste 25 ani in domeniu.Dupa cum am promis in caz de
    ajutor si de reusita vo veti fi primi beneficiari .Multumesc.
    qazxsw

  4. #4
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by SHADYYY View Post
    ... v-am explicat ca am un pozitioner rominesc partial digital pe care vreau sa-l modific si sa-i adaptez protocolul 1.2
    ,insa documentatia nu a rezolvat problema switchului pt LNC si de aceia mai fac un apel chiar si la cei care detin unul comercial sa-mi spuna macar integratul care este folosit curent daca nu pot da o schema.
    Renunta , un minim de experienta ar fi fost necesara pt a sesiza ca microul are 3 pini pe care face comanda si contorizeaza reedul .Prin modificarea sw cei trei pini codeaza 8 stari distincte .Selectia LNB urilor se face prin comutarea alimentarilor .

  5. #5
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    41
    Posts Thanks / Likes

    Default

    DSCF0003a JPG


    DSCF0004a JPG


    poza cu spatele circuitului n-am

  6. #6
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by stal View Post
    gresit smv167 :
    doi pini se ocupa de motor si unul de encoderul reed
    2+1=3 QED ( considera-o axioma )
    Defineste te rog < corotorul >
    A treia axa ( Buc-Londra-Wasington ? ) ce ar putea aduce bun ?
    Quote Originally Posted by stal View Post
    sub nici o forma nu renunta
    Hw este relativ simplu , pt sw trebuie sa studieze documentatia Eutelsat pt DiSEqC daca nu are acces la surse pt a folosii rutine deja scrise .
    Daca se limiteaza la switch 2/1 poate folosii ,,tone burst " in specificatiile DiSEqC are montajul cu comparatoare de tensiune .
    Quote Originally Posted by stal View Post
    Fata Nu Este!... Ala E Spatele Pcb
    Pai este fata ,,plantata" ( top pcb )

  7. #7
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Sud/Est
    Posts
    76
    Posts Thanks / Likes

    Smile

    Multumesc pentru ajutorul vostru constructiv si ca urmare sa va dau mai multe relati alaturi de ce doresc sa realizez , deja mi am facut o parere.
    Pornind de la pozitionerul din siteul rusesc de mai sus avind platforma PIC16F877A m-am gindit in prima faza sa elimin releele prin triace sau tiristori ,comanda pe poarta facindu-se prin cuplor. Swich-ul pentru 2 LNB se va simplifica printr-un releu la 0/12V si filtrele respective (initial ma gindeam la un dispozitiv care putea comuta n LNB - comutarea in frecventa , trenuri de impulsuri sau codificare digitala a unor porti sau decodificatoare sau chiar
    a unui procesor de functii , poate si folosirea lui BM3900-de aici va las pe voi sa anticipati.
    Referitor la pozitionerul rominesc se numeste,,Antena positioner 1007,,
    construit prin 1995 de firma Elprof SA.cind voi avea o poza o voi posta.
    Astept opini si numai bine.
    qazxsw

  8. #8
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by SHADYYY View Post
    Pornind de la pozitionerul din siteul rusesc de mai sus avind platforma PIC16F877A m-am gindit in prima faza sa elimin releele prin triace sau tiristori ,comanda pe poarta facindu-se prin cuplor. Swich-ul pentru 2 LNB se va simplifica printr-un releu la 0/12V si filtrele respective (initial ma gindeam la un dispozitiv care putea comuta n LNB - comutarea in frecventa , trenuri de impulsuri sau codificare digitala a unor porti sau decodificatoare sau chiar
    a unui procesor de functii , poate si folosirea lui BM3900-de aici va las pe voi sa anticipati.
    Comanda tiristoarelor/triacelor in comutatie se face pentru curent alternativ , in cc nu vei putea usor trece din on in off .
    Comutarea LNB urilor se face prin comutarea alimentarii LNB , la PIC 16f84/628 ai 12 pini pt asa ceva - activezi pe rind cite unul .Sau prin multiplexare poti comanda 2 la puterea 12 ( ~4096)stari distincte .
    Daca observai cu atentie la varianta ceha cu 16f84 versiunile de sw au functii neimplementate .Varianta ruseasca ( prima ) a fost realizata de un user de pe forum si a functionat .
    @stal
    Pentru pozitionatrea Azimut-Elevatie ( Az-El ) sint necesare 2 miscari de rotatie ( 2 axe ) , prin trecerea la montura polara este necesara numai o rotatie ( 1 axa ) .A treia axa nu vad ce ar putea face . <Corotor> este un cuvint pe care nu l-am intilnit in acest domeniu deci nu stiu exact la ce anume te referi .
    Fi te rog mai clar , cu ce o sa-l ajuti : cu scrierea PIC ului sau cu scrierea sw ? In varianta cu scrierea PIC ului cine o sa-i faca modificarile sw pt a avea alte iesiri active la PIC ?

  9. #9
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Pe marginea prapastiei. Privind voios (spre voi) in jos!
    Posts
    2,591
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by smv167 View Post
    Pentru pozitionatrea Azimut-Elevatie ( Az-El ) sint necesare 2 miscari de rotatie ( 2 axe ) , prin trecerea la montura polara este necesara numai o rotatie ( 1 axa ) .A treia axa nu vad ce ar putea face . <Corotor> este un cuvint pe care nu l-am intilnit in acest domeniu deci nu stiu exact la ce anume te referi .
    Probabil ca a 3-a axa (rotatie) ar putea fi cea de rotire a LNB-ului (sau a antenei LNB-ului) pentru ajustarea polaritatii.
    Despre corotor :
    http://www.primefocus.com/products/11-7128-62.html

  10. #10
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Sud/Est
    Posts
    76
    Posts Thanks / Likes

    Talking

    Quote Originally Posted by smv167 View Post
    Comanda tiristoarelor/triacelor in comutatie se face pentru curent alternativ , in cc nu vei putea usor trece din on in off .
    Comutarea LNB urilor se face prin comutarea alimentarii LNB , la PIC 16f84/628 ai 12 pini pt asa ceva - activezi pe rind cite unul .Sau prin multiplexare poti comanda 2 la puterea 12 ( ~4096)stari distincte .
    Daca observai cu atentie la varianta ceha cu 16f84 versiunile de sw au functii neimplementate .Varianta ruseasca ( prima ) a fost realizata de un user de pe forum si a functionat .
    @stal
    Pentru pozitionatrea Azimut-Elevatie ( Az-El ) sint necesare 2 miscari de rotatie ( 2 axe ) , prin trecerea la montura polara este necesara numai o rotatie ( 1 axa ) .A treia axa nu vad ce ar putea face . <Corotor> este un cuvint pe care nu l-am intilnit in acest domeniu deci nu stiu exact la ce anume te referi .
    Fi te rog mai clar , cu ce o sa-l ajuti : cu scrierea PIC ului sau cu scrierea sw ? In varianta cu scrierea PIC ului cine o sa-i faca modificarile sw pt a avea alte iesiri active la PIC ?
    Salut din nou.
    Am realizat pozitionerul rusesc cu PIC16F84 si cu 74LS123 care functioneaza doar pe functia de actuator insa nu schimba LNB-urile dupa ce rezolv si problema asta de soft voi trece la inbunatatiri si pe masura progreselor voi veni aici cum am promis sa va prezint ce iese .
    Pe curind.
    qazxsw

  11. #11
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ia legatura cu maestrii @li sau @Edik (sau cu un bun cunoscator de rusa , eu atit am putut sa'nteleg ) si vei afla ca si autorul a avut probleme cu comanda swichului , de asta si diferitele versiuni sw .
    Ma bucur ca ai reusit cu pozitionerul .Te'asteptam cu vesti .

  12. #12
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Bucuresti
    Posts
    576
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ma bag si eu in discutie!

    Expun o varianta ce mi-a trecut prin substanta cenusie citind postul de mai sus. Sper sa reprezinte o varianta viabila la rezolvarea unui pozitioner cu o axa in plus fata de H-H, respectiv si rotirea in functie de nevoie a lnb-ului.
    M-am gandit ca si lnb-ul ar putea fi montat in focar folosind ca suport un motor H-H, la care s-ar prelucra "teava" in asa fel incat sa nu mai faca unghi ci sa fie pe axul motorului. Apoi, cele doua motoare, programate anterior cu pozitii corespunzatoare, unul pe axa H-H, celalalt cu rotire a lnb-ului, ar putea primi semnalul diseq de comanda in paralel. De exemplu, motorul pentru rotit lnb-ul ar sta cuminte pe satelitii "pasnici", insa pe cei cu diferenta de unghi s-ar roti cu "n" grade, corespunzator pozitiei.
    Ce ziceti? ar merge? Eu sunt sigur ca da.....
    DM800, DM7020, DM500S, KSC-570, SRT4355EVO, Conserve diverse, SkyStar 2 Rev 2.6, Offset 1.2, H-H Strong, Twin Inverto 0.3, 53E - 30W, etc....

  13. #13
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Bucuresti
    Posts
    576
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Continuare.........

    Daca ce am scris mai sus nu este de ajuns, pot sa vin pentru sustinere si cu amanunte privind programarea motoarelor, montaj, etc.......
    DM800, DM7020, DM500S, KSC-570, SRT4355EVO, Conserve diverse, SkyStar 2 Rev 2.6, Offset 1.2, H-H Strong, Twin Inverto 0.3, 53E - 30W, etc....

  14. #14
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gelvis View Post
    ... respectiv si rotirea in functie de nevoie a lnb-ului.
    Prin '90 existau trei variante de comutare a polarizarii
    1.LNB dublu ( si pe V si pe H ) - solutie ramasa in uz
    2.Comutare mecanica - rotirea LNB ( in 90 % manual ) , sau o sonda care-si schimba pozitia cu 90 grade in feedhorn ( polarotor mecanic )
    3.Comutarea electromagnetica prin rotirea cimpului EM cu 90 grade in polarotor , elementul principal fiind o bara de ferita adusa la saturatie magnetica cu o bobina .
    Pentru ajustarea fina a polarizarii ( brut o face montura polara ) se mai foloseste ( ? ! ) metoda 3 variind curantul prin bobina , in acest caz doritorii pot monta un DigitalAnalogConvertor (DAC) .Amatorilor le dorim spor la treaba ( si sa ne spuna sursa de achizitie a feritei )

  15. #15
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Sud/Est
    Posts
    76
    Posts Thanks / Likes

    Angry Polarotor magnetic

    In 95 am cumparat un polarotor magnetic ( pe ferita ) ALMAZ 3 care era comandat cu tensiunea de 12V si a functionat perfect. Doream sa pun poza
    acestuia pe acest trend dar nu am stiut cum.
    qazxsw

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top