Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 23
  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    968
    Posts Thanks / Likes

    Default ADSL si sharing ... imi scapa ceva ?

    De doua zile ma tot chinui sa configurez si eu g-box-ul pe dream, dar nu merge nici de-al naibi.
    Deci se da: modem RTC DSL SpeedTouch 516 (IP dinamic), router Asus RX3041 si dream. Pe dream G-box 2.1b, 2.26, etc, cu liniile D si M setate corect si tot pe dream pluginul Inadyn setat sa faca update la 60, iar mai apoi la 20 s.
    Internetul functioneaza perfect pe dream si comp, prin router, de asemenea reteaua intre comp si dream. Cu inadyn setat sa porneasca la start-up, pornesc g-box si ma uit in Gbox suite, la info, unde We are offline, No peers online.
    In router (in menuul Virtual server) am deschis portul 5577 (private port) corelat cu port public 21 si 23 (menuul contine un tabel care are scris la inceput un IP (de la dream), apoi Private port (unde am pus 5577), apoi Public port unde am pus 21 si o casuta unde se bifeaza enabled.
    Am crezut ca routerul e de vina, dar am conectat dream direct la modemul Romtelecom si nici asa nu porneste g-box, desi internetul merge perfect.

    Intrebarea mea este, vazand cele de mai sus, exista vreo setare in modemul RTC care sa deschida vreun port sau sa faca ceva ?
    Nu mai stiu ce sa incerc, am testat cu vreo 4 imagini - Gemini 3.30, Rudream 9.7, ultimele PliGarnet si Castle, cu gbox 2.1b sau 2.26 si nimic. Intuneric.
    Multumesc !

  2. #2
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Hai s-o luam metodic, cunoscand IP-ul dreamului (la un moment dat, fiind dinamic), poti intra prin FTP in el, dar din extern, nu din spatele routerului? Sigur portul 5577 e deschis pana in dream? Porturile 21 si 23 nu trebuie deschise decat daca vrei sa intri in dream din "extern", in rest e riscant sa le lasi deschise. Probabil deja ai facut-o, but just in case, nu uita sa-i schimbi parola implicita a dreamului.

  3. #3
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    1,781
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu uita sa dai la /var/bin gbox si gbox_sh 755



    Antes de postear en este foro, lea las normas y preséntese. Y al presentarse respete las normas Nş 1. Gracias

    NORMAS: http://www.rdi-board.com/showthread.php?t=59064

  4. #4
    Silver Member Expert
    Join Date
    May 2002
    Posts
    2,364
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @cartita

    Ar fi bine daca ai pune un screenshot de la meniul ala unde ai configurat port in router, sa ne dam cu parerea...

  5. #5
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    857
    Posts Thanks / Likes

    Default

    vezi aici cum se face port forwarding la SpeedTouch 516:

    http://portforward.com/english/route...16/default.htm

    Quote Originally Posted by cartita View Post
    In router (in menuul Virtual server) am deschis portul 5577 (private port) corelat cu port public 21 si 23 (menuul contine un tabel care are scris la inceput un IP (de la dream), apoi Private port (unde am pus 5577), apoi Public port unde am pus 21 si o casuta unde se bifeaza enabled.
    cred ca aici trebuie sa pui: private port = public port = 5577

  6. #6
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    968
    Posts Thanks / Likes

    Default

    As pune doua screen shoturi, dar nu stiu cum.

    Bbox, eu nu am acelasi meniu la SpeedTouch cu cel prezentat acolo in poze. Am cautat optiunea NAT, daca arata asa meniul poate o gaseam cumva. Acolo in poze, dupa accesarea adresei modemului, apare o fereastra care are in stanga un meniu cu Basic si dedesubt Advanced, mie in stanga ferestrei, dupa acceasarea adresei, imi apare un meniu cu SpedTouch, dedesubt Broadband Conection, apoi Toolbox si ultimul Home Network. Nu gasesc advanced si NAT niciunde.

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2004
    Location
    Romania
    Posts
    236
    Posts Thanks / Likes

    Default

    vezi sa ai in gbox_cfg setarile corecte
    z:
    o:
    L:

  8. #8
    Silver Member Expert
    Join Date
    May 2002
    Posts
    2,364
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @cartita

    Cu softul asta poti sa faci screenshots cum vrei:
    FastStone Capture 5.0 Freeware

    http://www.faststone.org/FSCaptureDetail.htm

  9. #9
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    968
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Wambertos, de stiut stiu sa le fac, de fapt erau facute cand am scris, mult mai simplu cu combinatia de taste alt + print screen si apoi paste in orice program care lucra cu poze. Ceea ce nu stiu e cum sa le pun, adica, am vrut sa zic, sa le sui aici pe site. S-a explicat la Off odata, dar nu mai tin minte.
    Am intrebat si pe softpedia cum se intra in Advanced, in modemul SpeedTouch 516, dar momentan n-am primit nici un raspuns. Asa ca mai astept, ca altceva nu mai stiu ce sa mai incerc.
    Va multumesc pentru raspunsuri !

  10. #10
    Silver Member Expert
    Join Date
    May 2002
    Posts
    2,364
    Posts Thanks / Likes

    Default

    http://photobucket.com/

    Poti sa le urci aici.

  11. #11
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    968
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc mult Wambertos.
    Aveti mai jos tabela cu porturi din router. Din pacate nu stiu cum sa accesez acelasi meniu si in cazul routerului - modem RTC.



    Iar aici asa arata meniurile modemului la accesarea adresei lui, meniu unde nu gasesc Advanced cu NATP.


  12. #12
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    857
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Referitor la router, este cum am scris mai sus si la public si la private port pune 5577.

    Modem: se pare ca ai Speedtouch 516i, trebuie sa intrii pe Toolbox/ Game and aplication sharing.. pentru detalii vezi aici:

    http://portforward.com/english/route...6i/default.htm

  13. #13
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    968
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ai dreptate Bbox, pe cartea tehnica nu scrie decat 516, dar pe cutia lui scrie 516i v6. O sa setez si public si private port 5577 in router. Acum mai ramane sa-mi sugetati ce sa trec in fereastra care o pun mai jos (de la modem), la Port Range - cele doua casute, Translate To ... si Trigger Port.



    Oricum e bine ca am ajuns pana aici. Nu de alta dar restul (netul, reteaua) merg super si cireasa de pe tort (imparteala) sa nu mearga ?
    Si merci inca odata !

  14. #14
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Iasi
    Posts
    372
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ai doua variante de setari in SpeedTouch 516.Sari peste tipul de conexiune PPP0E si fa-l transparent(CHIOR) iar setarile PPP0e si porturile le deschizi din routerul tau.Merge sigur asa!Cei de la RTC nu au porturi inchise !singura chestie e sa te folosesti deun Dyndns updater ptr ca probabil ai IP dinamic.Eu am avut aceeasi problema si acum merge brici!
    Bafta!
    VU+duo/VU+Ultimo/DM800/AL Offset 1,95/toroidal 90 16lnb/;

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Romania
    Posts
    365
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Acolo la port range pui porturile de la liniile pe care le-ai primit.Amanunte nu mai stiu.Daca nu reusesti pana deseara, cand ajung acasa, iti dau eu exact cum am facut.Aceeasi problema am avut-o si eu.Eventual da-mi pe pm un id de messenger si te caut deseara.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top