Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Oki Doki Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    175
    Posts Thanks / Likes

    Default emu peste img original

    Inainte de toate "La multi ani"!

    Am o intrebare. Pot sa pun EMU ca addon la un DM500 care are imaginea originala , sau trebuie sa schimb imaginea mai intai si apoi add emu ?

    Multumesc.

  2. #2
    Member Mentor
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Germany
    Posts
    764
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Schimba imaginea...pune Geminni 3.30. Se poate si pe imaginea originala, dar nu-mi pod da seama de ce vrei asta ?

  3. #3
    Oki Doki Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc mult ! Will do (gem 3.30)...

  4. #4
    Oki Doki Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ok, am instalat 3.30 dar acum nu stiu sa instalez emu & stuff.
    Le-am copiat in /var/bin, var/k*ys,...dar receiverul nu le vede (am "chmod" ). Trebuie instalate intr-un mod special, si nu doar copiate?
    Am citit undeva ca s-ar putea salva direct in /tmp si de acolo folosi "Manual Install" de la Dream. Daca este adevarat, se pot pune direct zip-urile/tar.gz si Dreamul stie sa le dezarhiveze si instaleze?

    Multumesc frumos.

  5. #5
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    968
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Poti sa instalezi din tmp. Pentru asta la imaginile Gemini trebuie sa folosesti arhive tar.bz2. Pe acestea le copiezi, pe rand, adica cate una, in tmp, dupa care tasta albastra si cauti acolo Manual install. Cand dai Manual install ar trebui sa iti recunoasca ce ai copiat in tmp si doar confirmi cu OK ca vrei sa instalezi.
    Mai ai o modalitate mult mai simpla, sa iesi pe net cu dreamul si in 5 minute pui toate emu-urile posibile (cu unele exceptii ...). Pentru asta mai intai iti configurezi dream-ul sa iesi pe net cu el, adica pe langa IP-ul dream-ului, sa ai setat si gatewai si DNS-ul. Apoi tot cu tasta albastra accesezi meniul si iti alegi ce vrei sa dai jos.
    Ceea ce ai copiat tu in dream, in folderele respective, nu iti vede, pentru ca trebuia sa mai editezi emulist, dar nu te complica.

  6. #6
    Oki Doki Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc pt. raspuns.
    Deja pot accesa netul (dreamul e conectat la DSL router direct, si pc-ul la fel, deci pot vedea si pc-ul si internetul). Am incercat automatic install dar nu vad nimic care sa sune a emulator in lista. Am instalat ceva (primul din lista ?) si nu a mers.
    M-am uitat la EMU packages si majoritatea sunt in format zip (doar camd is tar.bz2) cum se instaleaza astea?
    Si alta intrebare care sunt emu-rile recomandate (minimal)?

    -apropo, eu am inceract sa pun newcamd si scam

  7. #7
    Member Mentor
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Germany
    Posts
    764
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by trans_ponder View Post

    Si alta intrebare care sunt emu-rile recomandate (minimal)?

    -apropo, eu am inceract sa pun newcamd si scam
    Nu conteaza ce emu pui, ptincipalul e sai dai atributele 755. In fisierul var/bin tot ce este, are atribute 755.

  8. #8
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    968
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cu tasta albastra ajungi in meniul care trebuie, dar aspectul acestor meniuri variaza de la o imagine la alta. La Gemini (nu am in fata acum dream-ul) ai adons si download and install - o sa-ti apara o lista unde sunt scrise una sub alta: cam, cam config, plugin, skin, etc. ... Alegi cam din lista cu OK si apoi alegi pe rand ce vrei de acolo. De exemplu Camd 3.880i sau Newcamd 6.10b, dai OK pe unul din ele si o sa vezi pentru scurt timp o bara de progres, apoi o sa iti apara un mesaj - o confirmare cu ok, ca s-a instalat. Asta-i tot, in 2 minute daca ai DSL instalezi 10 emu-uri, apoi iesi din lista cu cam si intri in cam config, de unde iei ce este pentru camd3, newcamd, etc. Astea sunt uneori importante in decodare. Apoi cauti fisiere cu chei (pe croteam de exemplu) si le copiezi in directoarele care le vei vedea cand dezarhivezi ceea ce dai jos, de pe croteam de exemplu, adica ceea ce e in directorul var/keys pui in dream tot in directorul respectiv cu total commander, sau la fel var/scce - var/scce.
    Atentie cand copiezi chei, in meniul acela de selectie a emulatorului (in partea de sus a ferestrei ce apara dupa ce apesi tasta albastra) sa fie setat common interface. Dupa ce copiezi chei, selectezi un emulator, exemplu camd3.880i cu tastele stanga dreapta si apesi tasta verde. Astai tot.

  9. #9
    Oki Doki Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    175
    Posts Thanks / Likes

    Default Multumesc

    Multumesc mult pt. ajutor. Am reusit (am pus si addon-ul de la "ermethic" si vad toate meniurile acum -insa unele tar.bz2 de pe linkurile alea web sunt error-ed, cel putin asa spune dream-ul).
    Am vazut ca /var e limitat la 2M pt dm500, se poate face ceva ca sa fie marit? Si in afara the /var totul pare a fi read-only...

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top