Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    41
    Posts Thanks / Likes

    Default Multiboot la DM500

    Salut si La Multi Ani!

    Folosing FlashWizzard 6.3 am ajuns in punctul in care, la boot-are, trebuie sa aleg noua imagine, din meniul FW. Dupa ce aleg imaginea, alta decit in flash...nu se mai intimpla nimic. Box-ul nu boot-eaza cu imaginea aleasa.

    A reusit cineva sa faca sa mearga multiboot pe dm500 ? Trebuie pusa alta imagine in box (acum am gemini 3.20)?
    Mai trebuie montate si alte partitii (am montat /var/mnt/nfs si /var/mnt/hdd sau /var/mnt/usb de pe un linux)?

    10x

  2. #2
    Silver Member Expert
    Join Date
    May 2002
    Posts
    2,364
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Dar unde ai instalat tu alte images pe Dream 500?

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    338
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Partitia montata cu nfs in dreambox nu este neaparat aceasi cu cea pe care instalezi alte imagini....respectiva partitie trebuie sa o vada flashwizardul pentru a instala alte imagini. Si eu am facut aceasi confuzie la inceput. Oricum cel putzin eu nu am reusit sa fac sa functioneze mai multe imagini simultan..au aparut diverse anomalii in functionare.

  4. #4
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    41
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am exportat de pe PC-linux directorul /home/db. Am motat partitia asta ca USB. Aici am creat un director fwpro si sub el am pus nishte imagini (gemini 3.30 si Pli) in formatul original, cu img.
    In FW apar ca imagini valide pe NFS si USB (asta nu conteaza, poate fi HDD).

    Am mai incercat si alrceva: am instalat plugin-ul DreamFlash care pare ca face o conversie de la fisierele img la o structura de directoare pentru imaginile pe care le gaseste in usb (cred face o "decompresie" a fisierului imagine). Am pus si rezultatul acestei conversii tot in fwpro. Apar si astea in meniul de boot...

    Problema e ca nu booteaza cu nici o alta imagine.
    Cum ar trebui sa functioneze chestia asta? Se incarca o noua imagine sau merg cumva in paralel (pare cam ilogic dar...)?

    iata si o imagine cum arata in FlashWz..


    10x

  5. #5
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    857
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by drbedeu View Post
    Am exportat de pe PC-linux directorul /home/db. Am motat partitia asta ca USB. Aici am creat un director fwpro si sub el am pus nishte imagini (gemini 3.30 si Pli) in formatul original, cu img.
    In FW apar ca imagini valide pe NFS si USB (asta nu conteaza, poate fi HDD).
    Nu se copiaza imaginile in directorul exportat cu NFS ci se merge pe "Drag&drop a file here, or open folder" si acolo deschizi imaginea care vrei s-o instalezi. oricum nici la mine n-a mers, la faza de installing a dat eroare.
    Evident imaginea noua trebuie sa functioneze independent de imaginea din flash.

  6. #6
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    41
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ...Asta era...nici un moment nu m-am gindit sa fac asta...Multumesc. Acum pot boota cu pli sau cu imaginea veche (gem 3.20). Pina acum nu am observat nici o problema (iese pe internet, cel putin, face download, pornesc cam-urile).

  7. #7
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    857
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @drbedeu

    Ai folosit cuvantul magic PC-linux, sa inteleg ca ai avut serverul NFS pe un calc cu linux si ai rulat FlashWizzard pe alt calculator?
    Eu tot incerc sa fac un server NFS sub win dar nu reusesc, truegrid imi da eroare la pornire, nfs server din cygwin si din SFU35 (service for unix de la microsoft) merg dar numai read only.
    Sub linux nu ar fi problema sa fac serverul dar atunci nu am pe ce sa rulez flashwizard .

  8. #8
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    41
    Posts Thanks / Likes

    Default

    da, in momentul asta folosesc NFS de pe linux pentru Multiboot. Am sa incerc si pe Win cu multiboot (am numai SFU) si iti spun. Tin minte ca la SFU am avut si eu ceva probleme cu drepturile de scriere.
    Pe SFU, acum imi merge, de exemplu, sa inregistrez din Dreambox.

  9. #9
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    41
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by bbox View Post
    @drbedeu

    Eu tot incerc sa fac un server NFS sub win dar nu reusesc, truegrid imi da eroare la pornire, nfs server din cygwin si din SFU35 (service for unix de la microsoft) merg dar numai read only.
    Am reusit si cu SFU. Vezi pm cu setarile pe care le-am facut. O problema observata (indiferent de metoda NFS) este ca imaginea din flash revine la setarile initiale (fara pluginuri, fara emu, fara canale). Noroc ca am avut un back-up...

  10. #10
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    857
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by drbedeu View Post
    Am reusit si cu SFU. Vezi pm cu setarile pe care le-am facut. O problema observata (indiferent de metoda NFS) este ca imaginea din flash revine la setarile initiale (fara pluginuri, fara emu, fara canale). Noroc ca am avut un back-up...
    Multumesc ptr. setari.
    A mers multiboot dar la fel s-a intamplat si la mine, cand am iesit de pe imaginea de pe NFS, am avut placerea sa constat ca am pierdut setarile la imaginea din flash

  11. #11
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    16
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up multiboot la DM500

    Quote Originally Posted by drbedeu View Post
    Am exportat de pe PC-linux directorul /home/db. Am motat partitia asta ca USB. Aici am creat un director fwpro si sub el am pus nishte imagini (gemini 3.30 si Pli) in formatul original, cu img.
    In FW apar ca imagini valide pe NFS si USB (asta nu conteaza, poate fi HDD).

    Am mai incercat si alrceva: am instalat plugin-ul DreamFlash care pare ca face o conversie de la fisierele img la o structura de directoare pentru imaginile pe care le gaseste in usb (cred face o "decompresie" a fisierului imagine). Am pus si rezultatul acestei conversii tot in fwpro. Apar si astea in meniul de boot...

    Problema e ca nu booteaza cu nici o alta imagine.
    Cum ar trebui sa functioneze chestia asta? Se incarca o noua imagine sau merg cumva in paralel (pare cam ilogic dar...)?

    iata si o imagine cum arata in FlashWz..


    10x


    Salutare tuturor!

    Poate cineva sa revina cu "mai multe" lamuriri despre cum trebuie setat wl-HDD sau WL500gP de la ASUS ptr. a putea face multiboot la DM500 si ptr. a inregistra pe HDD-ul extern ..conectat pe USB la router....

    ...am si eu un router ASUS WL500gP cu HDD (are port USB 2 ptr. a conecta HDD extern) am tot schimbat flash-ul routerului cu cel de la "OLEG" - (WL500gp-1.9.2.7-7f.trx ) apoi OpenWrt (openwrt-brcm-2.4-squashfs.trx) ... primul mi s-a parut ca are o interfata WEB mai intuitiva dar tot nu am reusit sa fac MOUNT ...server NFS... si multiboot ptr. DM500.

    Rog...daca poate cineva sa posteze aici un How To cum sa procedeaza PAS cu PAS ptr. a instala serverul NFS pe router... cum sa fac MOUNT... sau ce trebuie ptr.a face multiboot ...si ptr. a inregistra pe HDD-ul din router... si ce setari trebuiesc facute la DM500 ....

    Cu multumiri !

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top