Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Member Mentor
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Timisoara, RO
    Posts
    986
    Posts Thanks / Likes

    Angry RS232 Open Error - Echosmart 790

    Salut baieti.
    Am vrut sa-mi salvez lista cu canale (rom_default_data.Bin) si stupoare:

    Culmea ca acum vreo 2 saptamani mi-a mers fara probleme.

    Am verificat cablul si portul calculatorului, sunt bune (in Norton Commander am facut legatura cu un al doilea calc pe cablu serial).

    Sa fie problema cu portul receiverului? Cum as putea verifica ? Mi-e frica sa dau scriere ...

  2. #2
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Este defect MAX232 din receptor , am mai intalnit asemenea caz la Echolite . La Multi Ani !

  3. #3
    Member Mentor
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Timisoara, RO
    Posts
    986
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Fiind cumparat din magazin, si fiind inca in garantie, cum ar trebui sa procedez ?
    In certificatul de garantie scrie ca aceasta se pierde odata cu intrarea in meniuri secrete destinate fabricantului (cam asa ceva).

  4. #4
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    31
    Posts Thanks / Likes

    Default Incerca si asta....

    Si eu mai patesc chestii ciudate cu echolite! M-am speria ca nu mai reuseam ca scot nimi, sa bag nimic pe serial intr-un rec. Dar am mai incercat ceva!
    Incerca si tu sa interupi alimentarea receptorului de la spare, sa dai click pe download din calc si apoi sa pornesti alimntarea receptorului!
    In perioada de but-are a rec. am reusit sa comunic cu el...


    Bafta!
    CAND VOI FI MARE AM SA AM SI EU SATELITU' MEU!

  5. #5
    Member Mentor
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Timisoara, RO
    Posts
    986
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cbogdan77 View Post
    Si eu mai patesc chestii ciudate cu echolite! M-am speria ca nu mai reuseam ca scot nimi, sa bag nimic pe serial intr-un rec. Dar am mai incercat ceva!
    Incerca si tu sa interupi alimentarea receptorului de la spare, sa dai click pe download din calc si apoi sa pornesti alimntarea receptorului!
    In perioada de but-are a rec. am reusit sa comunic cu el...


    Bafta!
    N-a mers ... Din momentul in care am dat click pe "Read Default Data", a si aparut mesajul de eroare, indiferent ca receptorul era oprit, in perioada de boot, sau pornit.

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Romania, Timisoara
    Posts
    328
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Din cate am vazut ai probleme cu portul serial (cu un tranzistor sunt doua acolo la portul serial unul PNP si unul NPN) unul din tranzistoare sa defectat nu e prima nici ultima data sa se intampla asa ceva. Daca este in garantie dul la reparat si daca nu poate sal repare, dupa lege, trebuie sati schimbe cu altul.

  7. #7
    Member Mentor
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Timisoara, RO
    Posts
    986
    Posts Thanks / Likes

    Smile

    Am reusit conectarea
    Desi zilele trecute luasem toate porturile la rand 1-6 (COM1 e ocupat de mouse, COM2 fiind al doilea serial folosit cu succes inainte), azi am reusit legatura pe COM4. Bine ca nu e nimic defect.
    Aveti vreo idee de aceasta migratie aleatoare a porturilor ?

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Romania, Timisoara
    Posts
    328
    Posts Thanks / Likes

    Smile Rs232

    Quote Originally Posted by MariusT View Post
    Am reusit conectarea
    Desi zilele trecute luasem toate porturile la rand 1-6 (COM1 e ocupat de mouse, COM2 fiind al doilea serial folosit cu succes inainte), azi am reusit legatura pe COM4. Bine ca nu e nimic defect.
    Aveti vreo idee de aceasta migratie aleatoare a porturilor ?
    Imi pare bine ca te-ai descurcat.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top