Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
  1. #1
    Member Mentor
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Acasa la mine.
    Posts
    859
    Posts Thanks / Likes

    Default Telecomanda universala pe Digi

    Are cineva experienta cu utilizarea unei telecomenzi universale pe HSS-1160 ? M-am saturat de patru telecomenzi la capul patului .
    offset 1.2Fe ruginit pe alocuri. LNB Sharp 0.5 dB, 2XSS1 + VDR linux standalone( fara monitor etc) cu pozitioner SRT V50 / HSS 1160NA DigiTV / 2xDolce / DM500S

  2. #2
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    cluj-napoca
    Posts
    3,328
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Hi Paul_L,


    Eu am un TopTel 5,de la CME,care stie sa invete toate tipurile de telecomenzi.L-am probat si pe HSS-1160.Are unele scapari pentru unele comenzi din submeniu.
    Din cite am vazut pe site-ul producatorului italian,acest tip de telecomanda nu se mai produce.Cumparata acum 11 ani si a fost extrem de scumpa pentru acele vremuri.

    satelescu

  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Merge cu aproape orice telecomanda universala, am incercat pe 3 tipuri si toate merg, cu unele restrictii, dar functiile de baza sunt OK. Deja sub 8€ gasesti si telecomenzi cu functia learn si atunci merge tot.

  4. #4
    Member Mentor
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Acasa la mine.
    Posts
    859
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ma gindeam la :
    http://www.digitalworld.ro/produs.ph...4056&idcat=987

    CUm vi se pare ? Eu cred ca ar trebui sa mearga.
    offset 1.2Fe ruginit pe alocuri. LNB Sharp 0.5 dB, 2XSS1 + VDR linux standalone( fara monitor etc) cu pozitioner SRT V50 / HSS 1160NA DigiTV / 2xDolce / DM500S

  5. #5
    I'm the truble man! Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Bacau & Iasi .
    Posts
    2,363
    Posts Thanks / Likes

    Default

    e super tare telecomanda!

    cine se risca sa cumpere... sa ne zica si noua apoi daca merge.

  6. #6
    Junior Member Master
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    53
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In primul rand un sincer ,, La Multi Anii ,, toti membrilor RDI .
    In al doilea rand .........nu cumparati aceea telecomanda ...
    Am vrut sa-mi fac un cadou de an nou si m-am ales cu un sac de nervi ..
    DECI :
    Am comandat on-line telecomanda universala 8 in 1 Kameleon chiar de la ,, DigitalWORD.ro ,, sperand sa scap de vreo 5 telecomenzi pe care le folosesc frecvent.
    In data de 28 Dec am prmit telecomanda printr-o firma de coletarie rapida , in total 220 RON totul .
    Si acum incep surprizele ...cand desfac cutia si incep sa citesc lista cu coduri ..ca sa-mi caut televizorul ...un SIEMENS ... model destul de comun ...descopar frapat ca telecomanda mea univerala care confor site-ului digitalWORD stie tot ....si aici citez ,, Kameleon poate actiona toate marcile si toate modelele de televizoare, video recordere, DVD playere, receptoare de satelit (cable box), CD playere si alte echipamente HiFi.,, nu stie nimic despre firma SIEMENS ....o firma atat de comuna incat si o telecomanda universala facuta pe vapor o are in memorie .
    Continui sa citesc lista si caut la DVD-uri codul pt necajitul meu DVD marca SEG.......din nou nimic ...telecomanda mea nu a auzit de firma SEG ......in fine ca sa scurtez ...nimic din casa mea nu exista pe lista respectiva.
    In momentul ala mi-am zis ca sunt eu prost si nu mai stiu programa o tel. .Cautand pe net tot ce sa scris despre aceasta telecomanda descopar ca de fapt telecomanda mea nu este un Kameleon normal ci este o varianta facuta special pt a fi folosita doar in SUA, mai exact telecomanda se numeste ,, RadioShack 8-in-one Remote,, in memoria ei regasindu-se doar codurile specifice aparatelor din SUA.

    Injur inca odata in gand si ma resemnez aducandu-mi aminte ca telecomanda mea de 200 RON stie sa... si aici citez iar de pe site-ul digitalWORD ,, Este "up-gradabila" putand fi "invatata" codurile noilor echipamente ce apar pe piata.,,
    Iau la rasfoit din nou manualul telecomenzi sa vad cum fac un ,, upgrade de soft ,, la telecomanda .
    Stupoare din nou ....in manual scrie foarte clar ca nu se ofera suport decat pe teritoriul SUA.
    Deci am o telecomanda facuta special pt a fi folosita in SUA .Oare de ce am primit asa o telecomanda si nu am primit un Kameleon care sa fie programata pt EUROPA.Simplu .....aflu tot de pe internet ca o telecomanda Kameleon pt EUROPA costa de 2 ori mai mult decat tel mea facuta pt SUA.
    Chiar gasesc pe E-bay telecomanda mea la pretul de 19 dolari .
    Cam asta e povestea mea ...deocamdata , pt ca astept sa treaca anul nou sa sun la digitalWord dupa care la OPC daca e cazul ...pt ca asta e bataie de joc .
    P.S. Ca sa fie totul super ok nici functia de ,, ir learn ,, adica de,, invatare ,,
    nu merge prea grozav, nereusint sa o invat decat jumatate din comenzile telecomenzilor originale.

    Sper ca nu v-am plictisit cu postul asta ....dar grija la cumparaturi on-line ....suntem totusi in ROMANIA.

  7. #7
    Member Mentor
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Acasa la mine.
    Posts
    859
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Foarte interesant ce ne-ai spus. Pune si un review pe site-ul digitalworld. Oricum ea ar trebui sa poata invata codurile de la telecomanda normala. Ai prins cum se face ? Vezi pe la pagina 19-20 in manual
    offset 1.2Fe ruginit pe alocuri. LNB Sharp 0.5 dB, 2XSS1 + VDR linux standalone( fara monitor etc) cu pozitioner SRT V50 / HSS 1160NA DigiTV / 2xDolce / DM500S

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    106
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu am o telecomanda Philips-Mangavox, luata din state, care, intradevar nu are Humax in lista de echipamente disponibile. In schimb are Dish Network (cu vreo 8 coduri diferite) si Direct TV (din nou cu vreo 5 coduri diferite). Acesti doi DTH provideri din SUA folosesc deci cel putin 8 vendori diferiti pentru echipamentele pe care le ofera, printre care era imposibil sa nu existe Humax, nu?

    Acestea fiind datele problemei, am luat la rand aceste 13 coduri, si nu unul ci doua dintre ele au "miscat" humaxul. Intradevar nu are absolut toate butoanele disponibile, dar 80% dintre ele sunt.

    Ceea ce vreau sa spun este ca printre echipamentele care le "stie" (sa spunem in regim de rebrand) trebuie sa existe si ce aveti "prin case".

    O solutie optima ar fi telecomenzile care "invata" - respectiv punand telecomanda originala in fata celei universale, se adauga toate butoanele, unul cate unul (corespondente). Singura problema ar fi la schimbatul bateriilor - in general nu sunt chiar EEPROM-uri (poate astea "noi or fi")

    bafta la cumparaturi
    Dm7o2o, Humax Digi+II, H.S.S.11.60, Invacom Twin 0.3 (but offline 4 now)

    "American components, russian components, aaall made in Taiwan"
    (c) Armagedon 1998

  9. #9
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Germany
    Posts
    533
    Posts Thanks / Likes

    Default Telecomandä universalä

    Salut

    Eu am cumpärat din Aldi o telecomandä universalä pe care am memorat 7 telecomenzi (3 digital receiver inclusiv digi,2 televizoare,2 dvd-uri)toate functionezä .

  10. #10
    Member Mentor
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Acasa la mine.
    Posts
    859
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Telecomanda Kameleon de cae s-a vorbit la inceput are si functia de invatare. In principiu ar trebui sa mearga indiferent de ce aparate are ea in fw. Acum nu stiu cite aparate poate invata si cite comenzi. De asta asteptam ceva noutati de la @scheiadi . Ce mi-a placut la telecomanda respectiva finder-ul cu care sa o cauti prin pat. Am problema asta zilnic aproape.
    offset 1.2Fe ruginit pe alocuri. LNB Sharp 0.5 dB, 2XSS1 + VDR linux standalone( fara monitor etc) cu pozitioner SRT V50 / HSS 1160NA DigiTV / 2xDolce / DM500S

  11. #11
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    448
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sper ca nu v-am plictisit cu postul asta ....dar grija la cumparaturi on-line ....suntem totusi in ROMANIA.
    Daca nu-ti place, trimite inapoi. Conform OPC-ului ai dreptul sa primesti banii daca trimiti inapoi in termen de 10 zile fara invocarea vreunui motiv:
    http://www.anpc.ro/anpcro/index.php?...1014&Itemid=49

    Mai mult:
    "Consumatorul are, de asemenea, dreptul la retragere din contractul de vanzare la distanta in 90 de zile lucratoare, daca furnizorul a omis sa transmita consumatorului informatiile solicitate"

  12. #12
    Junior Member Master
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    53
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Scuzele de rigoare pt intarziere dar nu am mai avut timp de net zilele astea.
    A doua zi dupa ce am postat aici pe forum nemultumirile mele referitor la telecomanda Kameleon, am fost contactat telefonic de cineva din cadrul firmei Digitalword , foarte suparata de postul meu , adica de ce nu le-am scris lor intai despre problema si dupa aia sa fac afirmati pe alte forum-uri.
    Nu a stat prea mult de vb cu mine pt ca a zis ca suna de pe tel lui personal si oricum ei castiga doar 50 de mii de lei la afacere.Iar daca vreau o pot returna sau sa scriu um e-mail la firma lor sa ma invete cum se programeaza.
    Acuma daca stau sa ma gandesc ....are si el un pic de dreptate ...dar doar un pic.Si pt faptul asta ...scuzele mele .
    Trebuia sa ma plang lor intai dar.....asta nu inseamna ca ceea ce am scris nu e adevarat.
    Eu de meserie sunt electronist ....deci au cam trecut ceva telecomenzi prin mana mea de cand practic meseria asta ...nu asa frumoase ca si tel Kameleon dar mult mai complexe , nu este o lauda, dar domnul respectiv mi-a zis ca sa las eu deoparte faptul ca nu se gaseste firma Siemens pe lista de coduri ....si sa le dau lor un e-mail sa ma invete cum sa caut automat codul.
    Acuma ma pun sa scriu un e-mail dar.....toate telecomenzile universale , cand folosesti functia de cautare automata , tot lista aia de coduri pe care o are in memorie o baleiaza ....deci tot nu va emite coduri de Siemens .....doar eventual sa ai noroc sa puste un cod de la alta fima ....eu nu am avut norocul asta .
    Cineva mai sus scria de functia de ,, invatare,, cu care poti clona butoanele daca ai comanda originala .Da , asta am facut si eu , dar din pacate nu merge la toate comenzile .Probabil ca e ceva legat de complexitatea semnalului transmis.De ex eu am reusit sa clonez cam 70 la suta din comenzi la televizorul Siemens ,suta la suta la REC DIGI 1160, 50 la suta la Home Cinema PIONEER si zero la suta la DVD-ul SEG. Dar ai dezavantajul ca functiile clonate nu pot fi folosite la crearea unor comenzi macro ( adica apesi pe un buton anume , sa zicem ,,MACRO1 ,, si el executa 10 comezi de odata , adica porneste televizorul , il trece pe AV , dupa care porneste sateltul , il pune pe prog HBO ....etc) ,nu ca ar fi ceva super necesar ...dar daca telecomanda stie ....e pacat ca nu poti folosi .
    Si in plus ai un nr limitat de comenzi pe care le poti ,, clona,, ....nu mai stiu cate exact.....dar am sa verific.
    Nu stiu ce am sa fac pt ca eu nu am cumparat-o ca sa o returnez ....dar nici asa sa o pot folosi doar partial.Am sa astept raspunsul celor de la DigitalWord....poate ca totusi au ei dreptate si nu stiu eu sa folosesc functia de cautare automata.
    Sincer as vrea sa nu am eu dreptate .......si sa aiba respectivul domn....

  13. #13
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    ALBA_IULIA
    Posts
    3,692
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @secheiadi
    Pentru televizorul siemens incearca cu codurile de la grundig si blaupunkt si o sa vezi ca merg.

  14. #14
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    7
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pentru telecomanda kameleon exista o interfata care se poate face artizanal si care o transforma in cea mai tare telecomanda existenta pe piata in lume. Exista un forum care se ocupa de asta cu zeci de mii de membri de ani de zile. Eu m-am chinuit vreo 2 zile dar acum nu mai am nici o problema cu toate device-urile din casa si am vreo 7.
    http://www.hifi-remote.com/ofa/

  15. #15
    Member Mentor
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Acasa la mine.
    Posts
    859
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by redpeppery View Post
    Pentru telecomanda kameleon exista o interfata care se poate face artizanal si care o transforma in cea mai tare telecomanda existenta pe piata in lume.
    Detaliezi putin ? se poate si pe PM ca ar fi putin offtopic.
    offset 1.2Fe ruginit pe alocuri. LNB Sharp 0.5 dB, 2XSS1 + VDR linux standalone( fara monitor etc) cu pozitioner SRT V50 / HSS 1160NA DigiTV / 2xDolce / DM500S

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top