Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 24
  1. #1
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Europa
    Posts
    1,479
    Posts Thanks / Likes

    Default Nelamurire, semnal variabil

    In nord-estul tarii, pe o antena de 0,9m de la MaxTV, Hotbird in focar pricipal, Sirius si Eutelsat W2 secundare apare urmatoarea problema.
    Pe Eutelsat W2 frecventa 11513 MHz, S/R: 29950, polarizare: V FEC 3/4, cu receptor Ecolite am in conditii normale semnal (calitate) 76-77% - suficient pentru a functiona bine. Apare o problema seara pe la orele 21-22 care tine pana a doua zi pe la ora 10 de urmatoarea natura: in acest interval de timp semnalul (calitatea) scade si creste brusc fara incetare de la 0 la 75-76%.
    Pe celelalte tp-uri nu apare nicio problema.
    Mentionez ca in vederea inlaturarii acestui inconvenient pana acum am facut urmatoarele:
    - am schimbat comutatorul diseqc
    - am schimbat lnb
    - am incercat in nenumarate randuri sa obtin semnal mai bun prin reglarea fina a elevatiei si a azimutului
    - am incercat toate intrarile in diseqc
    Toate aceste demersuri nu s-au soldat cu nici un fel de rezultat pozitiv.
    Poate cineva sa-mi sugereze o solutie? (nu alta antena ca nu am unde o pune)
    Gigel


  2. #2
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Ro
    Posts
    304
    Posts Thanks / Likes

    Default semnal

    Cu alt receptor ai incercat (eventual cu cablul coaxial al LNB-ului de pe 16E conectat direct in rec, nu in comutatorul diseq in momentul in care apare problema)?

  3. #3
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Europa
    Posts
    1,479
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ceea ce mi-ai sugerat tu era deja testat, Se comporta la fel.



    Problema se mentine si acum variatiile de semnal nu apar doar in intervalul orar descris anterior. Se intampla aleatoriu.
    Nu am nimic in fata antenei, nu stiu sa fie vreun releu sau vreo sursa emitatoare in zona unde locuiesc.
    Antena e montata astfel incat sa scoata maximum de semal posibil pe frecventa cu problema.
    Mai are cineva vreo sugestie?
    Nu se poate sa nu se fi intalnit nimeni cu o problema asemanatoare.
    Gigel


  4. #4
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Europa
    Posts
    1,479
    Posts Thanks / Likes

    Default

    prima data cand a aparut problema am inlouit lnb-ul, l-am rotit in toate sensurile, degeaba
    Gigel


  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Ro
    Posts
    304
    Posts Thanks / Likes

    Default semnal

    Doar pe frecventa mentionata de tine pe Eutelsat W2 apare aceasta problema, sau si pe alte frecvente de pe acelasi satelit ? Daca pui W2 in focarul pricipal (sau pe o parabola) problema persista?

  6. #6
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    ALBA_IULIA
    Posts
    3,691
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ai cumva pe aproape vre-o antena GSM sau alt fel de emitator?
    Daca da ,inveleste LNB-ul respectiv in staniol .

  7. #7
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Europa
    Posts
    1,479
    Posts Thanks / Likes

    Default

    1 - problema mai apare uneori si pe tp-ul cu tvr. Pe cel cu Antena sau cu National nu e nicio variatie

    2 - la circa 70 m in stanga antenei mele exista un emitator al unui dispecerat taxi, alta sursa de emisie nu stiu sa fie in zona
    Gigel


  8. #8
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Europa
    Posts
    1,479
    Posts Thanks / Likes

    Default

    N-a tinut nici invelirea in staniol. Iar a aparut variatia brusca de semnal de la 0 la 77% in interval de mai putin de 1 secunda in mod continuu.
    Gigel


  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    268
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Poate zic o prostie, dar daca este de la receiver? Celelalte elemente ale lantului de receptie am inteles ca le-ai verificat pe toate, incearca si cu un alr receiver. BTW ce receiver ai?

  10. #10
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Europa
    Posts
    1,479
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da, am omis sa spun. Am inlocuit si receptorul. Am pus un kaon 570, problema se mentine. Cred ca e inexplicabil. Nu mai vad nici o solutie.
    Gigel


  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    greece
    Posts
    276
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ma confrunt cu aceeasi problema,doar ca la mone e pe hot bird,iar programele afectate se comporta exact cum spui,adica intr-o sec de la 98% sare la 24%(asta e minim la mine) si nu se mai vede nimic.problema este la ERT sat,programul grecesc FTA.mai intampin asemenea anomalii pe pachetul croat,cu HRT 1....
    nu-mi explic nici eu ce poate fi,cu atat mai mult ca am dus receptorul la alta antena,situata la 1km de mine si acolo totul e ok.deci doar lnb-ul poate fi vinovat.am un twin de 0,2 ,PEARL EDITION se numeste

  12. #12
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Europa
    Posts
    1,479
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am niste cablu prin casa. O sa incerc sa-l pun pe direct cand va aparea iarasi problema.
    Multumesc pentru sugestii tuturor.
    Gigel


  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2005
    Location
    Bucuresti
    Posts
    437
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Poate zic o prostie, dar vazand ca ai incercat de toate fara succes, cred ca merita s-o incerci si pe asta: monitorizeaza tensiunea curentului din prize. Intr-o vreme in cartierul meu au fost mari variatii de curent, iar receptorul se comporta ciudat cand tensiunea scadea sub 195 V.

  14. #14
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    596
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am avut 2sau 3 probleme asemanatoare ,la una am vazut totul pe sirius inafara de PRO TV int. am schimbat cablu si a fost OK.
    Asta nu inseamna ca la tine e asa dar incearca cu cablu nou direct de la lnb la aparat.
    Dar nu cum ai spus tu ,cand face schimbi cablu,poate pina l-ai schimbat nu mai face ,lasal vre cateva zile ca sa te convingi
    A fost o parere.

  15. #15
    Member Mentor
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Alied States of America
    Posts
    788
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gigelsat View Post
    Da, am omis sa spun. Am inlocuit si receptorul. Am pus un kaon 570, problema se mentine. Cred ca e inexplicabil. Nu mai vad nici o solutie.
    Si eu am intampinat aceeasi problema si cea ce pot spune e ca e o problema de receptor am incercat cu un Digital 4000, Ecolite cu Kaon 570 dar si cu Kaonul KSF100 asa de curiozitate si am aflat ca problema aparea la primele 3 receptoare. E vorba de ceva soft gresit.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top