Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    MAXX Teacher
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    175
    Posts Thanks / Likes

    Default Unde am gresit .....62E,,,,,,,30W??? Bucuresti

    Salut ma tot chinui sa prind 62 E si 30W
    Momentan prinde de la Tursat 42E pana la 8W,aproape toti satelitii dar nu si 30 w .ma sa pun niste poze .pentru ca antena mea are o pozotie ciudata la 30 w...Bucuresti
    http://img214.imageshack.us/img214/7...ture001oq8.jpg
    http://img214.imageshack.us/img214/1...ture002jp5.jpg
    http://img214.imageshack.us/img214/8...ture003ra8.jpg
    Blocu din fata mea are 8 et iar eu stau la 9 ...antena mi se pare ca se la sa prea mult in jos
    http://img214.imageshack.us/img214/7365/picturevj8.jpg

  2. #2
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Iasi
    Posts
    281
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu am H-H dar detin montura polara shi reglajul de referinta l-am facut pe astra 2A(28,2*E), iau toti satelitii de la 30W la 75*E
    e posibil ca: antena sa nu fie bine reglata pe H-H,poate fi suportul(nu e perfect vertical)!
    Kaon 570,MRv,Echolite DSB-790,Pioneer Goldbox, SS2 ,DM 500s ,offset 0.90 , 30v--75e

  3. #3
    Haiduc Expert
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Latitude: 44.202, Longitude: 27.322, Bărăgan City
    Posts
    1,735
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mak222mak View Post
    Salut ma tot chinui sa prind 62 E si 30W
    Momentan prinde de la Tursat 42E pana la 8W,aproape toti satelitii dar nu si 30 w .ma sa pun niste poze .pentru ca antena mea are o pozotie ciudata la 30 w...Bucuresti
    http://img214.imageshack.us/img214/7...ture001oq8.jpg
    http://img214.imageshack.us/img214/1...ture002jp5.jpg
    http://img214.imageshack.us/img214/8...ture003ra8.jpg
    Blocu din fata mea are 8 et iar eu stau la 9 ...antena mi se pare ca se la sa prea mult in jos
    http://img214.imageshack.us/img214/7365/picturevj8.jpg
    Afla unghiul dintre antena ta si "acoperisul liftului" din fata antenei tale.
    Afla unghiul de elevatie 30*V in zona ta si mai gandeste-te.
    La noi ofseturile pe Hispa stau cu "capul plecat". E normal.
    Parca 45*V e maximul receptionabil in RO....
    Kworld DVB-S 100 PCI, Golden Media Wizard HD Vote, offset 0.8Fe + 1.15Fe

  4. #4
    Senior Member Expert
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ori este prea mica declinatia,ori prea mare.
    Antena Parabolica 1,8m Al cu 1 Lnb Invacom Quad 0,3db/Montura Polara/Actuator 18"/Pozitioner Diseqc Moteck V-BoxII/Antena Offset 1,2m AL fixa cu 1 Lnb Inverto Quad 0,2db/1xDM920UHD 4K.

  5. #5
    Member Teacher
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Romania
    Posts
    306
    Posts Thanks / Likes

    Question

    1. Verifica verticalitatea stalpului de sustinere a antenei;
    2. Regleaza pozitia monturii h-h la 44,5 latitudine;
    3. Regleaza inclinatia lnb la -2 grade;(merge si pe 0)
    4. Roteste antena pe suport pana intra semnal pe satelitul astra 2a/2b/2d pe frecventa 11681 vertical 27500.Pozitia monturii h-h este pe -2 grade.(merge si pe 0)
    5. regleaza pozitia antenei pana scoti semnalul cel mai bun (reglaj pe suport antena ,nu pe h-h ).
    Daca satelitii sunt vizibili din pozitia in care te afli , ar trebui sa intre toti satelitii de la 80 grade est pana la 43 grade vest. La mine ,locatia Bistrita cu antena de 1.5 ofset merge super. Din pozele pe care le-ai pus pe forum constat ca ar trebui sa mearga 62 grade est si 30 grade vest.
    Succes!
    Bos-biciu ( Ant.1,5 al, H-H strong 2100,skystar2 ,Echocmart 791, , Echostar 770, Ant.0.9 Digi,Hyunday 1160, Amoko Alien.)

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    111
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cu motorul respectiv si diametrul de la antena ta nu va merge nici o data. Am avut si eu si nu am reusit. turksat la 42E mai intra dar nu toate transponderele depindea de vreme la fel si la 22W asta a fost maxim .

    O zi buna !
    Dream 7000,strong 6xxx,FteMax100,ZehnderZX2102

  7. #7
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by sioux View Post
    Cu motorul respectiv si diametrul de la antena ta nu va merge nici o data. Am avut si eu si nu am reusit. turksat la 42E mai intra dar nu toate transponderele depindea de vreme la fel si la 22W asta a fost maxim.
    N-ai ncercat suficient sau nu te pricepi. Sorry!

    @mak222mak Este o problemă de reglaj, mai insistă că ar trebui să meargă fără probleme (cel puţin pe Turksat). Pe Hispasat s-ar putea să "scapi" cteva transpondere, dar ar trebui sa meargă atta vreme ct ai vizibilitate spre orizont. Poţi căuta pa lyngsat hărţile de acoperire şi vei vedea dacă antena ta face faţă nivelului de semnal. Am o instalaţie similară şi nu am probleme, aşa că nu te mai lua după vorbe aiurea.
    [LEFT]Signature not found... Try again!

  8. #8
    Member Teacher
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Romania
    Posts
    306
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu o sa mearga toate transponderele de pe hispasat dar marea majoritate merg.Despre 62 grade est ,nu se pune problema,merge si cu antena de 60 cm.Despre motor totul e ok merge 75 grade est si 75 grade vest Avand in vedere cazul de fata si sudul magnetic, merge 90 grade est si 45 grade vest,doar sa ai deschidere spre sateliti ,asa ca nu dispera.Cu multa atentie si munca, o sa obtii rezultate nesperate!
    Daca vrei sa afli puterea de emisie a fiecarui satelit si modul de montare al antenei studiaza putin pe:www.satcodx.com si www.satlex.ro .
    Succes!
    Bos-biciu ( Ant.1,5 al, H-H strong 2100,skystar2 ,Echocmart 791, , Echostar 770, Ant.0.9 Digi,Hyunday 1160, Amoko Alien.)

  9. #9
    Trnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Verticalitatea suportului e esentiala. O deviatie de 0.5 grade la pozitia zero poate inseamna cateva grade la capetele de cursa. Abia apoi incearca, pas cu pas receptia la capete. Indicatiile date de @zmeura ar trebui sa te ajute. Bafta, rabdare si multa tzuica fiarta!

  10. #10
    Safe User Expert
    Join Date
    May 2005
    Posts
    2,956
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @mak222mak

    Problema nr 1 este verticalitatea stalpului pe care instalezi montura.Verifica acest lucru cu un poloboc bun nu cu prostii din alea de gasesti pe la rusi prin piete.Daca nu e perfect drept atunci nu are rost sa te chinui.
    Montezi montura pe stalp reglezi latitudinea 44.5 (sageta sa vina intre 44 si 45) apoi pui antena pe bratul monturii astfel incat stalpul de sustinere , bratul monturii si lnb-ul sa fie puse in linie dreapta.Odata terminate aceste cerinte te apuci de reglajul antenei.Alegi satelitul sudic (in cazul tau BADR 26E nu 28.5 cum zic unii).Acum cu miscari fine invarti montura in jurul tevii si reglezi elevatia antenei pana dai de 26E.Odata gasit satelitul sudic daca conditiile cu verticalitatea stalpului si punerea in linie dreapta a staplului cu bratul si lnb-ul sunt respectate antena e reglata si trebuie sa intre toti satelitii de la est la vest fara probleme.

    Cel mai des de realizat in practica e punerea in linie dreapta a celor 3 elemente mai sus mentionate.De acolo pornesc greselile de orientare

    Pt a te orienta dupa schemele lui @zmeura , in cazul H-H-ului declinatia reprezinta reglajul de elevatie al antene.

    Cat priveste vizibilitatea spre 30 V din ce se vede in poze nu sunt probleme

    spor la treaba ......si rabdare

  11. #11
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    vest
    Posts
    387
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by sioux View Post
    Cu motorul respectiv si diametrul de la antena ta nu va merge nici o data. Am avut si eu si nu am reusit. turksat la 42E mai intra dar nu toate transponderele depindea de vreme la fel si la 22W asta a fost maxim .

    O zi buna !
    daca nu ai prins tu 30w nu inseamna ca nu se prinde niciodata .
    cu antena ofset 0.9 si hh, pot sa iti spun ca se prinde hispasatul foarte bine.

    @mak222mak dupa cite am vazut in poze, elevatia motorului hh nu este pusa corect. si cum au spus maestri mai sus..sa nu uiti sa pui si teava drept.
    dm 7000 ,digix2tv ,1.20 fe,montura polara, lnb quadro 0.1. 0.9fe hh. 30V-82E

  12. #12
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    cluj-napoca
    Posts
    3,328
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Hi mak222mak,

    O mica observatie:nu lasa cablul sa atirne!Prinde-l de suportul lnb-ului.{Valabil pentru toti incepatorii}.Tine seama de sfaturile celor de mai sus.Daca esti inconjurat de blocuri-cum pare din poze-s-ar putea ca antena fi la limita semnalului.
    satelescu

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top