Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    968
    Posts Thanks / Likes

    Default Ce model de router pentru cablu ?

    O sa ma certati ca s-a mai discutat, dar majoritatea discutiilor s-au axat pe wireless.
    Deci se da: un abonament la Clicknet Expres ADSL Romtelecom, care urmeaza sa-l fac, dreambox pe care vreau sharig fara probleme si calculator. Modemul va fi cu un port LAN iar prin router (EXCLUS wireless) vreau sa leg dreambox si calculator.
    Ce doresc de la voi e sa-mi spuneti daca router-ul trebuie sa indeplineasca anumite conditii, sa stie anumite protocoale, astfel incat configurarea retelei dreambox - calculator si a unui cont de sharing sa se faca absolut fara probleme !
    Daca cineva dintre voi mai are combinatia Romtelecom ADSL + router + comp + dreambox, il rog sa-si exprime un punct de vedere.
    Daca routerul poate fi un model oarecare, m-am gandit la Asus RX3041 Firewall Router, 4LAN / 1 WAN, NAT. E bun ?

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    BUZAU
    Posts
    6,106
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si eu sunt interesat de un raspuns in acest sens ( in speranta ca cele aproape 20 cereri pe care le-am adunat sunt suficiente pt a-i determina pe cei de la RomTelecom sa aduca ClickNet Express si la mine in zona)...

    Ideea e ca vreau sharing pe DM500 fara sa mai treaca conexiunea prin PC...sau, mai bine spus, sa functioneze ambele pe net fara sa interactioneze
    Ofset-uri 1,6Al/1.6Fe/1,4Fe, 2&HH , SkyStar2;
    Optibox Spider HD
    HSS-7160NA (DigiTV)
    90E - 34,5V

  3. #3
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    857
    Posts Thanks / Likes

    Default

    De pe pagina RTC:

    În funcţie de cerinţele de comunicare ale utilizatorilor, Romtelecom furnizează splitterul şi unul dintre tipurile de modemuri ADSL: Basic sau Advanced.

    Tip modem: Basic
    Tip interfaţa : Ethernet, USB
    Router inclus : Nu
    Număr computere conectate: 1

    Tip modem: Advanced
    Tip interfaţa : Ethernet
    Router inclus : Da
    Număr computere conectate: > 1

    Deci alegeti modem Advanced si problema e rezolvata.

  4. #4
    Junior Member Teacher
    Join Date
    May 2006
    Location
    botswana
    Posts
    131
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Toate modemurile ADSL de la Clicknet sunt si routere, deci nu e nevoie sa pui si modem si router separat, si in plus, exista mai multe variante de modem cu mai multe porturi, deci poti opta pentru Speedtouch 546 de ex., care are 4 iesiri sau pentru Speedtouch 585 care are 4 porturi de LAN si e si wireless...
    Amandoua merg foarte bine, le-am testat pe rand (si am ramas la 585 de care sunt f. incantat).
    http://www.clicknet.ro/index.php?sv=4&sc=4&ro=1
    E reducere daca faci abonament pana la sf. anului... vezi aici toate modemurile de care dispun... nu cred sa aiba si cu 2 porturi, doar cu 4.

    Succes

  5. #5
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    64
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Se pare ca totusi nu e chiar asa de simplu sa faci sharing cu clicknet. Am: clicnet ADSL 1.5 Mb, modem speedtouch cu una ethernet iesire si un router SMC.
    Dar IP-ul furnizat de romtelecom este dinamic, deci dreamul meu nu poate fi "vazut" de ceilalti. Setarea dyndinamic in modem nu rezolva problema.
    Solutie propusa: pentru inca 2 Eu/luna romtelecom imi da un IP static si routabil. Nu prea imi place idea, asa ca m-as bucura pentru o alta solutie. /sau poate informatiile primite de mine nu sunt corecte?/

  6. #6
    Junior Member Teacher
    Join Date
    May 2006
    Location
    botswana
    Posts
    131
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by jbond View Post
    Se pare ca totusi nu e chiar asa de simplu sa faci sharing cu clicknet. Am: clicnet ADSL 1.5 Mb, modem speedtouch cu una ethernet iesire si un router SMC.
    Dar IP-ul furnizat de romtelecom este dinamic, deci dreamul meu nu poate fi "vazut" de ceilalti. Setarea dyndinamic in modem nu rezolva problema.
    Solutie propusa: pentru inca 2 Eu/luna romtelecom imi da un IP static si routabil. Nu prea imi place idea, asa ca m-as bucura pentru o alta solutie. /sau poate informatiile primite de mine nu sunt corecte?/
    Dupa cum ziceam, nu vad sensul pentru care ti-ai lua SI modemul ADSL (care e si router) SI un router SEPARAT. Mai bine iei un modem cu doua sau 4 porturi ethernet, si il folosesti ca router.
    Pentru problema cu ip-ul dinamic, exista serviciul dyndns.org, Speedtouch-ul 585 are si client de updatare automata a contului de dyndns, dar daca nu vrei sa optezi pentru modemul acela, poti pur si simplu sa instalezi plugin-ul INADYN pe dream, care updateaza regulat contul tau de dyndns. Simplu ca buna ziua.
    succes.

  7. #7
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    64
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc pentru raspuns. Din pacate am luat modemul mai devreme, ar fi trebuit sa intreb. Exista un bun proverb cu domnia si prostia. Asta e. Modemul primit de la romtelecom este speedtouch 516 cu o singura interfata ethernet. Este valabila partea a doua a raspunsului tau, cu instalarea pluginului INADYN?

  8. #8
    Junior Member Teacher
    Join Date
    May 2006
    Location
    botswana
    Posts
    131
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Normal, Inadyn se instaleaza in Dreambox, nu in router... exista insa unele routere care au deja un client de updatare a adresei tale de dyndns, caz in care Inadyn-ul nu mai este necesar in Dream.

  9. #9
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    968
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu vreau sa fac abonament pe max. 2 ani la ei pentru a primi modemul gratis. Speedtouch-ul 585 NU este oferit gratuit si in plus nu ma intereseaza wireless.
    Modemul cu patru porturi, care, dupa cum spuneti voi este si router are si client de updatare automata a contului de dyndns ? Daca nu, puteti sa-mi recomandati niste modele de routere care au asa ceva, si care le pot combina cu modemul cu un singur port ? Inca odata, EXCLUS wireless. Multumesc pentru raspunsuri !

  10. #10
    Junior Member Teacher
    Join Date
    May 2006
    Location
    botswana
    Posts
    131
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cu riscul de a ma repeta... Nu e necesar sa ai optiunea de updatare dyndns in router, poti foarte bine sa instalezi Inadyn-ul in dream, presupun ca oricum majoritatea celor care au dream fac asta.
    E aiurea sa cascadezi routere doar asa, te complici cu o tona de setari si iti poti da linistit net-ul peste cap.
    Ia-ti Speedtouch-ul 546, are 4 porturi, e foarte ok.

  11. #11
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    17
    Posts Thanks / Likes

    Default

    QUBS Internet Broadband Router 5004 TWAN - 4 iesiri Lan. Raport calitate pret excelente

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top