Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    507
    Posts Thanks / Likes

    Default Transmisie semnal de la antena prin instalatia electrica

    Ma intreb dc exista acum echipament care sa transmita semnalul de la LNB prin instalatia electrica de la casa fara a perturba transmisia.

    ma gindeam sa nu mai trag fire prin casa si sa conectez receiverul inntr-un echipament de genul ethernet over electric wires.

    mai exista solutia sa pun receiverul aproape de antena si sa folosesc un echipament wireless de transmisie video/audio/IR la TV. Dar am auzit ca asta interfereaza cu WLAN si cu alte echipamente radio din casa de pe 2.4G.

    Voi ce sfaturi imi dati?
    reshpekt... meseriashu

  2. #2
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cred că ai de ales ntre două variante:

    1. ţi tragi cablu cas tot omu'.
    2. ţi instalezi receiverul, televizorul şi un fotoliu lngă antenă.
    [LEFT]Signature not found... Try again!

  3. #3
    Safe User Expert
    Join Date
    May 2005
    Posts
    2,956
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Meseriashu View Post
    Ma intreb dc exista acum echipament care sa transmita semnalul de la LNB prin instalatia electrica de la casa fara a perturba transmisia.
    Din cate stiu eu nu exista.

  4. #4
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Craiova
    Posts
    1,227
    Posts Thanks / Likes

    Default nu

    Daca ar fi existat o asemenea posibilitate, toate firmele de cablu ar fi scapat de o investitie.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Bucuresti
    Posts
    198
    Posts Thanks / Likes

    Talking

    Quote Originally Posted by doctorul View Post
    Daca ar fi existat o asemenea posibilitate, toate firmele de cablu ar fi scapat de o investitie.
    sau poate renelu ar fi fost cel mai mare cablist din ro
    With love,
    Arcan

  6. #6
    Silver Member Expert
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    OLTENIA
    Posts
    2,109
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by doctorul View Post
    Daca ar fi existat o asemenea posibilitate, toate firmele de cablu ar fi scapat de o investitie.
    teoretic , catv ar trebui sa mearga destul de simplu. si semnalul de la lnb ar trebui sa mearga , tot teoretic, numai ca implicatiile si costurile ar fi semnificative in acest caz.

  7. #7
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    507
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu zic ca ar trebui sa mearga. Va dau un exemplu: USA. Acolo totul merge prin cablurile electrice. Din priza scoti cablu de antena la tv, de telefon, de dsl etc.

    Am zis la inceput ca e cu totul alta poveste ca au o alta tensiune si frecventa. Si ca factorul de noise e mai mic.

    Dar... acum in Europa exista power line bridge adaptoare. le bagi in priza le conectezi la Router/si PC si merge de rupe... deci se poate.
    reshpekt... meseriashu

  8. #8
    Senior Member Expert
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si eu cred ca se poate. Parca am vazut si eu pe undeva scris prin InfoSatelit parca,ca este sau se poate face asa ceva.
    Antena Parabolica 1,8m Al cu 1 Lnb Invacom Quad 0,3db/Montura Polara/Actuator 18"/Pozitioner Diseqc Moteck V-BoxII/Antena Offset 1,2m AL fixa cu 1 Lnb Inverto Quad 0,2db/1xDM920UHD 4K.

  9. #9
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    57
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Meseriashu View Post
    Va dau un exemplu: USA. Acolo totul merge prin cablurile electrice. Din priza scoti cablu de antena la tv, de telefon, de dsl etc.
    Aici , te inseli putin! Eu am stat in SUA iar prizele pentru cablu sunt in perete,ai dreptate , dar separat de cele de tensiune...Pe de alta parte , din cite stiu , in jud. Mures , intr-o comuna, guvernul roman a testat internetul prin reteaua electrica, si , nu vad de ce nu ar fi posibil ceva similar in domeniul CATV

  10. #10
    Mi se rupe Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    2,956
    Posts Thanks / Likes

    Default

    va referiti la asa ceva
    http://www.netzwerk-lan.com/produkt/...ALL1686__.html

    eu pot sa zic ca am incercat mai multe asemenea scule , net prin cablu de curent , dar am ramas fffff dezamagit.

    in primul rind , se pot folosi numai la prizele care au aceeasi faza , iar la mine , a fost asa , ca , priza care folosea aceeasi faza cu cea din camera cu PC-ul , unde era instalat adaptorul , era baia , ce era perete in perete cu camera PC-ului.

    deci ,, nu-l puteam folosi numai stind pe tron , in restul casei , neam.

  11. #11
    Banned Teacher
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Tzuica city!
    Posts
    476
    Posts Thanks / Likes

    Default

    E o chestie de frecventa. Cablurile electrice nu sint ecranate, si 2 GHz pe un cablu ne ecranat, nu merge. Ar trebui toata banda sa vina la frecvente mai joase, si/sau modulat pe sinusu tensiunii.

  12. #12
    Junior Member Master
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Europe
    Posts
    74
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Curent Portor On Line (CPL) este o tehnologie care permite transmisii la un debit mare (85 Mbps) de voce, date si video prin instalatia electrica a casei. Prizele de curent devin astfel prize ethernet.

    Avantaje:
    Conectand doua adaptatoare CPL la doua prize electrice, semnalul ADSL este disponibil peste tot in casa. Fata de Wi-Fi aveti o stabilitate sigura a semnalului, fara cabluri.

    Se pot utiliza orice adaptatoare CPL?
    Nu, trebuie cautate adaptatoarele care suporta un debit de 85 Mbps. Intalnim adesea adaptatoare de 14 Mbps dar debitul acestora este insuficient pentru transmisia simultana VDV (voce/date/video)

    De unde se cumpara? Cat costa?
    Pe internet, in pachete de 2 adaptatoare CPL. 79 euro in medie (fara taxe postale). In cazul cumpararii dintr-un magazin, pretul variaza intre 115 si 130 euro.

    CPL functioneaza prin toate instalatiile electrice?
    CPL functioneaza prin orice instalatie electrica bine facuta, cu exceptia retelelor trifazate. Semnalul se pierde foarte mult la trecerea lui prin contorul electric. Deci nu exista riscul transmiterii semnalului in reteaua Electrica (puterea semnalului este limitata). De asemenea semnalul se poate coda printr-o parola.

    Trece semnalul printr-un prelungitor sau un ondulor?
    Da, cu conditia ca prelungitorul sa fie de calitate si conectat la adaptatorul CPL. La fel se poate intampla in cazul folosirii unui ondulor.

  13. #13
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Iasi
    Posts
    281
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu sunt un expert in domeniu dar am shi eu o intrebare:
    cum schimbi polaritatea in lnb (14 -18 Vcc)prin reteaua 220Vac?
    Kaon 570,MRv,Echolite DSB-790,Pioneer Goldbox, SS2 ,DM 500s ,offset 0.90 , 30v--75e

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    476
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Meseriashu View Post
    Dar... acum in Europa exista power line bridge adaptoare. le bagi in priza le conectezi la Router/si PC si merge de rupe... deci se poate.
    Asta confirm eu merge super internetul prin priza cu cabluri ethernet router -> priza si apoi priza (alta in casa) -> cablu ethernet -> pc ssau altceva. Nu stiu pentru semnal de antena dar internetul poate servi la cautat asa ceva... daca exista. pentru internet merge perfect si mai stabil ca wifi. Succes.

  15. #15
    Safe User Expert
    Join Date
    May 2005
    Posts
    2,956
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by valyp67 View Post
    Si eu cred ca se poate. Parca am vazut si eu pe undeva scris prin InfoSatelit parca,ca este sau se poate face asa ceva.
    In IS era vorba de AV sender prin unde radio si reteaua electrica.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top