Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Pitesti ROMANIA
    Posts
    357
    Posts Thanks / Likes

    Default Chiar va faceti ca nu stiati?

    Pentru cei care pun paie pe foc,chiar nu stiati ca la plaoie puternica apar probleme de receptie la programele transmise prin satelit?Nu numai la noi se intampla asta,Aceasta problema apare la toate tarile ce folosesc transmisiunea prin satelit,indiferent de cat de dezvoltati din punct de vedere tehnic sant.Este simplu, cu cat picatura de apa este mai mare cu atat absoarbe mai mult semnal radioelectric.O supradimensionare a antenelor nu rezolva mare lucru daca afara ploua torential.Nu mai faceti atata bascalie.RCS nu are nici o vina.
    Parabolica-1.5m Al. (72.0E-30.0W).Parabolica -1,2m Al (80.0E-30.0W) Vara 2017 ,3 de ani de la decesul RADIO VACANTA .2 Aprilie 2016, au trecut 28 de ani de la disparitia lui TUDOR VORNICU,cel mai mare realizator de televiziune din toate timpurile,trecute ,prezente si viitoare.Tudor Vornicu...IREPETABIL.08.Aprilie 1989 ultimul "La sfarsit de Saptamana"semnat TUDOR VORNICU

  2. #2
    Member Mentor
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Iasi, Romania
    Posts
    633
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu e chiar asa... eu de ex. nu am pierdut niciodata semnalul de pe Premiere, decat cand mi-a luat viscolul literalmente antena de pe bloc...
    DM800PVR-250GB, offset 1,8 m, LNB Invacom 0,3 dB, pozitioner Diseqc 1.0-1.2 Vbox II
    Gemini2 Project 3.80

  3. #3
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Pitesti ROMANIA
    Posts
    357
    Posts Thanks / Likes

    Default oare?

    nu prea as crede
    Parabolica-1.5m Al. (72.0E-30.0W).Parabolica -1,2m Al (80.0E-30.0W) Vara 2017 ,3 de ani de la decesul RADIO VACANTA .2 Aprilie 2016, au trecut 28 de ani de la disparitia lui TUDOR VORNICU,cel mai mare realizator de televiziune din toate timpurile,trecute ,prezente si viitoare.Tudor Vornicu...IREPETABIL.08.Aprilie 1989 ultimul "La sfarsit de Saptamana"semnat TUDOR VORNICU

  4. #4
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Wallis And Futuna Islands
    Posts
    2,234
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Locatia:Vestul tarii aproape de frontiera (Crisul Repede)
    Satelit:HB,niciodata din cauza ploii nu am avut pierdere de semnal pe Rai,M7,Tps.
    Hispasat:TvCabo fara intrerupere pe orice timp.
    Antena:Gunoi de 1m care se vinde la noi in tara.
    Ideile exprimate de userul acestui cont reflecta opinia personala si trebuie tratata ca atare.

  5. #5
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2004
    Location
    Romania
    Posts
    66
    Posts Thanks / Likes

    Default

    [quote]Pentru cei care pun paie pe foc,chiar nu stiati ca la plaoie puternica apar probleme de receptie la programele transmise prin satelit?Nu numai la noi se intampla asta,Aceasta problema apare la toate tarile ce folosesc transmisiunea prin satelit,indiferent de cat de dezvoltati din punct de vedere tehnic sant.Este simplu, cu cat picatura de apa este mai mare cu atat absoarbe mai mult semnal radioelectric.O supradimensionare a antenelor nu rezolva mare lucru daca afara ploua torential.Nu mai faceti atata bascalie.RCS nu are nici o vina.
    Adica Dvs vretzi sa spuneti ca,cu aceiasi antena atunci cand nu am semnal pe Intelesat10-02 acelasi lucru se intampla si cu canalele de pe Thor3?
    HAI sa fim seriosi!
    In acelesi conditii(lucru testat pe teren cu mai multe sisteme),acolo unde semnalul RCS era 0 pe Thor canalele mergeau Beton.Si in ce priveste supradimiosionarea antenei nu e nevoie de o antena de 1,5m ca sa fie semnal dar o marire a antenei care se vinde in kitul RCS cred ca ar rezolva partial problema pt ca la o antena de 0.9 si LNC de 0.3 nu au apare problemele prezentate mai sus,lucru se asemanea testat pe mai multe receptoare Digi.
    Asa ca lasa-ti astea cu:"la toate tarile ce folosesc transmisiunea prin satelit,indiferent de cat de dezvoltati din punct de vedere tehnic sant"
    Personal consider Ca RCS a facut o alegere proasta atunci cand a ales Intelsat 10-02 (1W) sau poate nu ales TP care furnizeza semnal max pt Romania de pe acest satelit!
    Bafta Multa!

  6. #6
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    79
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu stiu daca problemele apar din cauza antenelor noastre(eu am 1.8m si pe ploaie tot dispare semnalul RCS-ului)

    Sunt aproape convins ca e problema uplink-ului

  7. #7
    IEU Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Bistritza,fost oras linistit , actual ufff... Romanica
    Posts
    453
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Din ce in ce mai mult apare la antene aceasta problema.Din observatiile mele deloc la 1120 shi frecvent la 1160 , poate gresesc.

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    BUZAU
    Posts
    6,106
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ...bine, bine, influenteaza ploaia semnalul...da bulgarii de ce nu se lasa influentati?
    Ofset-uri 1,6Al/1.6Fe/1,4Fe, 2&HH , SkyStar2;
    Optibox Spider HD
    HSS-7160NA (DigiTV)
    90E - 34,5V

  9. #9
    Member Mentor
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Meath, Ireland
    Posts
    827
    Posts Thanks / Likes

    Default

    o sa va spun ce se intampla.. la cea mai mica variatie de semnal idioatele de receivere Hynday, incep sa scaneze FEC-urile incepand cu 1/2, la fiecare FEC pana ajunge la cel cu pricina zaboveste cateva secunde... asta este dejavantajul unui FEC auto. Parerea mea

  10. #10
    IEU Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Bistritza,fost oras linistit , actual ufff... Romanica
    Posts
    453
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by irishman
    o sa va spun ce se intampla.. la cea mai mica variatie de semnal idioatele de receivere Hynday, incep sa scaneze FEC-urile incepand cu 1/2, la fiecare FEC pana ajunge la cel cu pricina zaboveste cateva secunde... asta este dejavantajul unui FEC auto. Parerea mea
    Cred ca ai pus punctul pe IIIII

  11. #11
    Moderator Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    BUZAU
    Posts
    6,106
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by spirit
    Quote Originally Posted by irishman
    o sa va spun ce se intampla.. la cea mai mica variatie de semnal idioatele de receivere Hynday, incep sa scaneze FEC-urile incepand cu 1/2, la fiecare FEC pana ajunge la cel cu pricina zaboveste cateva secunde... asta este dejavantajul unui FEC auto. Parerea mea
    Cred ca ai pus punctul pe IIIII
    poate, dar la Veselina si Planet TV tot pe Hyundai ma uit si astea nu se intrerup cand ploua...
    Ofset-uri 1,6Al/1.6Fe/1,4Fe, 2&HH , SkyStar2;
    Optibox Spider HD
    HSS-7160NA (DigiTV)
    90E - 34,5V

  12. #12
    Member Mentor
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Timisoara
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pe langa cele spuse mai sus e clar ca nu ai ce face in momentul in care ploua abundent. Poti sa ai si antena de 3m (vezi firmele de CATV) si tot dispare semnalul chiar la zero. Si asta chiar si in analogic unde mai vezi ceva semnal super purecos pe cand la digital nu te mai lasa. Deci e clar ca e bine sa ai antena o idee mai mare dar asta nu va ajuta pe o ploaie torentiala. asa ca nu mai faceti atata scandal pe o tema care nu are rezolvare. Asta e frecvantza si nu putem face nika.
    TM-Ant. Kovosat 1.4M, LNB MTI 0.8dB, Echostar AD-3600-IP VIACCESS, FreeCAM 2-20, Season Interface, Digisat Pro, Satlook Micro+, etc.

  13. #13
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2004
    Location
    arad
    Posts
    40
    Posts Thanks / Likes

    Default

    poate ploaia nu afectează pe toată lumea, dar pe mine sigur m-a afectat fulgerul care mi-a tunat antena, receptorul si prizele de prin casă
    forza inter

  14. #14
    Moderator Expert
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Aboard the Destiny
    Posts
    3,184
    Posts Thanks / Likes

    Default

    stii cum este: daca bagi antena pe acoperis, baga si protectie ...

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Galati
    Posts
    223
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Acelasi fenomen se intampla cu ambele Tp ale Focus...Oare sa fie intamplator?Intradevar,cateva programe nordice si bulgaresti merg,dar cu semnal la limita....

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Stiati de asta ?
    By Unuseroarecare in forum Sport
    Replies: 3
    Last Post: 13th October 2006, 21:16
  2. Replies: 74
    Last Post: 23rd November 2005, 09:27
  3. STIATI CA...
    By LACHE in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 4
    Last Post: 29th September 2005, 14:48

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top