Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 39
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2002
    Location
    IASI
    Posts
    372
    Posts Thanks / Likes

    Default Cablu RS-232 p/u DreamBox 500s...

    Salutare la toata lumea. Am facut si eu rost de un DM-500s si sunt la inceput de cale. Prima intrebare despre cablu RS-232.
    1) Cum trebuie sa arate schema cablului cu 9 pini si daca este necesar de intervenit (de schimbat) schema lui cu cea cu care il are cumparandul din magazin ?
    Aicea nu sint sigur cum arata http://www.nullmodem.com/NullModem.htm
    Eu inteleg asa :
    3-2
    2-3
    7-8
    8-7
    5-5
    6-4
    4-6
    Dar ce fac cu 1 ?
    DreamBox 500s+1.1m(Mabo)+Strong2100(90E-18W)
    ***rock-music and sports - the best drugs***

  2. #2
    P R I M E Mentor
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Timişoara
    Posts
    893
    Posts Thanks / Likes

    Default

    O solutie foarte usoara e sa-ti cumperi un cablu null modem de la magazin.Pur si simplu asa ceri:cablu null modem si scapi de lipituri si alte questii.Nu-i scump.Bafta.
    Offset 0.95m Aluminiu,Lnb 0.3dB,H-H Strong DM2100,DM 500S ,Dm 500HD

    Be the type of person that when your feet touch the floor in the morning the devil says, "Aww shit... they're up"








  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2002
    Location
    IASI
    Posts
    372
    Posts Thanks / Likes

    Default

    adica nu prelungitor ori altceva , dar nul modem - si asta e ceia ce trebuie ?
    DreamBox 500s+1.1m(Mabo)+Strong2100(90E-18W)
    ***rock-music and sports - the best drugs***

  4. #4
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    ploiesti
    Posts
    25
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up fa asa!

    Eu am facut un null-modem dupa o schema de pe internet asa si a mers perfect:1+6>4 ;2>3;3>2;5>5;4>1+6;7>8;8>7.Asta e un null-modem full shacking.

  5. #5
    Senior Member Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    3,261
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cumpara-l man, costa 5 sau 6 lei nu merita sa te mai complici.




  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    los Angeles LA
    Posts
    406
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu de cand lucrez cu null modem am legat 2-3 3-2 5-5 si merge de bubuie ,e drept ca nu pot sa intru in <cosip> in rest e ok
    strong 6xxx , progdvb , dreambox dm 500 s , lazer fta plus, kaon , ss2 , echolite 790 etc.

  7. #7
    P R I M E Mentor
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Timişoara
    Posts
    893
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by clon View Post
    adica nu prelungitor ori altceva , dar nul modem - si asta e ceia ce trebuie ?
    Asta-i tot.
    Offset 0.95m Aluminiu,Lnb 0.3dB,H-H Strong DM2100,DM 500S ,Dm 500HD

    Be the type of person that when your feet touch the floor in the morning the devil says, "Aww shit... they're up"








  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2002
    Location
    IASI
    Posts
    372
    Posts Thanks / Likes

    Default

    OK..cu cablu am reusit . Am pus ultima imagine Gemini 3.30.
    Ce pas il fac urmator ? Ii torn si un Emulator ? Cum o fac ?
    DreamBox 500s+1.1m(Mabo)+Strong2100(90E-18W)
    ***rock-music and sports - the best drugs***

  9. #9
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Timisoara
    Posts
    2,363
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Il conectezi la net si pe urma cu tasta albastra mergi la Download and install. De acolo iti iei camul(camd3 sau newcamd sau evocamd...) iar ca sa bagi cheile intrii putin mai sus in postul despre extra addons si introduci acel fisier in Dream (azi a promis @ermethic ca ii da drumul la site ) si o sa gasesti acolo chei. O alta varianta e cu programul Dreambox Controll Center din rdi-dreambox.com. Cheile trebuie bagate in functie de camul ales in var/keys sau var/scce. Succes!


  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2002
    Location
    IASI
    Posts
    372
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ok...dar nu am mai facut-o nici o data si iata ce mi se primeste :
    la router (internet) inca nu am conectat DM-ul - urmeaza.
    Acum DM-ul e conectat cu PC-ul prin RS-232.
    Am download-at si dezarhivat :
    1) Camd_v3881a_completeALL ;
    2) Newcamd
    Am pornit DreamBoxEdit1.80.00 si acolo este Open .... si ce nas pune din mapele care le am imi da eroare (nu deschide)....
    Altfel : ce fac dupa ce pornesc DreamBoxEdit1.80.00 ? Adica concret ce file si din ce mapa/submapa aleg , caci de fapt is o sumedenie de mape si file-ri ...
    DreamBox 500s+1.1m(Mabo)+Strong2100(90E-18W)
    ***rock-music and sports - the best drugs***

  11. #11
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Timisoara
    Posts
    2,363
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Prin cablu null modem(RS 232) merge doar sa instalezi imaginea, nu poti sa introduci chei si altele, pentru asta iti trebuie cablu de retea.


  12. #12
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Timisoara
    Posts
    2,363
    Posts Thanks / Likes

    Default

    PS: Cu DreamBoxEdit se introduc canalele, se organizeaza listele cu programe favorite. Pentru instalare de emulatoare, skinuri, chei,... iti trebuie Dreambox Controll Center sau Total Comander... . Toate aceste programe necesita folosirea placii de retea a dreamului si nu a mufei RS232.


  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2002
    Location
    IASI
    Posts
    372
    Posts Thanks / Likes

    Talking

    OK ... mersi mult...
    incep a veni de acasa
    DreamBox 500s+1.1m(Mabo)+Strong2100(90E-18W)
    ***rock-music and sports - the best drugs***

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2002
    Location
    IASI
    Posts
    372
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Vasilis View Post
    PS: Cu DreamBoxEdit se introduc canalele, se organizeaza listele cu programe favorite. Pentru instalare de emulatoare, skinuri, chei,... iti trebuie Dreambox Controll Center sau Total Comander... . Toate aceste programe necesita folosirea placii de retea a dreamului si nu a mufei RS232.
    .....necisita folosirea placii de retea a dreamului si ...... a PC-lui ?
    DreamBox 500s+1.1m(Mabo)+Strong2100(90E-18W)
    ***rock-music and sports - the best drugs***

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2002
    Location
    IASI
    Posts
    372
    Posts Thanks / Likes

    Default

    momentan nu se primeste sa fac conexiunea intre DM si PC ...
    ma chinui ....
    DreamBox 500s+1.1m(Mabo)+Strong2100(90E-18W)
    ***rock-music and sports - the best drugs***

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top