Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    25
    Posts Thanks / Likes

    Unhappy Intensitate 70 -80% si Calitate 0%

    Este posibil? Nu variaza decat foarte putin intensitatea indiferent de pozitia antenei.

  2. #2
    member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Kronstadt
    Posts
    1,752
    Posts Thanks / Likes

    Post re...

    Se poate , esti pe alt satelit cu o fregventa asemanatoare. (cred)



  3. #3
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Italy
    Posts
    563
    Posts Thanks / Likes

    Default intensitate

    lnb defect sau alt satelit pe care exista frecventa respectiva.
    dai reset la decoder,daca folosesti asa ceva ca sa vezi nivelul de semnal,si pune apoi antena in pozitie catre un sat oarecare!
    daca pui mana inaintea lnb-ului,deci intre lnb si parabola,nivelul semnalului ar trebui sa scada sau sa dispara.daca nu incearca sa schimbi lnb!

  4. #4
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    25
    Posts Thanks / Likes

    Default Nu stiu !

    Quote Originally Posted by mmm1967 View Post
    lnb defect sau alt satelit pe care exista frecventa respectiva.
    dai reset la decoder,daca folosesti asa ceva ca sa vezi nivelul de semnal,si pune apoi antena in pozitie catre un sat oarecare!
    daca pui mana inaintea lnb-ului,deci intre lnb si parabola,nivelul semnalului ar trebui sa scada sau sa dispara.daca nu incearca sa schimbi lnb!
    Ciudat ? La faza cu mana intre parabola si LNB semnalul creste ! Decoder = Receiver Am schimbat LNB-ul, am schimbat receiver-ul cu Qpentel ODS4000V sit e similara. Mi-am comandat un sat finder (analogic) .... poate asa gasesc cu exactitate un satelit (Astra) si vad ce e defect. Poate fi din cauza calitatii cablului ?

  5. #5
    Member Mentor
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Timisoara, RO
    Posts
    986
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca acum ai instalat antena si componentele sunt din surse de incredere, atunci sigur nu esti pe satelit. Si eu am patit aprox la fel, doar ca nivelul semnalului era 50-55% (calitate 0%). Cred ca asta e doar un zgomot.
    Verifica inca o data elevatia si azimutul pt un satelit sudic: Astra sau mai bine Hotbird, care are semnal mai puternic.
    Bafta!

  6. #6
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,133
    Posts Thanks / Likes

    Default

    foloseste mai multe frecvente din lista si vezi ce se intimpla,sa fie cu sr 27500

  7. #7
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Italy
    Posts
    563
    Posts Thanks / Likes

    Default semnal

    sigur nu esti pe satelit
    ba as putea sa jur ca ai ceva in fata antenei care nu te lasa sa receptionezi nimic,copac,cladire,etc
    da asta e doar o ghicitoare
    cablul e ok ,cu satfinder cauti satelitii mai puternici din zona ta,hot bird e cel mai cel,si pe receptor alege o frecventa polarizare h si simbol rate 27500

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    132
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut,
    Mi s-a intimplat si mie (pe un Echosmart 790) sa am semnal aproape full si calitate 0% (pe Hispasat daca are vreo relevanta), si culmea la scanare sa mai si vad anumite programe. Si dupa reboot-ul receptorului imi arata tot 0%. A trebuit sa il opresc de la butonul de power si apoi mi-a aratat in jur de 40 - 45% calitate.
    Ce am uitat sa spun e ca antena e in balcon dupa niste geamuri groase cu "timparie" metalica asa cum era pe vremuri ca e apartament vechi ce sa-i faci (...dupa buget Coane Fanica )

    Sarbatori fericite!

  9. #9
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    25
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by MariusT View Post
    Daca acum ai instalat antena si componentele sunt din surse de incredere, atunci sigur nu esti pe satelit. Si eu am patit aprox la fel, doar ca nivelul semnalului era 50-55% (calitate 0%). Cred ca asta e doar un zgomot.
    Bafta!
    Dap, se numeste zgomot galactic. Insa dupa ce am scurtat cablu am semnal 75 -80% si claritate 0%. Mare galagie face galaxia asta )


    Multumesc la toata lumea care mi-a raspuns.

  10. #10
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    25
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mmm1967 View Post
    sigur nu esti pe satelit
    ba as putea sa jur ca ai ceva in fata antenei care nu te lasa sa receptionezi nimic,copac,cladire,etc
    da asta e doar o ghicitoare
    cablul e ok ,cu satfinder cauti satelitii mai puternici din zona ta,hot bird e cel mai cel,si pe receptor alege o frecventa polarizare h si simbol rate 27500
    Cladire n-am ca sunt pe acoperisul casei. am un stalp de electricitate si ceva cabluri da sunt la 20m de antena.

    Sa va intreb ceva. Dupa cum stim cu totii receptia se bazeaza pe fenomenul reflexiei undelor purtatoare. Despre constructia LNB-urilor nu stiu nimic, dar am vazut ca au o supr. de receptie destul de mare (aprox 4cm) si asta ma duce cu gandul ca, chiar daca am o eroare de cateva grade tot ar trebui sa intre ceva semnal, daca intelegeti ce vreau sa spun. Adica chiar daca nu focalizeaza in centrul LNB-ului tot ar trebui sa agite un pic calitatea, nu ?

  11. #11
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    25
    Posts Thanks / Likes

    Default Ce ma oftic

    Stiti ce ma oftica cel mai tare ? Ca exista persoane care "la plezneala" au semanal mai mare decat am eu http://www.rdi-board.com/showthread.php?t=41689

  12. #12
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    25
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mmm1967 View Post
    sigur nu esti pe satelit
    dap, nu eram pe satelit.

    Multumesc pentru sfaturi tuturor.

    Am sa rog moderatorul sa inchida topicul asta.

  13. #13
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,133
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ce am uitat sa spun e ca antena e in balcon dupa niste geamuri groase cu "timparie" metalica asa cum era pe vremuri ca e apartament vechi ce sa-i faci (...dupa buget Coane Fanica )
    explicatia ar fi ca sticla(cel putin cea fabricata mai demult)contine o cantitate de plumb al carui efect este ecranarea,care inmultita cu 2(numarul de straturi de sticla) la care se mai aduna si rama de sticla)la care se mai aduna si faptul,posibil, ca o portiune(cea superioara de regula)a antenei este "umbrita" de etajul de deasupra antenei in cazul cind antena dim motive lesne de inteles a fost montata prea sus.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top