Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    227
    Posts Thanks / Likes

    Default Eurostar Eurobox EB-999


    i have a eurostar eurobox eb-999 receiver , it is restarting itself within a second of starting it ,
    i think it is a software problem so i tried to flash the latest BIN file of this receiver which i got from this site http://www.dragon-data.com/ but as the procedure

    http://www.dragon-data.com/999/EB-99...0Procedure.pdf

    says that if after successfully upgrading the software , the front panal of the receiver says MENU then the software is not successfully flashed , and that is the problem with me too...

    what should i do to successfully flash the set ?

    where can i get the official version of the software new or old ?

    please reply ...

    thanks

  2. #2
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    227
    Posts Thanks / Likes

    Default

    someone please help me...

  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Africa-Kenya-Nbi
    Posts
    3,108
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gsmsikar View Post
    someone please help me...
    how many options do you have on software download
    eg: download
    1.software
    2. loader
    3. bin
    if you do have this options then try loader first, before software or any other.
    pse remember i do not have this receiver or the software, but just common knowledge, what to do next.
    Dstv HD PVR

  4. #4
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    227
    Posts Thanks / Likes

    Default

    thanks for replying ,
    in the software to flash the receiver , there are only two options ..
    1. Main
    2. Boot

    and i have tried both ...
    ?

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Africa-Kenya-Nbi
    Posts
    3,108
    Posts Thanks / Likes

    Default

    which one came first?

    the fault, and then tried to change software or
    tried to change software and then came the fault.

    this will tell whether eprom is faulty or just have wrong software
    Dstv HD PVR

  6. #6
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    227
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cogil View Post
    which one came first?

    the fault, and then tried to change software or
    tried to change software and then came the fault.

    this will tell whether eprom is faulty or just have wrong software
    the fault came first ..
    then i tried to flash the receiver ...

  7. #7
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Africa-Kenya-Nbi
    Posts
    3,108
    Posts Thanks / Likes

    Default

    the eprom could be faulty and if you still have some warranty left then see your dealer, if you dont have warranty then carry on with experiments.
    since if its eprom fault then you will have to get a pre- programmed one only from manufacturer.
    with instructions of receiver you can try to load in new programme from exact similar model, with eprom removed, if works then eprom should be replaced. if it doesnt then problem is further.
    all this are done with other factors like power supply proven to be perfect.
    by the way what display do you have on screen?
    Dstv HD PVR

  8. #8
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    227
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cogil View Post
    the eprom could be faulty and if you still have some warranty left then see your dealer, if you dont have warranty then carry on with experiments.
    since if its eprom fault then you will have to get a pre- programmed one only from manufacturer.
    with instructions of receiver you can try to load in new programme from exact similar model, with eprom removed, if works then eprom should be replaced. if it doesnt then problem is further.
    all this are done with other factors like power supply proven to be perfect.
    by the way what display do you have on screen?
    when i switch on the receiver the menu comes and the channel number is displayed on the receiver and menu picture is displayed on the tv screen ...
    but the receiver restarts after a minute...

  9. #9
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Africa-Kenya-Nbi
    Posts
    3,108
    Posts Thanks / Likes

    Default


    Quote Originally Posted by gsmsikar View Post
    when i switch on the receiver the menu comes and the channel number is displayed on the receiver and menu picture is displayed on the tv screen ...
    but the receiver restarts after a minute...
    try the above options and come up with answer, unless someone with similar model and problem has a quick answer.
    Dstv HD PVR

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top