Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 22
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    215
    Posts Thanks / Likes

    Default Clarificari pt Strong 4xx5

    Propunere-pt cei care au facut teste pe Strong 4155, 4355, 4125 si in special pt Mihaip

    Ar fi de clarificat urmatoarele

    1.Se poate rezolva TPS si SPICE pe vechiul patch prin introducere de chei pe 8 si 16 biti?

    2.Daca nu se poate asa, atunci se poate pune noul patch in mod direct sau trebui intai facut restore la softul original?

    3.Noul patch pt 4125 este pt varianta 6303? Ar trebui sa fie universal, atat pt 6303 cat si pt 6304? Eu l-am pus pe un 6303 si a fost ok...dar pe un 6304 m-am trezit cu minunata imposibilitate de a mai gasi canale si la fel se manifesta si dupa restore pe softul oficial...abia dupa ce am pus iar Concorde vechi pt 6304 l-am readus la viata, dar fara tps,evident...

    Asadar...ar fi de lamurit ce e optim de facut in urmatoarele cazuri-

    A. 4155-4355 cu soft original
    B. 4155-4355 cu soft Concorde
    C. 4125 - var.6303 cu soft original
    D. 4125 - var.6304 cu soft original
    E. 4125 - var.6303 cu soft Concorde
    F. 4125 - var.6304 cu soft Concorde

    Eventual ar fi util de lamurit ce ID-uri si key terbuie lasate si care trebuie scoase...

    Multumiri pentru cei ce au testat si pot sa posteze limpede in ce versiune hardware si in ce varianta software functioneaza totul ok!

  2. #2
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Polul NORD maramures
    Posts
    116
    Posts Thanks / Likes

    Default strong 4355

    testat pe strong 4355 E

    1. Nu

    2.Nu se poate decit daca faci restore,dar sint unele probleme cu diseq,uita pozitia satelitilor,in rest merge TPS,SPICE,EUROSPORT ,MINIMAX,AB SAT PARTIAL.

    3.NUAM TESTAT DECIT PE 4355 E


  3. #3
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default Din pacate ....

    Din pacate situatia patchurilor 4xxx este haotica ! nu avem nici un canal de comunicare cu realizatorii patchului Concord ! Cele semnalate de tine sint reale ... si din pacate nu exista solutie ... dificultatea creste daca trebuie sa testezi doua familii de chipset ( 6303 si 6304) si doua familii de receptoare ( 4125 si 4x55 ) ... si aste pe receptoare ... istorice !
    Personal nu am acces decat sporadic la 4xxx ... tot ce gasesti sus pe upload este o munca de adunare din locuri credibile a softului cu care sa poata fi tinuta in viata aceasta familie de receptoare ! nu-i mult ... dar nici putin ! ar fi frumos sa fie "ordine" dar nu-i posibil !
    Prin simpla impresie linia 6xxx unde avem canale directe si combatantii locali ( eps2 ! ) .... ofera o imagine net mai buna ... lucrurile-s clare si rezolvate in timp util !

  4. #4
    Time to update ? Mentor
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Global Village
    Posts
    602
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cred ca realizatorii Concorde sunt ceva de origine araba, eventual vorbitori de limba franceza.
    Intamplator, la Strong 4355 cu patch Concorde V2, la System Setup parca(acolo unde scrie varianta de patch),daca dai pe acel scris de 5 ori sageata sus sau jos din telecomanda iti apre numele celor din echipa realizatoare.*sunt 3 nume*.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    215
    Posts Thanks / Likes

    Default strong

    Multumesc Mihaip!

    Asta e situatia...si in cazul acesta ar fi util ca toti cei care testeaza ceva pe seria de strong 4xxx sa dea un info aici despre rezulatetele obtinute si pe ce varianta de receiver au testat!

    All the BEST!

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    196
    Posts Thanks / Likes

    Default Cate ceva despre 4125 evo

    am un stron 4125 evo cu snr 6303xxxx ( nu 6304xxx). Am incercat toate patciurile , concorde sau nonconcorde. Concluzii:
    -singurul cu care se poate lucra este versiunea 1.3 din 14.04.04 CRD4125.
    aici am intalnit urmatoarele probleme:
    - afiseaza si permite numai lucrul cu cheile: via, nagra, ****** si seca. Daca insa introduc si cheile conax, le accepta dar nu le afiseaza.
    - daca fac upload *.kbn mi le arata ca sunt in receiver, dar de vazut nu se pot vedea;
    - nu se pot introduce frecventze cu srt mai mic de 2000 si nici cu diferentza intre frecventze mai mica de 5 Mghz ( 11.000 si 11.004 ci numai 11.005 sau mai mare (mai mica 10.995 )
    Pentru celelate patciuri concorde lucraza foarte greu, spune ca nu e semnal video, nu vede satelitul , etc. Se poate remedia partzial prin modificarea setarii LNB-ului , adica sa nu mai lucreze cu 0/22khz ci numai cu 0-12V.
    -arata ca programele sunt codate desi ele nu sunt. Dupa ce sta un minut imaginea apare desi arata ca e codat. Ciudat.
    Aici accepta insa si SR mai mic de 2000 ( ex 1320 numericable)
    . O recomandare: in cazul can lucratzi cu varianta din 04.04, v 1.3 si va arata ca este semnal aproape de cel cerut ( linia semnalului este destul lunga dar este maro nu verde ) atunci schimbatzi SR maridu-l in medie cu 2. Exemplu: SR original 4340- Dvs introducetzi 4342- 4343 si se va imbunatatzi calitatea, aparand culoare verde si facand receptzia posibila.
    Cam asta e ,in mare.

  7. #7
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default Pentru NIKOS !

    S-o luam sistematic !

    - subiectul Conax a fost ingropat de toate emulatoarele actuale ... de ce ? simplu ... Conax a evoluat spre versiunile CAS5 si CAS7 unde ... inca nu exista informatii publice relative la chei !

    - SR - uri mai mici de 2000 ... hmm ! cred eu ca 99% din receiverele actuale stiu SR de la 2.000 - 45.000 ... deci ce vrei tu este tehnic imposibil si nu stiu zau ce-ar fi de vazut in conditiile alea de calitate !

    - faptul ca la 4125 nu poti "inventa" transpondere are urmatoarea logica .... la cautarea unui transponder tunnerul va fi programat sa scaneze o banda de frecvente ,de regula de largine 5 MHz , in interiorul careia va gasi frecventa transponderului emitator ... in acest caz softul nu te lasa sa te apropii cu mai mult de 3 MHz de frecventa unui transponder definit ! Asta este situatia la 4125 ... la alte modele poate fi altfel ...

    - situatia canalelor FTA pe care receptorul le claseaza ca fiind codate ... este cunoscuta ... la fel este si cu canalele pachetului PROTV de pe Sirius ... vazuta frecvent atunci cand pe un transponder cu banda ingusta ( SR mic ) sint transmise mai multe canale FTA si COD amestecate ...

    - chestia cu "acordarea" SR-ului ... cred ca ai dreptate ... datele gasite in tabelele de transpondere au mici diferenta ... Lyngsat fata de SatcoDX ... de exemplu ... exactitatea acestor date ... FREQ si SR poate inbunatati receptia !

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    196
    Posts Thanks / Likes

    Default Ce receiver imi indicatzi ?

    Domnule Mihai, domnilor ,

    Locuiesc in Germania si va cer un sfat:
    - data fiind pozitzia locuintei nu am orizont decat pentru satelitzii de la 33° est la 100° est. Normal ca nu o sa-mi schim locuintza pentru satelitzi. As vrea totusi sa " vad " cat mai multe si ma intereseaza un receiver care sa aibe ufrmatoarele calitatzi:
    - sa aibe un tuner sensibil si stabil. Asta inseamna sa lucreze cu semnal de 35-40% si sa nu se rupa imaginea la cea mai mica deviere :
    - sa permita emularea cheilor ( fara camuri) si incarcarea lor;
    -sa aibe controlul pozitzionarii prin semnale video si audio ca sa potzi auzi cand esti cu antena pe directzia buna;
    -sa aibe un meniu permisibil in ce priveste setarile ( sa potzi schimba usor parametrii );
    - sa accepte SR mai mic de 2000;
    - saibe un tuner cu amplificare mare si cu acuratetze deosebita
    - sa existe pentru el un patch clar si eficient, care sa nu intre in conflict cu hardul.
    Am citit unele pareri dar inca nu m-am hotarit. Acum am un strong 4125 evo, dar tunerul e catrastofal.
    Stie cineva care receiver ar fi recomandat.
    P.S. Nu m-am putut duce mai mult de 75° est (LMI).Poate cade sub linia orizontului , nu-mi dau seama.Atzi mers careva mai departe ?

  9. #9
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default Nikos !

    Incepem cu o gluma ! La un congres despre elefanti , marii specialisti prezenti au inceput sa-i critice alcatuirea si ca urmare au definit fiecare cum ar trebui sa arate ... urechile, coada , gatul, trompa ... si multe altele ! la final examinind rezultatul au exclamat in cor ... asa animal nici ca exista ! Asa-i si cu receiverul dorit de tine !
    Gluma ... gluma dar realist ar trebui sa faci urmatoarele lucruri :

    - sa examinezi posibilitatea de-ati reloca antena , pe acoperis ... de exemplu, in scopul obtinerii unei vizibilitati catre west ... acolo-s lucrurile interesante ! acolo-s lucrurile care se pot decoda !

    - un receptor care se apropie de ceea ce-ti doresti este Dreambox DM500s sau DM7020 ... au intradevar tunnere sensibile si stabile ( Philips ), soft flexibil cu largi posibilitati de integrare emulatoare , chestia cu sensibilitatea este mai degraba o combinatie intre tunner, lnb cu zgomot mic si castig mare, antena mare !

    Ia in cosiderare cu toata seriozitatea sugestia de la punctul unu ! ideea cu SR-urile sub 2000 este ... sa zicem ... o mica obsesie fara speranta !

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    196
    Posts Thanks / Likes

    Default Multzam de sfat !

    Si eu m-am gandit la un Dreambox.Sa vedem.Oricum, multzumesc !
    Acum sa incerc sa dau un sfat pentru cei ce vor face ca si mine:
    - am hotarat sa incer o alta varianta, adica sa incarca firmware pentru 412x, cel care e primul aici pe site la fisiere strong. L-am incarcat cu DN integra .Cheile ,tot in bin, nu a vrut sa le primeasca. Cand l-am incercat a ramas blocat, adica s-a aprins doar ledul rosu si nu a mai preluat nici o comanda ( nici cu tele nici manual ). Cum l-am reparat: am incarcat tot cu Integra, firmaware original din 27.11.03. Nu avrut sa porneasca. Atunci am facut upgrade cu sdf pentru old chip ( 6303xxx ) si fara sa-l mai incerc am facut imdediat restore dupa concorde patch. Am incarcat cheile, ( *.kbn) si gata , acum merge. Adica am revenit la CMRD 4125, firmware 1.3 din 04.04. ( asta am facut cu un receiver 6303xxx )

  11. #11
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default Ai fost victima ...

    Ai fost victima unei notatii incoerente ... 412x inseamna doar 4120 sau 4121 ! micul receptor portabil de la Strong ! este destul de nou are mai putin de doi ani !

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    196
    Posts Thanks / Likes

    Default Intrebare pentru CINE stie sigur

    M-a rugat un priten sa-i paciuesc un strong 6126(ultima cifra e sase) FTA.Am zis ca o sa vad ce pot face,dar cum nu vreau sa-l reduc la tacere intreb: ce fel de patch merge si ce restore pentru varianta asta 6126 ?Merge cea pentru 6125 ?
    Multumesc !

    P.S. Doresc un raspuns sigur , nu unul de tipul " sa moara si capra vecinului ".

  13. #13
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default n-am auzit de acel model !

    nu stiu ! stiu ca exista 6130 ! dar nu vad deosebirile fata de 6125 ... dar de 6156 chiar nu am auzit ! eu zic sa stai cuminte pana aflam ce si cum !

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    196
    Posts Thanks / Likes

    Default Domnu`Mihai....

    e vorba de 6126 si nu 6156.

  15. #15
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default Scuze ....

    Scuze ... acelasi raspuns !

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. what is the difference between Strong 4620II and Strong 4650
    By shenzhen michael in forum RDI - English
    Replies: 0
    Last Post: 28th August 2006, 23:44
  2. Pot sa pun patch de strong 4401 pe strong 4404
    By bosbiciu in forum SD Receivers
    Replies: 1
    Last Post: 6th January 2006, 11:23
  3. editare transpondere si canale la 4xx5
    By gelvis in forum SD Receivers
    Replies: 1
    Last Post: 4th January 2006, 11:13
  4. Replies: 262
    Last Post: 7th August 2005, 16:04
  5. strong 6355-strong 4500
    By clasix in forum Shop
    Replies: 0
    Last Post: 14th July 2005, 12:19

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top