Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Resita, Romania
    Posts
    476
    Posts Thanks / Likes

    Default Despre Internet!

    Hello,

    Am o problema legata de iesirea receiverului pe net. Este vorba despre Triple Dragon. Eu am Internet de la un provider local si merge totul OK.

    Am vrut sa imprumut receiverul unui amic pentru 2 zile si la el au aparut ceva probleme. Adica: am facut reteaua, am configurat WAN la router, am schimbat DNS la receiver, am reactualizat IP la www.no-ip.com si ... cam atat. Tipul are Internet de la un provider care a subinchiriat de la Romtelecom.

    Reteaua merge bine, calculatorul iasa pe Internet, la fel si receiverul. Adica intru in el, dau ping la un site si-mi raspunde. Actualizez cheile de pe net (din telecomanda receiverului), intr-un cuvant totul e OK. Dar NU vad pe nimeni online din lista mea de prieteni, adica nu-mi decodeaza nimic inafara de ORF si EasyTV. Toti sunt offline ...!

    Are cineva idee cam ce sa mai verific? La mine merge super, numa' la el nu vrea. Poate fi ceva de la Internetul lui, o fi blocat ceva de la provider? Habar n-am ...!

    Va rog dati-mi un sfat!

    Multumesc anticipat!

    P.S. Am uitat sa specific ca la el IP-ul e fix.
    Miracle can happen!

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    los Angeles LA
    Posts
    406
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu ai spus daca ai facut modificare in gbox.cfg cu noua situatie ,daca ai verificat unde trebuie 775 (script si Bin ) iar ip-ul lui chiar daca e fix poate sa nu fie real trebuie sa inceapa genul 86.xxx.xxx.xxx pentru romtelecom
    strong 6xxx , progdvb , dreambox dm 500 s , lazer fta plus, kaon , ss2 , echolite 790 etc.

  3. #3
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Timisoara
    Posts
    349
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ai uitat sa spui daca ai forwarduit din router portul care trebuie... cu toate ca daca e routerul tau n-ar trebui sa se modifice NAT-ul in momentul in care il muti dintr-un loc in altul, asta daca n-ai dat un reset to default...

    anyway, varianta pesimista e ca providerul de net care ia de la romtelecom nu da mai departe porturile de pe la 5-6 mii...

  4. #4
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Resita, Romania
    Posts
    476
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Deci:

    Si mie mi-a schimbat odata IP-ul providerul meu. Adica m-a trecut de pe IP fix pe PPPOE. Si n-am facut nicio modificare in gbox.cfg. Nici nu stiu ce modificare sa fac. Stiu ce trebuie sa modific acolo doar daca folosesc programul "cwshare". Si nu e cazul la el.

    Cineva mi-a spus ca nu sunt deschise porturile de catre provider. Si cred ca asta e pentru ca, daca fac modificarile de retea etc., la mine merge iar la el tot nu vrea.

    Tinand cont ca acest prieten al meu este SINGURUL judecator de la el din orasel, are mari sperante ca va rezolva si chestia cu porturile.

    Acum o sa asteptam pana luni.

    Multumesc inca o data!

    Bye!
    Miracle can happen!

  5. #5
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    64
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Incercand sa fac sharing, prietenul care imi facea setarile, a spus ca IP-ul furnizat de ROMTELECOM este dinamic si trebuie sa fie IP static, altfel Dream-ul meu nu poate fi "vazut" de ceilalti. Cum se poate rezolva situatia in afara cazului ca platesc 2 Eu/luna pt. IP static la Romtelecom? (DB500, modem speed touch cu ethernet, router SMC) Multumesc.

  6. #6
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Corabia
    Posts
    1,536
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mai bine platesti 2E/luna si problema e rezolvata...altfel lucrurile se complica...

  7. #7
    Senior Member Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    3,261
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by jbond
    Incercand sa fac sharing, prietenul care imi facea setarile, a spus ca IP-ul furnizat de ROMTELECOM este dinamic si trebuie sa fie IP static, altfel Dream-ul meu nu poate fi "vazut" de ceilalti. Cum se poate rezolva situatia in afara cazului ca platesc 2 Eu/luna pt. IP static la Romtelecom? (DB500, modem speed touch cu ethernet, router SMC) Multumesc.
    Instaleaza pe pc DynDNS Updater si o sa mearga fara probleme.




  8. #8
    Plictisit Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    320
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cel mai bine e sa activezi din Modem DNS update, astfel la fiecare conexiune iti va updata automat DNS-ul, merge beton pe RTC:

    Home > Toolbox > Dynamic DNS

    Dynamic DNS Service

    Dynamic DNS can be used to point a fixed host name (e.g host.a-domain.com) to the public (or WAN) IP address assigned by your Internet Service Provider (typically a dynamic IP address). This allows servers located on your Local Network (configured using Game & Application Sharing) to be accessible using this alias rather than the IP address assigned by your Internet Service Provider.

    -> Configure -> Dynamic DNS Service

    In order to use a dynamic DNS service, you must first visit the website of a Dynamic DNS service provider and register. You will receive parameters (username, password, hostname...) that can be used to configure your SpeedTouch.

    Configuration
    ......

  9. #9
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    64
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Va multumesc pentru promptitudine. Sarbatori fericite

  10. #10
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Resita, Romania
    Posts
    476
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salve,

    La mine s-a rezolvat. Intr-adevar a fost de la provider. L-a trecut pe PPPOE si totul e OK. Multumesc tuturor pentru ajutor.

    Bye!
    Miracle can happen!

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Despre hack!
    By skycleaner in forum Placi DVB
    Replies: 40
    Last Post: 23rd April 2006, 04:42
  2. Din nou despre HDTV
    By fluture in forum RDI - Satelit
    Replies: 7
    Last Post: 9th March 2006, 17:05
  3. zvonuri despre d+
    By daniel1978 in forum RDI - Satelit
    Replies: 2
    Last Post: 9th January 2006, 23:42

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top