Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    "Micul Paris"
    Posts
    119
    Posts Thanks / Likes

    Default Timp de asteptare pentru instalare Dolce.

    Timpul de asteptare pentru instalarea echpamentului Dolce a crescut de la 5 zile acum doua saptamani, la 20 de zile pentru cerere facuta azi !
    Au multe cereri sau nu mai au echipamente suficiente

  2. #2
    Pe aici,de la inceputuri. Teacher
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Pitesti ,Romania
    Posts
    299
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu au meseriashi in ale montatului.(a durat o instalare cca 4 ore-sursa sigura "nu intra satelitul" )
    Cu respect
    barbone

  3. #3
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Europa
    Posts
    1,479
    Posts Thanks / Likes

    Default

    4 ore, asta nu-i niumic.
    La un amic, dupa ce s-au chinuit jumatate de zi tot n-au reusit sa gaseasca satelitul. I-a dat amicul meu afara si s-a abonat la un alt dth.
    Gigel


  4. #4
    aleksutz
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    Mare gresala fac astia de la DOLCE ca se incapatzaneaza ca BOOM la inceput , sa instaleze doar "specialistii" lor. Macar daca aveau niste oameni bine calificati.
    In ziua de zi daca nu esti flexibil nu prea faci nimic.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Romania, Cluj
    Posts
    226
    Posts Thanks / Likes

    Default

    vorbind cu un agajat RTC de la tehnic mi-a spus ca colegii lui mai mult de 4 antene intr-o zi nu pot pune
    oare de ce sunt plateti cu ziua nu la bucata ?
    eu cu inca un tip puneam cate 10 - 12 antene pe zi .
    care oare o fi deiferenta?
    ....
    totusi cred ca lor le ie bine si asa asa ca nu au de ce sa se grabeasca.

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by niku_1988
    ...eu cu inca un tip puneam cate 10 - 12 antene pe zi .
    Probabil alea 12 antene erau toate pe acelasi stalp sau pe acelasi zid.
    Presupunand ca lucrezi 12 ore pe zi, fara sa mananci, in ora alocata pentru instalatia unei antene intra: transportul, montat suport, tras cablu, orientat antena, legarea la televizorul clientului (sau la video, unii mai vor sa si inregistreze), activarea cartelei, instruirea clientului cu modul de folosinta, etc.
    Mi se pare trasa de par, poate o zi mai merge, dar mereu...

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Romania, Cluj
    Posts
    226
    Posts Thanks / Likes

    Default

    transportul, montat suport, tras cablu, orientat antena, legarea la televizorul clientului (sau la video, unii mai vor sa si inregistreze), activarea cartelei, instruirea clientului cu modul de folosinta, etc.

    toate astea 2 persoane intr-o zingura zi.

    tot ce am avut a fost : o masina(dacia) , o masina de gaurit cu rotopercutor (profesinala), un satfinder, un reciver str4155, un tv alb negrude masina, 2 truse de scule , si toate consumabilele necesare.

    cele 12 nu au fost puse pe acelasi stalp si nici pe acelasi zid ci doar in aceaiasi comuna.
    de lucrat nu lucram ca nebuni pt ca nu suntem nebuni , dar adevarul e ca mergee merge treaba. nu stam 4 ore la o antena ca alti ci max 45- 60 min(asta includea toate cerintele de mai sus)

    daca cineva se indoieste de numarul de antene monate/zi sau de calitatea instalarilor se poate verifica prin procesele verbale incheiate la fiecare abonat sau chiar la fiecare om acasa.

    PS : nu in fiecare zi poti pune 12 pt ca nu e pastele in fiecare saptamana dar repet am pus 12/zi de multe ori..... acuma am concediu pana in iulie cand scap de BAC

  8. #8
    Junior Member Friend
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    HD
    Posts
    22
    Posts Thanks / Likes

    Default Timp de asteptare pentru Dolce

    Asta cu 20 zile este de domeniul trecutului mie mi-au transmis astazi ca
    am de asteptat 10+14zile minim din cauza ,,meseriasilor"
    Cat despre cat sunt de capabili m-am lamurit .....unui prieten i-au montat antena in 6 ore din cauza unui amarat de lnb defect
    Dreambox5oo ,skystar2,strong4155.dolce tv

  9. #9
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Romania
    Posts
    597
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cred ca incepe sa fie clar pe zi ce trece ca Dolce desi s-au lansat folosind acelasi sistem de codare si aceeasi receptoare(?) ca si cei de la Boom desi au incercat sa evite sa faca acelasi greseli pe care le-a facut si Boom totusi au facut una si anume:-nu au facut contracte cu firmele specializate in domeniu pt. a avea mai multe echipe de instalatori la dispozitie fiind clar ca in momentul de fata ei nu au asa ceva deloc!

    Practic angajatii care pina acum se ocupau de telefonie si in viata lor nu au mai montat o antena, dupa un curs de ,,calificare'' de o ora sint pusi cu o busola de jucarie in mina sa mearga sa instaleze antene!

    Trebuie sa observe cei de la Romtelecom ca nu sint singuri pe piata DTH din Romania si ca timpul de asteptare indelungat pt. instalare s-ar putea sa-i faca pe potentiali clienti sa-si piarda rabdarea si sa se aboneze...altundeva!

  10. #10
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,498
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Oricum desi eu sunt fan al altui serviciu vad ca prin zona mea au inflorit foarte multe dolceti din astea si stiti de ce? Din cauza ca dau doua receptoare pe acelasi abo. Bravo lor. In orasul Moinesti sunt la antene de ma ia cu calduri. Am avut un client caruia i-am montat un Focus la o vila in afara orasului si zicea ca tre sa vina astia sa-i monteze cat de curand...Dolce!
    Oamenii se nasc si mor, fara ca macar sa aibe idee unde se afla cu adevarat si care e sensul existentei.

  11. #11
    Gold Member Expert
    Join Date
    May 2003
    Location
    Brasov
    Posts
    3,254
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by zozosat
    Cred ca incepe sa fie clar pe zi ce trece ca Dolce desi s-au lansat folosind acelasi sistem de codare si aceeasi receptoare(?) ca si cei de la Boom desi au incercat sa evite sa faca acelasi greseli pe care le-a facut si Boom totusi au facut una si anume:-nu au facut contracte cu firmele specializate in domeniu pt. a avea mai multe echipe de instalatori la dispozitie fiind clar ca in momentul de fata ei nu au asa ceva deloc!

    Practic angajatii care pina acum se ocupau de telefonie si in viata lor nu au mai montat o antena, dupa un curs de ,,calificare'' de o ora sint pusi cu o busola de jucarie in mina sa mearga sa instaleze antene!

    Trebuie sa observe cei de la Romtelecom ca nu sint singuri pe piata DTH din Romania si ca timpul de asteptare indelungat pt. instalare s-ar putea sa-i faca pe potentiali clienti sa-si piarda rabdarea si sa se aboneze...altundeva!
    Stai linistit ca au inceput sa racoleze instalatori... in special pe cei care monteaza Boom
    Eu nu ma duc la ei decat in cazul in care platesc dublu ca la Boom
    Pentru 60 RON pe instalare, le zic doar PA...

    RO (BV), 2.2M (Ku&C), 1.2M (Ku, HH), 95'E - 45'V, Deviser S-30 Sat Meter, Amiko X-Finder DVB-S/S2 & T/T2, LG DVB-S/S2 4K,
    Onkyo T-4711, Technics G-70, Grundig Satellit 500, Tecsun PL-660, Sangean ATS 909X, FM Yagi 5 el., TV Yagi ATX & Angel.

  12. #12
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Romania
    Posts
    597
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ,,in special pe cei care monteaza Boom''

    Interesant...se pare ca persoana care a plecat de la Boom a luat de acolo mai multe decit ne-am fi gindit...inclusiv lista de instalatori cu care are contract Boom...

    ,,Pentru 60 RON pe instalare, le zic doar PA...''

    La acest tarif desigur nu vor gasi instalatori de meserie care sa le monteze antenele dar daca mai cauta sigur vor gasi persoane dispuse ca si in cazul lui Digi care vor infinta peste noapte citeva SRL-uri la care vor angaja masiv muncitori necalificati promitindu-le cistiguri de zeci de millioane pe luna
    E bine totusi ca si-au dat seama intr-un timp asa de scurt ca mai au nevoie de instalatori si chiar fac pasi in privinta asta...daca isi baga mintile in cap si nu se incapatineaza sa faca aceleasi greseli ca si restul DTH-urilor atunci prevad ca vor ajunge pe locul 2 in doar citeva saptamini...

  13. #13
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Dupa ce vor ajunge Dolce pe locul 2 la numarul de abonati , oare ce scuza vor mai avea Focus ? De Boom nu mai vorbim , el e deja pe pană .

  14. #14
    Gold Member Expert
    Join Date
    May 2003
    Location
    Brasov
    Posts
    3,254
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by zozosat
    ,,in special pe cei care monteaza Boom''

    Interesant...se pare ca persoana care a plecat de la Boom a luat de acolo mai multe decit ne-am fi gindit...inclusiv lista de instalatori cu care are contract Boom...

    ,,Pentru 60 RON pe instalare, le zic doar PA...''

    La acest tarif desigur nu vor gasi instalatori de meserie care sa le monteze antenele dar daca mai cauta sigur vor gasi persoane dispuse ca si in cazul lui Digi care vor infinta peste noapte citeva SRL-uri la care vor angaja masiv muncitori necalificati promitindu-le cistiguri de zeci de millioane pe luna
    E bine totusi ca si-au dat seama intr-un timp asa de scurt ca mai au nevoie de instalatori si chiar fac pasi in privinta asta...daca isi baga mintile in cap si nu se incapatineaza sa faca aceleasi greseli ca si restul DTH-urilor atunci prevad ca vor ajunge pe locul 2 in doar citeva saptamini...
    @zozosat,
    Au toate sansele sa ajunga pe locul 1, nu 2... dar asta se va intampla probabil in 2008-2010
    Am vazut cu ochii mei realitatea din teren, acolo unde Digi a montat sute de antene... oameni nemultumiti care ii injura pe aia care le-au montat antenele cu motivul principal ca au probleme cu semnalul si montatorii s-au dat disparuti, deci fara sa le lase macar un numar de telefon...
    Ce fac respectivii abonati acum ?
    Au inceput sa ia la rand celalalte DTH-uri... e bine asta, ca oamenii au descoperit alternativele!
    Mai nou, si cred ca asa ar trebuii sa procedeze toti instalatorii, recomand cu placere Dolce acolo unde eu am esec tehnic din cauza pozitiei clientului... e bine ca Dolce are o pozitie orbitala mai altfel, caci asa au sanse mai mari de a avea televiziune prin satelit potentialii clienti care nu au vedere spre 16-5E, 1W-4W...
    Asta inseamna sa ajuti bietii oameni care vor neaparat televiziune prin satelit... sa le dai informatii cat mai multe si cat mai exacte despre alternative

    RO (BV), 2.2M (Ku&C), 1.2M (Ku, HH), 95'E - 45'V, Deviser S-30 Sat Meter, Amiko X-Finder DVB-S/S2 & T/T2, LG DVB-S/S2 4K,
    Onkyo T-4711, Technics G-70, Grundig Satellit 500, Tecsun PL-660, Sangean ATS 909X, FM Yagi 5 el., TV Yagi ATX & Angel.

  15. #15
    Junior Member Master
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    IASI
    Posts
    84
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La mine instalarea a durat cam o ora, iar baietii au avut pe linga o busola si un televizor mic color si acolo pe casa cu televizorul deschis au reglat antena pina au gasit semnal maxim si calitate maxima. Baietii de la RTL mi-au zis ca din ianuarie le vor da si sat findere si vor mai fi contracte si pentru alte firme sa instaleze din cauza numarului enorm de cereri pe care-l au de satisfacut. Se intimpla sa mai anuleze si cite o cerere de instalare dupa ce ajunsi la fata locului constata ca efectiv nu au cum sa prinda semnalul de la satelit din cauza obstacolelor iar pe bloc de multe ori nu le da voie sa monteze fiindca se opune seful de scara.
    Dar semnalul e ok si fata de Max va spun ca se vede mult mai bine. Intradevar receptorul este foarte restrictiv dar m-am obisnuit. TVR1 pe 101, ProTv pe 102 etc.... Oare in viitor va intreb daca stiti cumva printr-un upgrade de soft nu s-ar putea rezolva aceasta anomalie adica ca macar posturile sa le putem aranja cum vrem? Consider aranjarea posturilor ca o minima cerinta de bun simt.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Plug-in pentru DCW brute force in timp real este?
    By RadioactiveNoise in forum Placi DVB
    Replies: 1
    Last Post: 14th November 2006, 23:07
  2. Pentru cei ce s-au inscris pe lista de asteptare (rec Humax)
    By Fanta in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 19
    Last Post: 21st August 2006, 18:02
  3. Asteptare > RCS
    By JonySimic in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 35
    Last Post: 7th March 2005, 21:38
  4. ORIZONT DE ASTEPTARE DTH
    By ciprian_73 in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 13
    Last Post: 28th January 2005, 12:56

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top