Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 3 of 3
 1. #1
  Junior Member Teacher
  Join Date
  Jul 2006
  Posts
  448
  Posts Thanks / Likes

  Default HSS1160 conectat prin SCART

  Salut,

  De cateva zile am luat un televizor nou (72cm, Samsung SlimFit, 100Hz) in locul unui GoldStar din 1990 mostenit de la parinti. La GoldStar n-am putut sa leg HSS-ul prin cablu SCART ca pe partea de sus a televizorului imaginea devenea putin deformata ca si cand semnalul e prea puternic. Deci prindeam canalele Digi prin cablu TV.
  Acum am vrut sa leg conserva cu TV-ul cu un cablu SCART, fiindca altfel sunetul era mono. Problema era ca aparea ceva interferenta in forma unor dungi miscatoare de la coltul dreapta sus spre cel de stanga jos, rezultand intr-o usoara vibrare a imaginii care era destul de suparatoare. Cablul era unul la care se pot schimba conectoarele (SCART/RCA). Am luat un cablu nou marca Hama, care arata destul de gros. Cu asta interferentele dispareau.
  Totusi povestea nu se termina aici... Dupa niste teste am observat ca dungile apar daca setez HSS-ul la modul CVBS sa Y/C (atunci e alb-negru), si dispar in modul RGB, imaginea devenind vizibil mai buna si stabila (cu vechiul cablu nu era nici o diferenta intre CVBS/RGB). HSS-ul legat la TV prin cablu RCA este si asta destul de bun, interferentele sunt prezente, dar mai putin deranjatoare.
  Am testat si cu un DVD Player Panasonic: prin SCART apare interferenta, dar nu-i ata de suparatoare ca la HSS. DVD prin RCA este mai bun, dar nu-i perfect. DVD prin cablu S-VIDEO e foarte bun. La DVD pot schimba modul AV intre Video/S-Video, dar singura diferenta pe care am vazut e ca la modul S-Video imaginea devine alb-negru daca folosesc cablul SCART.
  Am avut inca un device pt. test: o camera digitala legata prin cablu RCA. Imaginea e perfecta (si am fost uimit de calitatea imaginii aparute pe ecran - aproape ca pe monitor).
  Fiindca e primul meu TV cat de cat performant, si pana acum puteam sa spun ca interferentele pe care-l vad sunt din cauza cablului/tvului/etc. mai ieftin, nu pot sa decid daca TV-ul are probleme, HSS-ul are probleme, DVD-ul are probleme sau pur si simplu SCART in mod CVBS nu este de calitate.
  Deci intrebarea pentru cei care sunt mai buni in domeniul AV este daca e normal ce vad (calitate SCART CVBS < RCA < SCART RBG = S-VIDEO) sau e vre-o problema cu TV-ul meu? Poate cineva sa faca un test cu HSS-ul (care are cea mai mare problema la mine) legat prin SCART la TV?

  O precizare: interferentele cu cablul nou se vad numai daca luminozitatea e mai mare decat 90% si contrastul e tot destul de mare (cu cablul vechi era foarte suparator si in mod normal), mai ales pe portiuni negri, de exemplu cand schimbi de pe un canal pe altul si ecranul devine negru pentru cateva secunde.

  PS: Daca e offtopic aici (am descoperit totusi problema cu HSS), scuze si rog moderatorii sa-l mute in sectiunea corecta.
  [/b]

 2. #2
  Junior Member Teacher
  Join Date
  Jul 2006
  Posts
  448
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by nirolf
  am patit si eu aceeasi problema la conectarea simultana in doua intrari av
  diferite a unui hss si unui humax pentru premiere.solutia a mano,ori unul ori celalalt
  Din pacate aici am avut legat numai HSS-ul cand am observat problema. DVD-ul folosesc mai des ca CD player, si nu este permanent legat de TV, aceasta stand pe masa de calculator impreuna cu amplificatorul si casetofonul.

 3. #3
  Junior Member Teacher
  Join Date
  Jul 2006
  Posts
  448
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by nirolf
  cablul scart este de calitate,adica 24 de contacte?
  Cel nou cred ca da (scrie ceva ca 21 poli.). Este marca Hama, mi-a costat 26 RON. Cum spuneam in mod RGB acest cablu ofera semnal foarte bun, dar in mod CVBS apare interferenta.
  Cel vechi avea numai 6 firuri si nu era nici o diferenta intre modul RGB si CVBS...

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

 1. skystar 2 conectat la 2 antene?
  By emyklaudiu in forum Placi DVB
  Replies: 8
  Last Post: 2nd December 2006, 04:09
 2. Cum fac update la HSS1160?
  By nicusopterean in forum DTH & Cable-Romania
  Replies: 1
  Last Post: 18th April 2006, 15:53
 3. receptor conectat la PC = ?
  By OREZ in forum SD Receivers
  Replies: 4
  Last Post: 20th October 2005, 16:48
 4. Programe FTA pe HSS1160
  By mariusster in forum DTH & Cable-Romania
  Replies: 4
  Last Post: 20th April 2005, 14:37
 5. skystar2 conectat la lnb out de la dreambox
  By dpav in forum Placi DVB
  Replies: 8
  Last Post: 18th June 2004, 13:58

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top