Greva la Mitrea TV

Reporterii si personalul tehnic al televiziunii constantene MTC - cunoscuta si sub numele Mitrea TV pentru ca actionarul unic este Ministerul Transporturilor, care a fost condus in vremea fostei guvernari de Miron Mitrea - au incetat ieri dimineata lucrul, intr-o actiune de protest. Angajatii sustin ca nu si-au primit salariile de aproape doua luni si ca le sint impuse cerinte de munca inadmisibile.

Emisia MTC-TV a fost redusa astazi la transmisiunile publicitare, pentru ca echipa redactionala a oprit lucrul in semn de protest pentru neplata salariilor. Reporterii au declarat ca au o multime de rate pe care acum nu le mai pot achita si sint amenintati cu sechestru pe bunuri. Sindicatul MTC a inaintat, in cursul saptaminii, o actiune judecatoreasca prin care solicita conducerii plata indatoririlor salariale.

Angajatii sint nemultumiti si fiindca televiziunea nu mai poate functiona normal de cind vechiul partener, Global Media, si-a retras echipamentele. Conform unor surse din interiorul postului, noua conducere, adica directorul Dan Mihaiescu si directorul adjunct Alina Bargauanu, instalati imediat dupa retragerea echipamentelor Global Media la inceputul anului, solicita echipei lungirea emisiei de la doua ore pe zi la zece ore.

In acest moment, MTC-TV functioneaza cu trei camere de filmat VHS si o masa de montaj VHS (echipamente neprofesionale). Aceleasi surse sustin ca si cu tehnica dinainte se putea realiza numai jurnalul de stiri principal, echipamentele fiind insuficiente pentru productia de emisiuni. Unii redactori afirma ca, de la instalarea noilor sefi, au existat continuu tensiuni, cauzate, pe de-o parte, de lipsa de fonduri, dar, dupa cum spun fosti angajati, si de lipsa de experienta in televiziune a sefilor de la MTC. Dan Mihaiescu este fost angajat al Rompres, in timp ce Alina Bargauanu este fost redactor al biroului local al cotidianului “Romania libera”.

Noul director general a declarat ca Ministerul Transporturilor, de care apartine MTC TV, nu da nici un ban televiziunii. Institutia a recomandat sefilor televiziunii sa se descurce singuri pentru ca sint societate comerciala. “Numai ca vechea conducere ne-a lasat datorii de aproape doua miliarde de lei la stat. Avem nevoie de un miliard pe luna pentru functionare, din care 760 de milioane fond de salarii. Acum trebuie sa cautam reclama pentru a supravietui”, a precizat acesta. Mihaiescu a adaugat ca, in acest moment, televiziunea e victima unui cerc vicios, pentru ca trebuie sa emita mai mult pentru a atrage reclama, dar nu poate functiona din lipsa de venituri.

Copyright © 1996-2005 Evenimentul Zilei Online