Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 23
  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    298
    Posts Thanks / Likes

    Default Erori la receptie pe SS2

    Am o problema cu receptia programelor!

    Am un sistem dintro antena offset 1,2 Neta, LNC 0.3dB Maximum si o placa DVB SkyStar2 v2.6B

    Momentan e positionala pe 16* pe W2
    Am scanat transponderele si parea totul OK! insa urmarid programele FTA (gen Antena3, N24) am observat ca apar destul de des erori pe imagine si sunet! Initial am zis ca poate e de la semnal si am fisxat antena pe max, astfel incat DVB Dream imi arata pe:
    Antena 3 - 72 la semnal si 90 la calitatea imaginii
    N24 - 75 si 93
    TVRi - 80 si 100

    Cat ar trebui sa fie minim ca sa nu mai apara aceste erori la receptie? 100 pentru imagine?

    Am incercat sa ma uit la semnal cand apar erorile, insa pare destul de stabil... insa de vreo 2 ori l-am vazut scazand cu ~30%; erorile apar mai rar, insa apar si pe TVRi unde image quality este 100.

    Sa fie oare de la placa? Placa e a unui coleg si intentionam sa o cumpar!
    As mai suspecta si cablul care este de o calitate slaba, insa sunt doar 15m si oricum as avea un semnal slab mereu nu oscilant...

    Ma poate ajuta cineva?

  2. #2
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Aceleasi simptome si pe SS2 ( r2.3 ) si pe receiverver ; din fericire numai Eutelsat w2 face asa ceva si concluzia a fost ,, e de la ei "

  3. #3
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    298
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ei, nu cred ca e chiar asa...
    Voi ce semnal aveti in medie pe W2?

    Ce drivere folositi pentru SS2?
    Eu am acum drivere 4.4.0, postati si voi ce versiune de drivere aveti instalate!

  4. #4
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,497
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu e de la drivere. 4.4.0 nu da probleme la calitatea semnalului. Doar 4.2.8 face figuri la semnalul sub 28%( transponderi care se receptioneaza greu). Verifica sa nu fie de la filtre sau codecuri ori foloseste alt player. Ai incercat cu AltDVB?
    Oamenii se nasc si mor, fara ca macar sa aibe idee unde se afla cu adevarat si care e sensul existentei.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    298
    Posts Thanks / Likes

    Default

    De la codecuri sigur nu e! Am testat mai multe, chiar am facut si o inregistrare MPG cu DVB Dream si apar erorile si acolo!
    Am mai monitorizat si in DVB Dream la Analysis in Demutiplexer Statistics si apar erori pe Video si Audio... deci e clar ca nu tine de codec.

    Am testat si cu AltDVB (un super soft ) si aceiasi problema apre si acolo! Am facut setarea in el sa imi updateze nivelul semnalului la 100ms ca sa vad daca are tendinta sa scada brusc, insa nu scade (sau nu scade f. mult), insa Image Q scade la 0 si se inroseste indicatorul de Lock!

  6. #6
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by GO4DVB
    Ei, nu cred ca e chiar asa... !
    Am uitat sa precizez : si pe CATV la RCS :P
    Frecventa : cca o zi / saptamana
    Durata : max 2 ore
    Suplimentar : ProTV int merge ok ; pe alt sat = ok
    Am crezut ca asa ceva ai sesizat ; nu mi-a trecut prin cap ca nu ai antena corect reglata :P
    Verifica in Setup4PC BER/SNR , indicatiile player-elor ....

  7. #7
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    298
    Posts Thanks / Likes

    Default

    OK! Am facut niste monitorizari si cu Setup4PC

    Cam asa arata pt. N24 in regim normal


    Cam asa arata pt. N24 cand se blocheaza (pentru o jumatate de secunda)


    Cam asa arata pt. N24 dupa ce s-a blocat


    Cam asa arata pt. PRO TV Int.

  8. #8
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,497
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu cred ca LNB-ul e de vina. Desi s-ar putea sa gresesc.
    Oamenii se nasc si mor, fara ca macar sa aibe idee unde se afla cu adevarat si care e sensul existentei.

  9. #9
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    298
    Posts Thanks / Likes

    Default

    LNB-ul e de fix 2lei (20lei noi) ar fi chiar bine sa fie de la el... insa parca nu m-as incumeta sa dau 100 lei pe unu mai de firma daca nu ar fi de la LNB, semnal pare sa aibe suficient!

    Am mutat azi antena pe 13* si am cam aceleasi simtome!
    Alte pareri?...

  10. #10
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    30
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ai uitat sa precizezi ce configuratie folosesti. La mine apareau erori cand rula server4pc fara el ai incercat ?

  11. #11
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    30
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Calculator vreu sa spun.

  12. #12
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,497
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Lasa ma ca doar nu foloseste omu Pentium 1 sau ceva... Sigur LNB-ul are ceva. Am si eu un LNB de doi bani dar isi face treaba cum poate mai bine.
    Oamenii se nasc si mor, fara ca macar sa aibe idee unde se afla cu adevarat si care e sensul existentei.

  13. #13
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    1,187
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am avut si eu probleme asemanatoare (caderi de semnal pt peroade foarte scurte de timp ) si totul a fost de la LNB. L am schimbt si e ok..eu aveam probleme dinastea numai pe o polarizare..cea cu 18v pe LNB am crezut initial ca e oxidata mufa de la intrarea in LNB contact imperfect dar nu a fost asa... :roll:

  14. #14
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    298
    Posts Thanks / Likes

    Default

    PC-ul e rezonabil!
    P4 @ 2.8GHz pus pe A-BIT IC7, 1GB RAM, ATI 9800 PRO.
    La utilizare procesor scrie ~ 6%

    Server4PC l-am folosit initial (la instalare FULL) si acum cu monitorizarea... in rest l-am oprit, deci faci si cu el si fara el!

    LNB-ul ziceti?... Ma faceti sa imi cumpar altul...
    Eu suspectam totusi placa, pentru ca nu e noua...

  15. #15
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    1,187
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu trebuie sa dai 100 RON pe un LNB, sunt si LNB uri bune la max 50 RON oricum eu cred ca nu mai e general valabila acea regula ca pretul reflecta calitatea...e plina piata de chinezarii...macar alege o chinezarie ieftina

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Erori in functia de "search" pe forum RDI...
    By rolion in forum RDI - Satelit
    Replies: 3
    Last Post: 14th February 2006, 10:02
  2. receptie tps
    By aklik in forum RDI - Satelit
    Replies: 7
    Last Post: 30th January 2006, 14:47
  3. Erori forum
    By nolf2 in forum RDI - Satelit
    Replies: 0
    Last Post: 23rd January 2006, 22:32
  4. receptie canale
    By m_stelian in forum RDI - Satelit
    Replies: 1
    Last Post: 10th January 2006, 20:37
  5. receptie ant 60 cm
    By dio in forum Placi DVB
    Replies: 2
    Last Post: 30th June 2004, 13:43

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top