Prestigiosul show auto Top Gear si-a prezentat luni, 11 decembrie, modelele castigatoare la cele opt categorii auto selectionate.
Sfarsitul anului a adus unul dintre cele mai asteptate momente din lumea automobilistica. Celebra emisune auto Top Gear, regizata de legenda Jeremy Clarkson, si-a intocmit clasamentul final pentru acest an in cadrul evenimentului “Premiile Top Gear 2006”.

Fiecare categorie de modele si-a ales castigatorul pentru anul in curs. Au fost acordate premii pentru categoriile Supercar, GT, Coupe, Roadster, SUV, Big Car, Family Car si Small Car.

La categoria Supercar, castigatorul de anul acesta este Ferrari 599 GTB Fiorano. Jeremy Clarkson a elogiat performantele incredibile ale modelului, motorul de 6 litri cu 12 cilindri in V generand o putere de 620 CP si accelerand pana la 100 km/h in 3.7 secunde.

Victoria la categoria GT i-a revenit modelului Jaguar XK. Dotat cu un V8 de 4.2 litri, noul XK a reusit sa invinga competitori importanti, ca Mercedes-Benz SL si BMW Seria 6.

La categoria Coupe vom vedea pozitionat pe prima treapta noul model Audi TT, care se remarca prin designul sau unic si prin alegerea optima a motorului in concordanta cu dimensiunile masinii.

Victoria la categoria Roadster a fost adjudecata de modelul Mazda MX-5. Designul care reda conotatii senzuale modelului japonez are printre caracteristicile de baza posibilitatea metamorfozei din roadster in coupe in circa 12 secunde, gratie acoperisului din metal care se rabateaza automat.

La categoria SUV, rezultatul final a reprezentat o mare surpriza. Marile favorite Porsche Cayenne si Audi Q7 au fost invinse de Land Rover Freelander II. Freelander II este un mix intre Range Rover si Discovery III, tehnologia si performantele sale reusind sa il pozitioneze in topul SUV-urilor.

Castigatorul competitiei “Car of the Year 2007”, Ford S-Max, a luat un premiu si in competitia britanica, la categoria Big Car. Performantele sunt asigurate de motorul de 2.5 litri si 225 de cai putere.

Family Car-ul Top Gear a fost desemnat Citroen C4 Picasso, designul echilibrat si spatiul generos fiind principalele atu-uri ale modelului francez.

Ultima categorie din concurs, Small Car, a fost castigata fara nici un dubiu de Mini Cooper S.