Cehii de la Skoda au prezentat primele imagini ale noii generatii Fabia. Designul proaspat si noile motorizari reprezinta principalele sale avantaje.

Škoda Fabia, modelul vandut in mai mult de 1.5 milioane de exemplare in toata lumea, a ajuns la a doua generatie. Constructorul ceh a publicat astazi primele imagini oficiale ale noii infatisari Fabia, deocamdata doar in versiune hatchback.
Primele schimbari evidente se refera la dimensiuni. Astfel, Fabia ajunge la 3990 milimetri lungime, 1640 milimetri latime si 1500 milimetri in inaltime. Spatiul aditional rezultat a fost utilizat pentru imbunatatirea confortului pasagerilor dar si pentru a mari capacitatea portbagajului, care ajunge acum la 300 de litri in configuratie cu cinci locuri si la 1163 de litri cand in functiune raman doar scaunele din fata.
Sub capota care aminteste de liniile lui Roomster, Fabia 2 gazduieste patru motoare pe benzina (1.2 litri/60 CP, 1.2 litri/70 CP, 1.4 litri 16v/85 CP si 1.6 litri 16v/105 CP) si trei diesel (1.4 TDI 70 CP, 1.4 TDI 80 CP si 1.9 TDI 105 CP). Nu se cunosc detalii legate de viitoarele versiuni RS insa se pare ca varianta supersport a Fabiei va primi un FSI de 150 de cai si un TDI de 140 de cai.
Daca inginerii Škoda se lauda cu filtrul de particule DPF pe toate motoarele diesel, cel mai puternic motor pe benzina poate fi cuplat optional la un sistem automat de transmisie Tiptronic. In ceea ce priveste dotarile de la bord, noua Fabia dispune de un sistem de climatizare automata, de airbag-uri pentru toti pasagerii, de un kit bluetooth si de un sistem audio MP3 cu posibilitatea conexiunii unui iPod.
A doua generatie Škoda Fabia va fi prezentata in premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva, care are loc in primavara.