National TV, OTV si Prima TV au dat explicatii in fata CNA pentru programele de farse, dar si, in cazul celei din urma, pentru "Tradati in dragoste".

Forul nu poate lua nicio decizie pentru ca nu are cvorum, dar membrii consiliului au atras atentia ca farsele pot pune "tintele" in situatii care le-ar dauna sanatatii.

Intalnirea a fost mai degraba o atentionare ca, atunci cand CNA va fi functional, posturile vor fi sanctionate daca nu iau masuri.

Nu in direct!

Primul vizat a fost Gabriel Fatu, care face farse in direct la OTV, creand emotii "pacalitilor", care afla "live" ori ca sotiile ii insala, ori ca au un copil negru. "Exista o limita de care nu se poate trece", a spus Ralu Filip, presedintele CNA.

El a invocat cateva articole din Codul de Reglementare in Audiovizual, potrivit carora "inregistrarile destinate emisiunilor de divertisment, inclusiv cele de tip "camera ascunsa", nu pot fi difuzate decat cu respectarea cumulativa a urmatoarelor conditii: sa nu provoace iritare sau suferinta ori sa nu puna persoana in situatii injositoare sau de risc, iar persoanele care au facut obiectul filmarii/inregistrarii sa-si dea acordul scris pentru difuzare".

Dan Diaconescu a motivat ca acordul de a intra in direct este obtinut de la... complicele farsei. "Cerem semnatura complicelui, care este ruda de gradul intii, foarte apropiata. Altfel nu se face farsa", a spus Diaconescu, adaugand ca "nu au existat urmari grave dupa farsele lui Fatu." Ralu Filip a respins argumentul OTV: "Sunt drepturi personale. Fiecare are dreptul sa decida, iar intratul in direct ii anuleaza acest drept".

O farsa impinsa la extrem a fost si ratiunea pentru care a fost chemata la raport si National TV.

In emisiunea "3 ceasuri...", o echipa de mascati intra in forta peste trei studenti, cu pretextul recuperarii unei datorii pentru un domn Liviu. Situatia creata era extrem de tensionata, cu maini sucite la spate, imbranceli si multe bipuri. "Am ajuns la un cinism infiorator. Cum se respecta prevederea legata de situatiile riscante?", a punctat Ralu Filip.

Dan Diaconu, director de programe National TV, a spus ca imaginile sunt inregistrari, iar eroii sunt de acord cu difuzarea casetelor. "Inainte de fiecare emisiune se cere acordul. Daca ei sunt de acord, noi suntem acoperiti", a spus el.

Echipa "Tradatilor" cauta explicatii

Dupa ce in emisiunea "Tradati in dragoste" de luni au fost difuzate imagini ale unui act sexual, echipa de la Prima TV a venit cu explicatii in fata CNA. "A fost o scapare", a motivat Veronica Sorescu. CNA a sugerat mutarea emisiunii dupa ora 22.00, din cauza scenelor din program. "Constanta emisiunii sta in violenta.

De limbaj sau de alt fel. Ori se schimba continutul si se adapteaza pentru ora 21.00, ori se muta dupa ora zece seara", a spus Filip.
Tot ieri, sefii SBS au trimis o scrisoare catre CNA legata de emisiunea de luni.

"Trebuie sa recunosc ca va impartasesc ingrijorarea privitoare la cea mai recenta emisiune si sunt surprins de ceea ce am vazut in program. Din nefericire, emisiunea a depasit limitele si cu siguranta acest episod nu era nici necesar, nici potrivit pentru succesul emisiunii", se arata in documentul semnat de Christoph Buerge, chief executive officer SBS Broadcasting Media.

Oficialul SBS spune ca "producatorul a fost atentionat si sanctionat", si ca "nici controlul intern nu a functionat corespunzator".
Sursa:Ev Zilei