Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 24
  1. #1
    Member Mentor
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    N-TM 103
    Posts
    603
    Posts Thanks / Likes

    Default Ajutor pt.montat antena

    Cine are timp sapt.viitoare pt.a monta o ant.in Bucuresti (bineinteles nu gratis )prin centru din cite am inteles.Antena nu este inca cumparata dar trebuie s-a receptioneze ASTRA,Hotbird si 1 west pt.Digi-TV.Deci 3 lnb-uri twin .Ce marime trebuie s-a aiba antena ?
    DM7080 , DM8000, DM800-SE,VU+Zero, DM500-s, DM500-s/clone, Humax5400, Nokia 9500, Hyundai 1120 (polizat) , T90 / 23°,19°,16°,13°,9°,5°est,1°w .Panasonic 46GT30.

  2. #2
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,497
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu zic ca macar 1,2 m...
    Oamenii se nasc si mor, fara ca macar sa aibe idee unde se afla cu adevarat si care e sensul existentei.

  3. #3
    Member Mentor
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    N-TM 103
    Posts
    603
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sigur ? Ultima stire auzita a fost de cel putin 1,5 m si atunci nu se pot pune cei 3 sateliti 19,13,1 west ? Dar nu se ofera nimeni sa o monteze ?
    DM7080 , DM8000, DM800-SE,VU+Zero, DM500-s, DM500-s/clone, Humax5400, Nokia 9500, Hyundai 1120 (polizat) , T90 / 23°,19°,16°,13°,9°,5°est,1°w .Panasonic 46GT30.

  4. #4
    Safe User Expert
    Join Date
    May 2005
    Posts
    2,956
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @lau

    Acum depinde de ce canale vrei sa vezi pe Astra pt a dimensiona antena pt ca ceilalti 2 sateliti sunt tari si se pot vedea cu antene mici.La Astra in Buc ar trebui un 1.6m dar la dimensiunea asta e cam greu de gasit un offset.Oricum dimensiunea minima zic ca ar fi 1.3m .

  5. #5
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Europa
    Posts
    1,479
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Vin si eu cu o intrebare aici pentru a nu mai deschide un topic.
    A montat cineva pe o antena de 1,2 m pozitionata pe Hotird un al 2-lea lnb pentru Amos 4W?
    Daca da cu ce rezultate si la ce distanta fata de lnb-ul pentru Hotbird s-a montat lnb-ul pentru Amos?
    N-as mai misca antena mai spre vest deoarece am deja pe ea 3 lnb-uri (sirius, hotbird si w2) si ar trebui sa chinui din nou toate lnb-urile.
    Multumesc.
    Gigel


  6. #6
    Safe User Expert
    Join Date
    May 2005
    Posts
    2,956
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ar trebui sa intre pt ca nu se depaseste limita teoretica de 20 de grade.Dar semnalul va fi foarte slab in orice caz cam in jurul unei atene de 60-65 cm.Lnb-ul va fi cu mult mai sus decat celelalte si mult mai apropiat de antena.Personal am incercat cu o antena pusa pe Astra 19,2 sa prind Intelsat-ul de la 1*V si rezultatele au fost foarte slabe semnalul fiind sub limita vizionarii stabile.Cei drept in cazul meu distanta era de 20,2 grade iar in cazul tau de 17 grade.Un factor important in aceasta ecuatie este calitatea antenei folosite.

  7. #7
    Member Mentor
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    N-TM 103
    Posts
    603
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Bine teoria ca teoria.Daca nu se poate pune pe o ant.atunci se pun 2.Una pt astra-hotbird si una pt 1 west.Pe astra intereseaza programele nemtesti si pe hotbird italieni sau ce mai merge pe acolo.Lnb -uri INVERTO,Comutatoare SPAUN,Cablu coax 110 db. aduce omul cu el.Trebuie numai unul sa monteze toata traba.Pilonul este pus si se gaseste pe o terasa plata unde se poate sta ca lumea.Toata treba cel mult 2-3 ore,SI NU PE GRATIS.Omul ajunge pe vineri-simbata la Bucuresti.Deci traba se poate face simbata-duminica.Trebuie cumparate antenele de acolo.Bafta
    DM7080 , DM8000, DM800-SE,VU+Zero, DM500-s, DM500-s/clone, Humax5400, Nokia 9500, Hyundai 1120 (polizat) , T90 / 23°,19°,16°,13°,9°,5°est,1°w .Panasonic 46GT30.

  8. #8
    Member Mentor
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Pitesti
    Posts
    543
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ......da ,cea mai buna posibilitate este ca cei 3 sateliti sa fie bagati pe 2 antene ,astra+hotbird , iar intelsatul 1002 separat ( pt carentele de semnal ale lui digi ) ,daca hotbirdul nu pune probleme pe o antena de 1,2 , pt astra este insuficienta aceasta marime chiar daca centrul este pe acest sat ,montajul este destul de usor daca exista acces in jurul antenelor.

    menu :

    - ant of 1,6 m al sau fe pt astra +hotbird
    - ant of 1 m fe pt intelsat 10-02
    - 3 lnb simple
    - 1 suport pt 2 lnb
    - 1 comutator diseq 4*1
    - cablu coax si mufe
    .........bagativa


    Deci 3 lnb-uri twin

    .........nu ai spus daca se vrea vizionarea pe mai multe tv ,daca da atunci reteta de mai sus se dimensioneaza corespunzator
    VU+SOLO SE V2,DM 800hd Triax TDS110 H-H Inverto bk ultra
    ..........95*e >>>>>>0<<<<<< 45*w..........

  9. #9
    Member Mentor
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    N-TM 103
    Posts
    603
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ba am spus ca omul are LNB-uri (Da Twin -Inverto ) ,comutatoare si cablu si teava este pusa .Trebuie cumparate antenele si montate.Bafta LAU
    DM7080 , DM8000, DM800-SE,VU+Zero, DM500-s, DM500-s/clone, Humax5400, Nokia 9500, Hyundai 1120 (polizat) , T90 / 23°,19°,16°,13°,9°,5°est,1°w .Panasonic 46GT30.

  10. #10
    Safe User Expert
    Join Date
    May 2005
    Posts
    2,956
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @lau

    e clar nemtii sunt cam scumpi la vedere si antena trebuie pusa neaparat pe astra.Solutia este 2 antene asa cum a zis si @AG.LAUR. Daca nu gasesti offset de 1.6m atunci dimensiunea minima de 1.3m dar in nici un caz mai mica.

  11. #11
    Member Mentor
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    N-TM 103
    Posts
    603
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ok.am inteles pt astra (nemti)trebuie min.1,6m.DAR CINE POATE S-A O MONTEZE ?Sau s-a le monteze daca sint doua.Eu sint la vreo 1800 km. de Bucuresti ca in 2-3 ore nu as avea ce face.Problema ca cunostinta mea nu le are cu montatu.El aduce ce trebuie si cumpara cei spuneti voi .Numa s-a mearga.NU PE GRATIS.Ce aveti deja asa de multi bani si nici unul nu vrea s-afaca un ban cinstit.Nu l-as da pe mina vreunui amator gasit prin ziare BAFTA LA TOTI.
    DM7080 , DM8000, DM800-SE,VU+Zero, DM500-s, DM500-s/clone, Humax5400, Nokia 9500, Hyundai 1120 (polizat) , T90 / 23°,19°,16°,13°,9°,5°est,1°w .Panasonic 46GT30.

  12. #12
    MAXX Teacher
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu zic ca mai bine cumperi un motor hh decat 3 lnb-uri etc ,,,,si cu o antena de 0.9m prinzi bine in bucuresti
    eu sunt multumit

  13. #13
    Member Mentor
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Pitesti
    Posts
    543
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In Pitesti cu ant ofs 1,2m fe motorizata h-h ,sat. astra 19,2*e intra semnalul pe tp slabe dar sunt si momente cand nu intra ,cum nemti de pe astra (sat 1 ,dsf , .........)sunt pe tp slabe i-mi vine greu sa cred ca intra bine pe un ofs de 0,9m .

    p.s Bucurestiul nu este asa departe de Pitesti ca zona ,deci ............
    VU+SOLO SE V2,DM 800hd Triax TDS110 H-H Inverto bk ultra
    ..........95*e >>>>>>0<<<<<< 45*w..........

  14. #14
    Member Mentor
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    N-TM 103
    Posts
    603
    Posts Thanks / Likes

    Default

    OK.Asta am inteles,trebuie min. 1.6 m.OK.NU se poatr pune motor,mai bine 2 antene.Este decis.Dar nici un amator pt.montat in Bucuresti ? Instalatia nu este a mea ci a unui prieten.Deci mai ramine deschisa intrebarea e unde cumpara o ant.de 1,6 m,si cine monteaza ?
    DM7080 , DM8000, DM800-SE,VU+Zero, DM500-s, DM500-s/clone, Humax5400, Nokia 9500, Hyundai 1120 (polizat) , T90 / 23°,19°,16°,13°,9°,5°est,1°w .Panasonic 46GT30.

  15. #15
    Senior Member Expert
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by lau
    OK.Asta am inteles,trebuie min. 1.6 m.OK.NU se poatr pune motor,mai bine 2 antene.Este decis.Dar nici un amator pt.montat in Bucuresti ? Instalatia nu este a mea ci a unui prieten.Deci mai ramine deschisa intrebarea e unde cumpara o ant.de 1,6 m,si cine monteaza ?
    Pune o antena de 1,6m offset cu montura polara,un motor actuator de 18inch cu pozitioner diseqc V-Box II si un Lnb 0,2db Titanium. Cu aceasta configuratie eu zic ca va iesi o treaba buna. Succes!
    Antena Parabolica 1,8m Al cu 1 Lnb Invacom Quad 0,3db/Montura Polara/Actuator 18"/Pozitioner Diseqc Moteck V-BoxII/Antena Offset 1,2m AL fixa cu 1 Lnb Inverto Quad 0,2db/1xDM920UHD 4K.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Am montat lnb nr. 2 pe 'parabola' primita de la digi
    By ionut_y in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 16
    Last Post: 24th November 2006, 06:49
  2. Ajutor montare antena
    By WoobyZ in forum RDI - Satelit
    Replies: 2
    Last Post: 13th June 2006, 12:12
  3. ajutor antena
    By tupilus in forum RDI - Satelit
    Replies: 18
    Last Post: 12th April 2006, 00:52
  4. Caut ajutor montat antena
    By sorinvasiliu in forum RDI - Satelit
    Replies: 6
    Last Post: 27th August 2005, 20:30
  5. ajutor reglare antena
    By hansolo in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 1
    Last Post: 2nd March 2005, 20:04

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top