Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 2 of 2

Thread: Pro Tv - HD

 1. #1
  Junior Member Friend
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Dec 2005
  Location
  Cluj
  Posts
  48
  Posts Thanks / Likes

  Default Pro Tv - HD

  Pro Tv a investit circa zece milioane euro īn echipamente şi construcţia unui nou studio de televiziune, pentru a lansa, īn premieră īn Europa de Est, servicii de televiziune de īnaltă definiţie (High Definition - HD), din 1 decembrie 2006, cānd postul īmplineşte 11 ani.

  Calitatea transmisiilor va fi asemănătoare cu cea a vizionării unui film la un sistem home cinema, impactul trecerii de la transmisiile standard de televiziune la cele de īnaltă definiţie fiind "comparabil cu cel al trecerii de la televiziunea alb negru la cea color", conform lui George Iliescu, director general adjunct pentru operaţii tehnice al Pro Tv.
  Pentru a putea trăi senzaţiile unice oferite de vizionarea unui program oferit de proiectul Pro TV DVB-T HD, este nevoie de un televizor, plasmă sau LCD cu rezoluţie High Definition (HD), dar şi de un receptor specializat, Set Top Box (STB), care să permită interfaţarea cu acestea. Conform cerinţelor Uniunii Europene, trecerea de la televiziunea analogică la cea digitală trebuie să se facă pīnă īn 2012.

  "Nivelul de detaliu şi claritate pe care īl asigură transmisia HD, din punct de vedere al imaginii, este atāt de mare, īncat machiajul prezentatorilor şi decorul vor fi cu totul speciale faţă de ceea ce se foloseşte īn mod tradiţional ", a mai spus Iliescu.

  Pro Tv a comandat deja īn format HD toate filmele disponibile īn această versiune din grila sa de programe.

  "Acest proiect īşi propune să īi ofere consumatorului de televiziune calitatea excepţională a imaginii de īnaltă definiţie şi a sunetului Dolby Digital şi să pună īn valoare investiţiile consumatorului de aparatură TV, pentru care nu există īn momentul de faţă conţinut HD", a declarat George Iliescu.

  "Semnalul va include transmisia Pro Tv in format HD, cu sunet Dolby Digital, īnsoţit de servicii de EPG (Electronic Program Guide - ghid electronic al programului televiziunii) şi va fi difuzat īn clar, fără a se folosi niciun sistem de acces condiţionat", a spus Claudiu Paraschiv, directorul de operaţiuni tehnice al Pro Tv.

  Primele experimente DVB-T HD din Europa au fost lansate īn Marea Britanie şi Franţa. BBC HD a fost lansat pe 15 mai 2006, emiţānd īntre două şi cinci ore pe zi. Pe 9 iunie 2006, BBC HD a efectuat prima transmisiune live īn format de īnaltă definiţie, cu meciul Germania - Costa Rica, de la Campionatul Mondial de fotbal

 2. #2
  Moderator Expert
  Join Date
  Oct 2004
  Location
  Aboard the Destiny
  Posts
  3,184
  Posts Thanks / Likes

  Default

  stire prezenta deja pe 3 sectiuni al forumului (RDI-Romana, News, RDI-HDTV) si nu prea are in acest moment cu DTH. poate intr-o zii va avea, insa pentru moment nu. Topic inchis.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top