Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    3vilGl0w
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default HELP!!! Retea SATELIT in bloc

    Salutari!
    Sunt nou pe acest forum dar si in domeniu!
    Chestia e urmatoarea, stau intr-un bloc unde mai multi, anume 14, am vrea sa ne punem o antena satelit pe ASTRA, pt nemti, si as vrea sa stim dc exista alta posibilitate in afara de a ne lega in serie?!
    SI daca mai vrem sa ne punem inca o antena pe HOTBIRD, pe acela cum il legam in retea, sau cum sa procedam?!
    Suntem N00b's asa ca va rugam datine cat mai multe detalii!
    Va multumesc anticipat!

  2. #2
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    {{Root}}
    Posts
    175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    De unde esti!


  3. #3
    3vilGl0w
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    Din Santandrei jud. Bihor
    De ce? conteaza?!

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Locatia conteaza numai pentru marimea antenei, cred ca un 1,2 m e suficient pentru Astra si HotBird. Ai nevoie de un dual feed (suport dublu ptr. LNB-uri), doua LNB-uri Quattro (pentru Astra si HotBird) si un multiswitch 9x16 (9 intrari - 8 de la cele 2 LNB-uri si una terestra - si 16 iesiri pentru 16 receptoare). Raman 2 iesiri libere (poate cineva vrea 2 receivere). De la multiswitch pleaca cate un cablu la fiecare receptor (conectare in serie, cum ai spus tu, nu se poate).

  5. #5
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Depinde si de cati bani dispuneti , puteti lua receivere Dreambox 500 , si eventual sa cumparati fiecare cate un card (fiecare alt card) si sa va faceti o mica retea intre cardurile din bloc . Fiecare plateste un card si le vede pe toate , pe ale vecinilor adica .

    P.S. Daca zici ca sunteti 14 , puteti sa va asociati 2-3 la cumpararea unui card , sa iasa mai ieftin , probabil zona maghiara , UPC Direkt , etc ...... sau luati 3-4 carduri si impartiti cheltuielile la 14 .

  6. #6
    3vilGl0w
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    multumesc pentru sfaturi!
    am cam cautat pe net despre multiswitch-uri, anume ceva documentatie si cam cum functioneaza, in mare m-am cam prins.
    un multiswitch 9x16 am gasit la 300EU si un Inverto Quattro LNB la 50 EU
    cat despre receiver-e fiecare din bloc se descurca singur, eu unul am un DVB card, un HAUPPAUGE NOVA S pci
    poate imi puteti sugera ceva site-uri unde as gasi ceva documentatie mai pt n00b's
    si spuneti ca nu se poate lega in serie?! nu de alta dar am vazut 2 receiver-e (HUMAX) de la DIGI, legate in serie de la aceeasi antena. si am vazut ca si alte receiver-e au LOOP OUT deci dupa logica mea sar putea. nu de alta dar am economisi cel putin 350EU

  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    43
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu se poate pentru ca daca primul rec se uita la un preogram cu polaritate H urmatoarele recuri tre sa se uite tot la H nu mai merge la restu V
    plus ca din loop out pierzi o gramada de semnal, adic vreo 20% deci oare ce face al 4-5 rec )

  8. #8
    3vilGl0w
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    asta nu stiam....
    dar akuma stiu
    multumesc
    deci pina la urma ramanem la multiswitch
    apropo este mai mare de 16 iesiri de la un multiswitch?! care e maximul?!
    adika maxim cate receiver-e pot lega?! sau pot lega mai multe multiswitch intre ele? si cum? sau cum anume se procedeaza?!
    scuze de intrebari dar setea pt KNOWLEDGE e mare! m-am pus serios pe treba si vreau sa stiu cat mai multe! a inceput sa imi placa!

  9. #9
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    43
    Posts Thanks / Likes

    Default

    gasesti multiswitch si mai esftin de 30 eu
    de exe
    http://www.elstar.ro/?page=shop/flypage&product_id=323
    680 ron
    shi LNB Quatro
    http://www.elstar.ro/?page=shop/flypage&product_id=311
    75 ron
    la restu intrebarilor nu pot satzi raspund
    da eu as zice sa mai pui inca o antena
    pentru urmatoarele 16
    si daca ai putea sa pui sa zicem 32 gandeste-te cum tragi 32 de cabluri \aica mie si 16 mi se par multe
    oricum raspund profesionistii

  10. #10
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Exista multiswitchuri de 20 de iesiri, sau pentru mai multi abonati folosesti multiswitch in cascada (gasesti pe site-urile germane, se numesc Kaskade Multiswitch). Daca nu vrei sa ai probleme, iti recomand marca Spaun, e scumpa, dar buna.

  11. #11
    3vilGl0w
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    ms mult pt informatii
    o sa va tin la curent cu ce am realizat

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. La bloc & Vacanta Mare
    By Major in forum News
    Replies: 1
    Last Post: 4th December 2006, 03:54
  2. cum pot sa vad prog. satelit intr-o retea
    By tase1963 in forum Placi DVB
    Replies: 1
    Last Post: 30th December 2005, 18:55
  3. PHILIPS 6072 EMU BLOC
    By doctorul in forum SD Receivers
    Replies: 3
    Last Post: 9th November 2005, 23:09
  4. Ajutor montaj suport antena pe bloc
    By isr2002 in forum RDI - Satelit
    Replies: 4
    Last Post: 24th May 2005, 13:15

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top