Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2003
    Location
    Romania
    Posts
    19
    Posts Thanks / Likes

    Default problema receptie ss2

    Indiferent daca sunt codate sau necodate, in ultimele 9 luni am pierdut semnalul (si implicit canalele la rescanare) pe: Multivision, AB-sat, globecast, sexview (pe hotbird), taquilla, orf, easytv pe astra.

    Mai sunt si altele dar nu mai conteaza.

    Stau in Timi, am antena de 1,2. Am mutat antena dar poblema se agraveaza. A stat nefolosita intre mutari (in pivnita) vreo 3 luni.

    In acelasi timp am semnal 73% pe ART, 65% pe BBCWorld (radio), 65%pe Mediaset, 65%pe MTV-network, 70% pe polsat, 65%pe sky Italia.

    Sunt peste 30 de transponderi pe Hotbird pe care nu am semnal deloc. La o adica m-as putea apuca sa ii notez exact, dar nu stiu daca conteaza.

    Are cineva vreo idee?

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Pe marginea prapastiei. Privind voios (spre voi) in jos!
    Posts
    2,591
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Antena e fixa sau mobila?
    Incearca sa o pozitionezi cat mai bine pe unul din sateliti, de exemplu pe Hotbird.
    Ia apoi o lista recenta cu transponderi de pe Kingofosat :
    http://en.kingofsat.net/satellites.php
    si fa o scanare completa dupa ce ai importat lista noua de transponderi pentru satelitul respectiv.
    Dupa ce ai facut treaba asta, posteaza aici lista cu transponderii (frecventele) care nu merg.
    Este important de stabilit de unde vine problema:
    -de la placa
    -de la antena
    -de la LNB
    -de la aplicatia DVB folosita, etc...

  3. #3
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2003
    Location
    Romania
    Posts
    19
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Antena e mobila, cu o montura polara, actuator si pozitioner. Nu am modificari de nivel de la o mutare la alta.

    La scanare, cu altdvb am mai multe canale decat cu progdvb (diferenta e destul de mare si absolut semnificativa), insa semnalul pe multe dintre cele care vin in plus e sub 25% si tot nu se pot vedea.

    Am acutalizat lista trsp de pe HB, si am scanat cu altdvb. Am obtinut 1387 canale, dar multe dintre ele nu se pot vedea (semnal prea slab)

    Apoi am dat sa imi selecteze transponderii fara semnal - 44 la numar.
    Am facut printscreen si l-am pus deocamdata intr-un .doc. Cum fac sa ajunga wordul la tine? Sau pot insera imaginile pe aici?

    Mersi pentru osteneala[/img]

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Pe marginea prapastiei. Privind voios (spre voi) in jos!
    Posts
    2,591
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pozele le poti pune pe forum. Un mic tutorial despre cum se pot pune, aici:
    http://www.********.com/f2/viewtopic.php?p=436023

  5. #5
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2003
    Location
    Romania
    Posts
    19
    Posts Thanks / Likes

    Default iaca si printscreen-ul

    [img]http://img359.imageshack.us/img359/1412/1apz7.jpg
    [/img]http://img176.imageshack.us/img176/7272/5bg8.jpg

  6. #6
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2003
    Location
    Romania
    Posts
    19
    Posts Thanks / Likes

    Default REVIN



  7. #7
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Pe marginea prapastiei. Privind voios (spre voi) in jos!
    Posts
    2,591
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ca regula generala, transponderii pot fi clasificati:
    A. Dupa polaritate : H si V
    B. Dupa frecventa: banda inferioara si banda superioara. Cei cu frecventa sub 11700 Mhz sunt in banda inferioara cei peste 11700 sunt in banda superioara.
    Pentru a schimba polaritatea, placa trimite LNB-ului o tensiune de alimentare diferita pentru cele doua polaritati (13volti sau 18V).
    Pentru a schimba banda , placa trimite sau nu trimite un tren de impulsuri de 22Khz spre LNB.
    E important de vazut daca ai transponderi receptionati in toate cele 4 situatii.
    Dupa cum se vede (cam greu !) din poze, ai semnal pe ambele polaritati, in schimb se observa ca in banda superioara ai o cadere dramatica a semnalului, desi toti transponderii cu frecventa mai mare de 12092 Mhz au semnal foarte puternic pe Romania.
    Ce tip de LNB ai ? Antena e din fibra ? Esti sigur ca e reglata bine, tinand cont ca zici ca ai semnal scazut pe toti transponderii? Descrie mai pe larg instalatia.

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    284
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu cred ca am avut aceeasi situatie cu o antena de 90cm si lnb de 0,6db. Era veche si cand o pozitionam pe Hotbird mergea partial pe unii tranponderi si pe alti sateliti intrau numai unii trasnpnderi iar pe alti sateliti intrau canale de la cu totul alti sateliti ) Pe atunci eram si la inceput si nu prea stiam sa fac pozitionari corecte dar imi aduc aminte ca doar dupa schimbarea antenei s-a remediat situatia cu toate ca verificasem si pana la urma pozitia era corecta dar se pare ca antena nu era.
    Pinnacle PCTV SAT + Offset 1,4m + Lnb 0,2db

  9. #9
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2003
    Location
    Romania
    Posts
    19
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Antena e din ce cu LNB-ul excentric (cred ca asta e offset), de 1,5 m.
    LNB de 0,6. Ambele au 3 ani vechime.
    Am o montura polara, actuator si pozitioner.

    Cred ca pozitionarea e corecta, fiind transponderi pe care am semnal la 73-74% si pe HB si pe Astra, iar semnalul nu se altereaza daca ma mut de pe un satelit pe altul si inapoi.

    Antena a fost pozitionata catre astra (aduc aminte ca stau in Timi).

    Mai am Amos memorat in pozitioner, dar nu m-am ocupat inca de el si de ceilalti sateliti pentru ca am aceasta problema pe HB si Astra si sunt convins ca e pe toti satelitii.

    Aduc aminte ca problema a aparut pe parcurs, adica pe masura ce trece timpul, receptia anumitor trsp se altereaza pana cand e mai mica decat semanul minim eficient.

    Daca credeti ca foloseste la ceva pot face printscreen si cu semnalul de pe Astra. (La pozele precedente rezolutia oferita de gazda a fost mica si de aceea sunt neclare -dar la fiecare trsp se vede si cat la % e semnaul la cei care e)

  10. #10
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Pe marginea prapastiei. Privind voios (spre voi) in jos!
    Posts
    2,591
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La marimea respectiva a antenei ar cam trebui sa ai semnal bun pe toti transponderii.
    Quote Originally Posted by tasejob
    Cred ca pozitionarea e corecta, fiind transponderi pe care am semnal la 73-74% si pe HB si pe Astra, iar semnalul nu se altereaza daca ma mut de pe un satelit pe altul si inapoi.
    Nu e concludent.
    O metoda simpla pentru a vedea daca e pozitionata bine :
    -duci antena cat mai exact pe un satelit cu ajutorul actuatorului-pozitionerului
    -fixezi receptorul pe un transponder unde ai semnal
    -tragi (impingi) usor de antena propriu zisa cu mana: sus-jos, stanga-dreapta
    Daca observi o crestere a semnalului in oricare din situatiile enumerate inseamna ca antena nu e reglata bine .
    Quote Originally Posted by tasejob
    Antena a fost pozitionata catre astra (aduc aminte ca stau in Timi).
    Acum exista satelitul Eutelsat W6 la 21.6°E ideal pentru a regla pozitia initiala a antenei in Timisoara.
    Quote Originally Posted by tasejob
    Aduc aminte ca problema a aparut pe parcurs, adica pe masura ce trece timpul, receptia anumitor trsp se altereaza pana cand e mai mica decat semanul minim eficient.
    Daca esti sigur ca antena e bine reglata, incearca cu alt LNB.
    Exista si posibilitatea sa se fi deformat in timpul depozitarii sau sa se fi dereglat la remontare.
    Quote Originally Posted by tasejob
    (La pozele precedente rezolutia oferita de gazda a fost mica si de aceea sunt neclare -dar la fiecare trsp se vede si cat la % e semnaul la cei care e)
    In prima poza e cam dificil de vazut.
    Se poate seta marimea pozei si implicit claritatea:

  11. #11
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2003
    Location
    Romania
    Posts
    19
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Incarc inca odata poza cea tulbure.



    Pana una alta am luat ss2-ul unui prieten sa o pun la mine si sa vad daca se comprota la fel. Asa exclud cel putin un capat din instalatie.

    Treaba cu trasul de antena e un pic mai dificila, ca antena e la 4, eu la parter, dar daca se dovedeste ca si cea de-a 2-a placa se comporta identic, asta voi face, si o sa vad si de un LNB -altul - sa vedem cum se comporta.

  12. #12
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2003
    Location
    Romania
    Posts
    19
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am schimbat ss2 dupa cum am zis.

    Concluzia e neconcludenta ()). Am castigat intre 3-5% la semnal, dar cred ca asta poate fi pur si simplu prin schimbarea conditiilor meteo. Asta inseamna ca problema trebuie cautata de la LNB PANA la calculator.

    Ma mai gandesc acum deca nu s-a deteriorat cablul, si sa am pierdere mare pe el (are vreo 24 m), din 2 bucati, bucata mai veche prezentand un grad relativ de oxidare.

    Cred ca o sa schimb cablul si mai vedem dupa aia.

    Apropos, in mod normal, in Timisoara, cat % e Multivisionul sau Absat? (pe ss2, desigur) Din cate tin eu minte, in jur de 40-45%.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. problema receptie
    By djcristi in forum RDI - Satelit
    Replies: 2
    Last Post: 15th August 2006, 09:44
  2. receptie tps
    By aklik in forum RDI - Satelit
    Replies: 7
    Last Post: 30th January 2006, 14:47
  3. Problema Receptie Digi TV.Cine ma ajuta?
    By dragonlexus in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 14
    Last Post: 29th November 2005, 15:41
  4. Problema de Receptie
    By satdan in forum Placi DVB
    Replies: 16
    Last Post: 13th October 2004, 20:16
  5. receptie ant 60 cm
    By dio in forum Placi DVB
    Replies: 2
    Last Post: 30th June 2004, 13:43

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top