Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    22
    Posts Thanks / Likes

    Default HELP---?H-H___Ce satelit trebuie ales cand motorasul e la 0

    hy all
    sorry daca am postat din nou alt topic cu acelasi subiect.
    Dar nu am mai vazut pe aici nika despre asta si nici pe alte siteuri nu am gasit ceva sa ma ajute,de aceea cer ajutor.
    Problema mea ar fi urmatoarea.Nu demult am ajuns in Anglia(southampton --Latitudine:50.90 N si longitudine:-1.38 E )si cum sunt maniac cu parabolele,mi-am luat si aici una,o oala offset si un motoras H-H,si placa skystar2(care mi-am adus-o din tara).Tin sa mentionez ca tot ce tine de montaj(amanuntit cu elevatie,declinatie,inclinatie lnb,etc.) am facut in afara de a fixa pc.0(satelitul care ar trebui sa fie cand motorasul e la0)Ceea ce vreau eu sa intreb e cum sa pozitionez (oala cu motorasu) pe ce satelit trebuie fixata cand motorasul e pe 0 ca sa am o aliniere a satelitilor,sa gasesc de la turksat pina la hispasat toti sateliti corect..Acum,cand motorasul imi este la 0 e fixat pe Hotbird si prind urmatorii sateliti:eurobirdu,astra1/2/3,eutelsatw2,hotbird,eutelsatw1,eutelsatw3A,sirius .In afara de astra si hotbird pe ceilalti sateliti prind doar cateva programe(cele cu semnal mai puternic)iar cele care m-ar interesa mai mult nu le prind(protv international,etc...sa mai vad si eu ce se intampla prin tara).Sper ca ma intelegeti ce vreau sa spun si la ce ma refer.Va rog daca ma puteti ajuta.Ms

  2. #2
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,134
    Posts Thanks / Likes

    Default

    http://www.satlex.us/en/azel_calc-pa...w=75&diam_h=80
    introduci datele si calculatorul face restul
    sau daca preferi:http://www.usals.info/romanian/home.htm

  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: HELP---?H-H___Ce satelit trebuie ales cand motorasul e l

    Quote Originally Posted by pabo
    Acum,cand motorasul imi este la 0 e fixat pe Hotbird si prind urmatorii sateliti:eurobirdu,astra1/2/3,eutelsatw2,hotbird,eutelsatw1,eutelsatw3A,sirius .In
    E gresit pe HotBird. Cand motorasul e la 0, incearca sa-l fixezi pe Thor 1W (Intelsat1002) si ai sa gasesti OTV si DDTV care sunt free.

  4. #4
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,134
    Posts Thanks / Likes

  5. #5
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    22
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nirolf
    http://www.satlex.us/en/azel_calc-pa...w=75&diam_h=80
    introduci datele si calculatorul face restul
    sau daca preferi:http://www.usals.info/romanian/home.htm
    Ms de linkuri dar le stiu si m-am documentat,dar ce ma interesa nu am aflat,iar ce tine de elevatie,longitudine,etc. sunt ok.Ce ma intereseaza este pe ce satelit trebuie orientata antena cand motorasul e la 0?Poate nu m-ai inteles ce vroiam sa spun.ms oricum de ajutor.

  6. #6
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    22
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: HELP---?H-H___Ce satelit trebuie ales cand motorasul e l

    Quote Originally Posted by Kroky
    Quote Originally Posted by pabo
    Acum,cand motorasul imi este la 0 e fixat pe Hotbird si prind urmatorii sateliti:eurobirdu,astra1/2/3,eutelsatw2,hotbird,eutelsatw1,eutelsatw3A,sirius .In
    E gresit pe HotBird. Cand motorasul e la 0, incearca sa-l fixezi pe Thor 1W (Intelsat1002) si ai sa gasesti OTV si DDTV care sunt free.
    da,m-am gandit si eu la asta ,dar ma gandeam ca poate difera de la o zona la alta(ma refer de la un oras(tara)la altul,pentru ca in tara(la cluj)cei de la prosat mi-au pus pe astra1,2,5,cand motorul era pe 0 si prindeam de la turksat pina la hispa.Am sa incerc asa cum ai spus si am sa vad daca am sa am o aliniere corecta pe mai multi sateliti de la est la vest caci acum prind doar Eurobirdu,astra1,2,5, eutelsatw2,hotbirdu,eutelsatw1,eutelsatw3A si sirius si doar pe astra1-5 si hotbird imi merg toate canalele,iar pe celelate doar cele cu semnal puternic.
    ma mult,sper sa mearga

  7. #7
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Pe marginea prapastiei. Privind voios (spre voi) in jos!
    Posts
    2,591
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by pabo
    pe ce satelit trebuie orientata antena cand motorasul e la 0?
    Regula este foarte simpla : antena trebuie orientata spre satelitul care are pozitia (longitudinea) cea mai apropiata de longitudinea locatiei unde instalezi antena.
    Southamptonul are longitudinea de -1.38 grd Est = 1.38 grd Vest . Satelitul cel mai apropiat de aceasta pozitie este asa cum a zis Kroky: Thor 1W (Intelsat1002).
    Cluj-Napoca are longitudinea de 23.6 grd Est. Satelitul cel mai apropiat de aceasta pozitie este: Astra 1D aflat la 23.5 E.
    Asadar, pentru toate locatiile de pe Pamant aflate pe acelasi meridian (aceeasi longitudine) se va lua ca referinta acelasi satelit (care are pozitia orbitala cea mai apropiata de longitudinea respectiva).
    Ideal ar fi sa existe un satelit care sa aiba exact aceeasi pozitie orbitala cu longitudinea locatiei tale...si care sa aiba si spotul semnalului indreptat spre tine.

  8. #8
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    22
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ms tare fain, maine (defapt azi) am sa ma apuc de treaba.
    mda,ar fi fain, mai ales pt noi astia care ne chinuim... dar pina la urma mai dibuim...

  9. #9
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    22
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multzam tare mult la toti,am reusit .

  10. #10
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    163
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am montat de curand un motor SG 2100A si la pozitia 0 am Arabsatul.

    Cum reglarile le-am facut sus pe bloc cu un reciver digital , dupa ce am conectat SS2 nu stiu cum sa fac ca sa setez limitlele ca sa nu invarat aiurea de el si sa il ard.

    Care ar fi satelitii care se pot prinde la extremitatiile motorului?

    Sant din Buc antena este de 0.95 m .

  11. #11
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,497
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La 30 grd.vest ai Hispasat si la 62E ai Intelsat 902... insa nu sunt prea bazat pe dimensiunea antenei tale...
    Oamenii se nasc si mor, fara ca macar sa aibe idee unde se afla cu adevarat si care e sensul existentei.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Antenele satelit pot afecta alte antene satelit
    By mak222mak in forum RDI - Satelit
    Replies: 15
    Last Post: 24th September 2006, 00:14
  2. pe digi tv,imaginea(mai ales in miscare) nu e foarte clara
    By cyp123 in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 7
    Last Post: 7th May 2006, 22:17
  3. pe cand noul nr al"Info Satelit"???
    By florex in forum RDI - Satelit
    Replies: 9
    Last Post: 3rd March 2006, 20:37
  4. Replies: 0
    Last Post: 3rd October 2005, 17:37
  5. Replies: 4
    Last Post: 14th October 2003, 01:28

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top