Ministrerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei (MCTI), a semnat, la 21 noiembrie 2006, cu concursul ministrului Zsolt Nagy, contractul de consultanţă privind serviciile financiare pentru vnzarea pachetului de acţiuni deţinut de statul romn la Societatea Naţională Radiocomunicaţii SA (SNR), potrivit unui comunicat de presă al instituţiei.

SNR va fi privatizat cu ajutorul consorţiului format din CA~IB Corporate Finance Beratungs GmbH şi Muşat & Asociaţii SCA, cştigătorul procesului de selecţie a consultantului organizat de MCTI.

Obiectul contractui l reprezintă furnizarea de servicii specializate de consultanţă financiară din partea băncii de investiţii CA~IB pentru atragerea de investitori strategici interesaţi n achiziţionarea SNR.

Consultantul va propune strategia de privatizare ce va fi aprobată de către Guvern.

SNR şi desfaşoară activitatea n domeniul telecomunicaţiilor, avnd ca obiect principal de activitate transportul şi difuzarea cu mijloace radio a programelor naţionale de radio şi televiziune, precum şi alte servicii de telecomunicaţii.

Cifra de afaceri a SNR pe anul 2005 a fost de 245 milioane RON, pentru anul 2006 cifra de afaceri fiind estimată la 260 milioane RON.