Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 50

Thread: skymaster

  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    672
    Posts Thanks / Likes

    Default skymaster

    Am pus un patch 6125 pe un receptor SKYMASTER.Totul a derulat frumos a aceptat softul, dar nu indica nici un semnal la nici un post!
    Oare am bulit-o?

  2. #2
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    UK
    Posts
    143
    Posts Thanks / Likes

    Default da

    Da eu am patit asta inca din decembrie si inca nu am reusit sa-l rezolv.
    Interesant ca inaunte de asta am mai patch-uit alte doua skymaster-uri si alea merg perfect si in ziua azi.
    Se pare ca versiunea hardware cea noua8.08 mi se pare nu este compatibila cu strongul.
    O zi buna in continuare.
    jocher

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Romania
    Posts
    234
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am si eu unul si sa intplat la fel mi la facut cineva a zis ca nui compatibil tunerul cu softul de str6125 si la schimbat si mere a pus un tuner de 6125 asa a zis acum am sa il desfac si am sa vad daca nui asa am sa citesc flashu din el cu jtag si il dau public

  4. #4
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    UK
    Posts
    143
    Posts Thanks / Likes

    Default SkyMaster

    Da intradevar vladtimmy a avut dreptate.
    Placa de baza din Strong este compatibila 100% cu skymaster-ul insa tunerul este numai 50% compatibil;partea de tuner este la fel in schimb partea de demodulator este alta.Practic este alt chip in demodulator in strong este STV0299B si in skymaster este ZL0312 produs de ZARLIK SEMICONDUCTOR
    Datele pt. cele doua chip-uri le gasiti la www.alldatasheet.com.
    Intradevar daca se pune in Skymaster un tuner de strong merge(probat de mine acum).
    Asteptam o minte luminata sa rescrie urt-ul de strong cu chip ID-ul de ZL0312 (din cite m-am uitat un pic la data sheet sint cm la fel) sau poate trebuie rescrise instructiunile de I2C!?!
    Sau un bin de la un skymaster original pt j-tag sa putem sa-l repunem pe picioare .
    O zi buna in continuare tuturor.
    jocher
    jocher

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Romania
    Posts
    234
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da am verificat, tunerul trebuie schimbat ca sa mearga cu patch-ul de strong.Functioneaza perfect acum.

  6. #6
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    UK
    Posts
    143
    Posts Thanks / Likes

    Default tuner

    De unde ai facut rost de un tuner de strong si cu cit?
    Ma intereseaza si pe mine unul daca e la pret acceptabil.
    Have a nice day.
    Jocher(calin s.)
    jocher

  7. #7
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Romania
    Posts
    597
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am pus si eu patchul de strong pe un skymaster si i-am pus si un tuner cu chipul STV0299B. Totul functioneaza perfect mai putin LED-ul indicator de semnal care in mod ciudat se aprinde doar atunci cind nu este semnal si se stinge cind este semnal.Intrebare: a mai patit cineva asa cu skymaster patchuit sau fenomenul apare doar la mine

  8. #8
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    UK
    Posts
    143
    Posts Thanks / Likes

    Default led

    da si la mine a facut la fel.
    jocher

  9. #9
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Tara indienilor
    Posts
    297
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Asa am facut si eu, am bagat patch pe un skymaster care arata identic cu cel de DSR 6000M, tot asa nu mai arata semnal si sta ledul de la semnal aprins.
    Am citit ce sa scris si unde as puteas face rost de un tuner de strong ca sunt mare amator.
    Poate ma ajutati.
    Multumesc.
    1.8m, 0.3 invacom, Humax 5400, dm100, dm500, dm 800, 42E-30W, ccam 2.1.3.

  10. #10
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    672
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: SkyMaster

    Quote Originally Posted by jocher
    Da intradevar vladtimmy a avut dreptate.
    Placa de baza din Strong este compatibila 100% cu skymaster-ul insa tunerul este numai 50% compatibil;partea de tuner este la fel in schimb partea de demodulator este alta.Practic este alt chip in demodulator in strong este STV0299B si in skymaster este ZL0312 produs de ZARLIK SEMICONDUCTOR
    Datele pt. cele doua chip-uri le gasiti la www.alldatasheet.com.
    Intradevar daca se pune in Skymaster un tuner de strong merge(probat de mine acum).
    Asteptam o minte luminata sa rescrie urt-ul de strong cu chip ID-ul de ZL0312 (din cite m-am uitat un pic la data sheet sint cm la fel) sau poate trebuie rescrise instructiunile de I2C!?!
    Sau un bin de la un skymaster original pt j-tag sa putem sa-l repunem pe picioare .
    O zi buna in continuare tuturor.



    Salut!

    Unde ai facu rost de tuner STRONG?
    Ai cumva urt original pt.SKYmaster?
    Cu bine FERI
    jocher

  11. #11
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Tara indienilor
    Posts
    297
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Vreau si eu un tuner de strong 6125 sau unu care sa-mi mearga la skymaster.

    Hai poate ma ajutati si pe mine.
    1.8m, 0.3 invacom, Humax 5400, dm100, dm500, dm 800, 42E-30W, ccam 2.1.3.

  12. #12
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Austria
    Posts
    291
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sint si eu interesat de un tuner ptr. skymaster.
    Mersi

    HUMAX 5400Z,Dragon CAM,Rotor,Hirschmann 0,85,Astra,Eutelsat,Hotbird,Sirius,Thor,Amos,Infin ity USB,

  13. #13
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Germania
    Posts
    19
    Posts Thanks / Likes

    Default Skymaster DX24 cu soft original!

    Fratilor....

    Am o idee care s-ar putea sa functioneze.... eu am in momentul de fata 2 receivere DX24 unul cu softul de la Skymaster 8.05 si un altul pe care am pus patchul de strong si care e "bolnav" ca si al vostru....

    Aveti idee cum as putea copia softul original sau eloader DCU Ver.4.5b din softul original?
    Stiu, pt ca am facut cu programul MTK, ca pe DVD se poate printr-un cablu de date baga sau face un backup al softului original prin conectarea direct pe placa a firelor RX TX GND... Oare stie cineva unde sunt aceste contacte in receiver....? Oare ar functiona Daca ma indrumati eu risc....

    Ce parere aveti?

  14. #14
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Germania
    Posts
    19
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: SkyMaster

    Asteptam o minte luminata sa rescrie urt-ul de strong cu chip ID-ul de ZL0312 (din cite m-am uitat un pic la data sheet sint cm la fel) sau poate trebuie rescrise instructiunile de I2C!?!
    Sau un bin de la un skymaster original pt j-tag sa putem sa-l repunem pe picioare .
    O zi buna in continuare tuturor.
    jocher[/quote]

    Buna Jocher,

    Eu scot binul dar zi-mi cum sa fac acest lucru.... cu ce program? Oare Mihai nu se pricepe la rescrierea urt?

    Pe forumul asta nu se pot atasa poze? am fotografiat cele 2 tunnere si vad ca la cel cu 8.08 apare o rezistenta sub tuner...[/img]

  15. #15
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Germania
    Posts
    19
    Posts Thanks / Likes

    Default Catre Jocher

    Am 2 receivere.... unul cu softul pus pe el de Strong si care nu mai merge.... si altul cu softul original de la Skymaster in care se gaseste tunerul ce accepta STR6125....

    Ca sa le fac pe amandoua sa mearga.... ce parere ai Jocher.... pot schimba tunerele intre ele?

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. skymaster xl 14s - help needed
    By kutie in forum RDI - Satelit
    Replies: 1
    Last Post: 17th June 2006, 23:00
  2. Skymaster
    By alienro in forum RDI - Satelit
    Replies: 1
    Last Post: 14th February 2006, 18:39
  3. Skymaster DX23
    By twetty in forum SD Receivers
    Replies: 4
    Last Post: 5th December 2005, 18:31
  4. need help for skymaster
    By pmburja in forum RDI - English
    Replies: 0
    Last Post: 19th November 2005, 22:51
  5. Skymaster dx 22 fta
    By twetty in forum SD Receivers
    Replies: 6
    Last Post: 7th October 2005, 09:32

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top