Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    gherla
    Posts
    86
    Posts Thanks / Likes

    Default Defectiune actuator sau pozitioner?

    Problema a aparut acum doua zile,eram pe Hispasat 30 W,si am incercat sa mut antena pe alt satelit mai la est,memorat in pozitioner,dar dupa vreo 6 grade mai la est imi aparea pe pozitioner ca as fi ajuns la limita.Am dat jos actuatorul,initial a reusit fara sarcina antenei un tur complet,apoi la instalare n-am reusit decat sa-l fac sa functioneze intr-un mod de-a dreptul bizar...la fiecare apasare a butonului de la telecomanda pozitionerului,pt.a directiona antena spre est sau spre vest,antena se muta cam 1 grad,iar pe displayul pozitionerului imi apare dupa fiecare apasare de buton ...mesajul E2! asa ca incep sa numar de cate ori trebuie sa apas pe telecomanda pentru a ajunge de la un satelit la altul...

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca poti, masoara daca iti vin pulsuri (sau contacte) de la actuator. Se pare ca pozitionerul nu mai primeste informatii de la actuator. Verifica si cablul.

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    151
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Problema este de la actuator,incearca sa-l repari la un service daca nu trebuie schimbat!

  4. #4
    Senior Member Expert
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Actuatorul zic si eu,probabil senzorul ceea ce nu cred ca vei gasi. Ia-ti un actuator nou de aici http://www.strongsat.ro/cumpara/index.htm ,au cele mai mici preturi la ele. Bafta!
    Antena Parabolica 1,8m Al cu 1 Lnb Invacom Quad 0,3db/Montura Polara/Actuator 18"/Pozitioner Diseqc Moteck V-BoxII/Antena Offset 1,2m AL fixa cu 1 Lnb Inverto Quad 0,2db/1xDM920UHD 4K.

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pana sa cumperi, trebuie sa gasesti cauza, altfel risti sa-l cumperi degeaba. Nu stiu ce model ai tu, dar actuatoarele pot trimite informatia la positioner in doua feluri:
    1. Cu releu reed (deci va trimite o succesiune de contacte)
    2. Pulsuri (optocuplor).
    Daca e cu releu reed (trestie), e mai simplu. Releul reed este un tubulet de sticla, in interior are un contact care se face de cate ori trece prin fata lui un magnet. Poti sa-l verifici foarte simplu, cu un aparat de masura, in timp ce misti incet magnetul. Daca e defect, poti sa-l obtii (tubuletul de sticla) din orice releu reed. Asa ceva se foloseste si la bicicleta (senzorul care trimite informatia la vitezometru).

  6. #6
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,497
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Toata treaba e de la reed...am patit acum cateva zile acelasi lucru. Cauta un releu de semnalizare de tip mai vechi (de Dacia) si gasesti sigur in el. Il asezi cumva in locul celui vechi si il lipesti in aceeasi pozitie. Va merge 100%...Bafta!
    Oamenii se nasc si mor, fara ca macar sa aibe idee unde se afla cu adevarat si care e sensul existentei.

  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    46
    Posts Thanks / Likes

    Default

    CABLU! E DE VINA DE OBICEI SAU CONTACTELE DIN INTERIORUL MOTORULUI CARE SE MAI OXIDEAZA

  8. #8
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Other Not Shown
    Posts
    510
    Posts Thanks / Likes

    Default

    in primul rind conteaza si cit e de etans motorul,eu personal am scos la cineva aproape 300 ml de apa toate contactele erau super oxidate ,100 % e de vina motorul si nu pozitionerul,sau eventual cablul s-a intrerupt ceea ce poti afla foarte simplu in cazul ca nu ai un aparat de masura schimbi firele de la alimentare la sezor
    Bafta

  9. #9
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,919
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by monalisa
    in primul rind conteaza si cit e de etans motorul,eu personal am scos la cineva aproape 300 ml de apa toate contactele erau super oxidate ,100 % e de vina motorul si nu pozitionerul,sau eventual cablul s-a intrerupt ceea ce poti afla foarte simplu in cazul ca nu ai un aparat de masura schimbi firele de la alimentare la sezor
    Bafta
    Si mie mi s-a intimplat odata Nu l-am strins bine si s-a rotit motorul cu gaurile pentru scurgerea apei in sus. Dupa o ploaie avea exact aceleasi simptome descrise mai sus. Cind l-am desfacut... plin de apa. L-am sters, l-am uscat si n-a patit nimic. Merge foarte bine si azi.
    SHALOM

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. H-H+Digibox sau actuator+montura+pozitioner?
    By radunic in forum Placi DVB
    Replies: 11
    Last Post: 27th October 2006, 21:58
  2. Cumpar antena, actuator, pozitioner, lnb
    By liviurosioara in forum Shop
    Replies: 0
    Last Post: 22nd September 2005, 20:28
  3. Replies: 0
    Last Post: 14th September 2005, 18:55
  4. Replies: 3
    Last Post: 17th January 2005, 11:50
  5. Replies: 1
    Last Post: 24th September 2003, 08:47

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top