Compania de telefonie mobilă Orange România va extinde, începând cu 25 noiembrie 2006, acoperirea EDGE la nivel naţional, prin care oferă servicii video şi internet de bandă largă, potrivit unui comunicat de presă al Orange.
Orange România va dezvolta reţeaua EDGE, în paralel cu cea 3G, care va acoperi 20 de oraşe până la sfârşitul anului 2006, conform declaraţiilor lui Thierry Millet, director comercial al Orange România.
În 2007 strategia Orange constă în extinderea reţlei 3G la nivel naţional, precum şi dezvoltarea reţelei HSDPA.
În octombrie 2004, Orange a lansat servicii video şi televiziune în direct pe telefonul mobil, atât prin sistemul EDGE (în patru oraşe) cât şi prin GPRS.
EDGE (Enhanced Data rates for GSM Evolution) este o tehnologie de evoluţie a reţelei GSM/GPRS care este destinată să aducă o îmbunătăţire în calitatea serviciilor de date.
Sistemul EDGE, similar cu tehnologia GPRS, permite o viteză de transmisie de trei ori mai mare decât viteza GPRS, adică peste 200 kbps (viteză maximă).
Operatorul de telefonie mobilă Orange România are 7,5 milioane de clienţi, la sfârşitul anului 2005, compania înregistrând o cifră de afaceri de 870 milioane euro.