Serialul produs n Romnia, Lacrimi de iubire, difuzat pe Acasă şi care a nregistrat de la lansare o medie de 15 milioane de telespectatori, a fost achiziţionat de unele ţări vorbitoare de limbă rusă şi urmează a fi cumpărate, n viitorul aporpiat, şi de unele ţări din America Latină, Orientul Mijlociu şi America de Nord, potrivit unui comunicat de presă al companiei Discop şi Mediametrie / Eurodata TV Worldwide.

n acest studiu al acestei companii numit Telenovelele Est-europene avansează spre Vest!, făcut public pe 19 noiembrie 2006 n cadrul Festivalului Internaţional de Televiziune EMMY care a avut loc la New York, se arată că o altă telenovelă romnească, Numai Iubireaa fost deja achiziţionată de TV Azteca din Mexic.

Ţările est-europene au devenit centre de producţie de formate, talk show-uri, documentare, seriale TV, dar n mod special telenovele realizate pentru televiziunile locale, dar care au strnit interesul companiilor de programe şi achiziţie de programe din toată lumea.

Eurodata TV, o creaţie a companiei Mediametrie, distribuie programe şi informaţii despre audienţe mulţumită partenerilor săi locali, institute de sondare care operează n sistem peoplemeter, analiznd datele a mai mult de 2000 de televiziuni din 75 de ţări.

Trgul anual de televiziune DISCOP TV care a ajuns la cea de-a 15-a ediţie este cel mai mare trg de conţinut din Europa Centrală şi va avea loc ntre 20 şi 22 iunie 2007 la Budapesta.