Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    11
    Posts Thanks / Likes

    Default Am montat lnb nr. 2 pe 'parabola' primita de la digi

    Am cumparat si eu un suport si celelalte ustensile pt montarea lnb nr. 2 pe 'parabola' primita de la digi , dupa ce pun si lnb-ul 2 semnalul INTELSAT scade cu 15% fata de conexiunea directa, pe un TP unde aveam 55-56% (cel cu National Geographic ..am incercat dar mai mult nu am), ajunge acum la 39% .....momentan am abandonat....
    trebuie sa schimba parabola, sa fie mai mare ?

    Multumesc !

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    BUZAU
    Posts
    6,106
    Posts Thanks / Likes

    Default

    exista mai multe motive pt care semnalul a scazut:
    - LNB-ul de de Intel 10.02 nu mai e bine focalizat cu noul suport
    - comutatorul diseqc duce la pierderea de semnal (oricum semnalul e mai mic cu orice comutator diseqc...dar pierderea in cazul tau e mare).
    - mufare incorecta ..
    Ofset-uri 1,6Al/1.6Fe/1,4Fe, 2&HH , SkyStar2;
    Optibox Spider HD
    HSS-7160NA (DigiTV)
    90E - 34,5V

  3. #3
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    11
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by yanq
    exista mai multe motive pt care semnalul a scazut:
    - LNB-ul de de Intel 10.02 nu mai e bine focalizat cu noul suport
    - comutatorul diseqc duce la pierderea de semnal (oricum semnalul e mai mic cu orice comutator diseqc...dar pierderea in cazul tau e mare).
    - mufare incorecta ..
    Multumesc de raspuns.

    LNB-ul a ramas in acelasi loc, am shimbat doar partea de sus a suportului de prindere.
    mufare incorecta ce ar insemna... am folosit cabluri de aprox 1m,nu care cumva tb sa schimb parabola,e cea clasica de la digi.

  4. #4
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    80
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cred ca scaderea se datoreaza comutatorului diseqc, dar asta o poti constata si singur daca legi direct LNB la receiver.
    mai verifica pozitia antenei... si eventual daca te tine schimb-o cu una de 1.2 m sigur va merge atunci
    HSS1160NA, SRT6125, offset 1.2m(dual feed - Intelsat - Sirius), offfset 0.8m - Hotbird, Smart Titanium 0,2dB

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    448
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ionut_y
    Multumesc de raspuns.

    LNB-ul a ramas in acelasi loc, am shimbat doar partea de sus a suportului de prindere.
    Deci daca inteleg ai pus LNB-ul intr-un suport nou? Incearca sa rotesti LNB-ul la stanga/dreapta, eventual sa misti inainte/inapoi. Oricum si acel 55-56% pe care ai avut mi se pare destul de putin.

  6. #6
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    11
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by amandigi
    Quote Originally Posted by ionut_y
    Multumesc de raspuns.

    LNB-ul a ramas in acelasi loc, am shimbat doar partea de sus a suportului de prindere.

    Deci daca inteleg ai pus LNB-ul intr-un suport nou? Incearca sa rotesti LNB-ul la stanga/dreapta, eventual sa misti inainte/inapoi. Oricum si acel 55-56% pe care ai avut mi se pare destul de putin.
    Multumesc de raspuns !

    Partea de sus a suportului am modificat-o, deci lnb-ul INTELSAT a ramas pe vechia sa pozitie
    Am tot incercat ... pe tp 1 am 69-73 % iar dc leg si lnb-ul 2 an 55-58 mai grav e cu TP-ul pe care este National Geographic acolo imi scade pana la 39 % dupa cum am spus.

  7. #7
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    448
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ionut_y


    Multumesc de raspuns !

    Partea de sus a suportului am modificat-o, deci lnb-ul INTELSAT a ramas pe vechia sa pozitie
    Am tot incercat ... pe tp 1 am 69-73 % iar dc leg si lnb-ul 2 an 55-58 mai grav e cu TP-ul pe care este National Geographic acolo imi scade pana la 39 % dupa cum am spus.
    Nu prea inteleg ce parte ai modificat. Daca montezi sina ca la carte, trebuie sa scoti LNB-ul impreuna cu suportul, sa pui sina si sa legi LNB-ul digi in suportul care vine cu sina. Sigur poti face si altfel, dar asta e procedura standard.
    In acest caz e normal ca ai miscat LNB-ul acela deci apare posibilitatea ca sa nu pui inapoi cum e corect. Daca chiar nu ai atins LNB-ul original, posibile probleme ar fi:
    - ai miscat antena
    - e o problema cu switchul diseq
    - e vreo problema cu cablul

    Daca nu ai facut inca incearca sa legi acum LNB-ul pt. digi direct la receiver si sa vezi daca ai valorile anterioare.
    Dar cum spuneam, se pare ca e o problema acolo, poate nici antena nu e bine reglata, fiindca la TP-ul pt. NG am 78%, tot prin switch diseq, cu antena digi si 3 LNB-uri (dar folosesc un alt LNB pt. Intelsat, nu cel livrat in pachet) si la unele este chiar peste 90%.

  8. #8
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    11
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by amandigi
    Quote Originally Posted by ionut_y


    Multumesc de raspuns !

    Partea de sus a suportului am modificat-o, deci lnb-ul INTELSAT a ramas pe vechia sa pozitie
    Am tot incercat ... pe tp 1 am 69-73 % iar dc leg si lnb-ul 2 an 55-58 mai grav e cu TP-ul pe care este National Geographic acolo imi scade pana la 39 % dupa cum am spus.
    Nu prea inteleg ce parte ai modificat. Daca montezi sina ca la carte, trebuie sa scoti LNB-ul impreuna cu suportul, sa pui sina si sa legi LNB-ul digi in suportul care vine cu sina. Sigur poti face si altfel, dar asta e procedura standard.
    In acest caz e normal ca ai miscat LNB-ul acela deci apare posibilitatea ca sa nu pui inapoi cum e corect. Daca chiar nu ai atins LNB-ul original, posibile probleme ar fi:
    - ai miscat antena
    - e o problema cu switchul diseq
    - e vreo problema cu cablul

    Daca nu ai facut inca incearca sa legi acum LNB-ul pt. digi direct la receiver si sa vezi daca ai valorile anterioare.
    Dar cum spuneam, se pare ca e o problema acolo, poate nici antena nu e bine reglata, fiindca la TP-ul pt. NG am 78%, tot prin switch diseq, cu antena digi si 3 LNB-uri (dar folosesc un alt LNB pt. Intelsat, nu cel livrat in pachet) si la unele este chiar peste 90%.
    Am schimbat doar partea de sus a suportului lnb Intelsat (s-au potrivit suruburile) acum de acesta parte este prinsa sina,in concluzie nu am avut de ce sa-i schimb pozitia lnb-ului,el 'sta' pe partea de jos a suportului.Valorile fara switch sunt cele anterioare,am incercat sa le imbunatatesc ... fara prea mare succes. Tu folosesti parabola primita de la
    ei sau ai una mai mare,recomanda-mi un lnb, sa incerc sa-l schimb.

    Nu am precizat ca receptorul este cel clasic, la fel si antena, cumparate acum un an si ceva... am si update la soft,facut acum 2 saptamani.
    Merci !

  9. #9
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    448
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ionut_y
    Am schimbat doar partea de sus a suportului lnb Intelsat (s-au potrivit suruburile) acum de acesta parte este prinsa sina,in concluzie nu am avut de ce sa-i schimb pozitia lnb-ului,el 'sta' pe partea de jos a suportului.
    Interesant, poti sa faci o poza?

    Quote Originally Posted by ionut_y
    Valorile fara switch sunt cele anterioare,am incercat sa le imbunatatesc ... fara prea mare succes. Tu folosesti parabola primita de la
    ei sau ai una mai mare,recomanda-mi un lnb, sa incerc sa-l schimb.

    Nu am precizat ca receptorul este cel clasic, la fel si antena, cumparate acum un an si ceva... am si update la soft,facut acum 2 saptamani.
    Merci !
    Da folosesc parabola primita de la ei, si receiverul HSS-1160NA. Acum folosesc un LNB Gold Edition (cred ca marca e Globo), nu foarte expensiv, am comandat din Germania, dar cred ca se gaseste si in RO. Am observat ca am castigat cateva procente cu acest LNB, dar nu am valori exacte. Pe cel vechi folosesc pt. Astra acum, care intra, dar nu prea bine (in schimb Hotbird cu un alt LNB Gold merge destul de bine). Switchul tot este unul simplu 4 in 1 "Golden Interstar", tot din Germania.
    imi pare rau, nu am alte ideei decat ce am scris (reglarea antenei si LNB-ului inca o data, verificarea cablului), nici eu nu-s profesionist, am parabola de numai cateva luni. E adevarat, m-am jucat cu de-a prinselea satelitilor cu LNB-urile secundare.

  10. #10
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    448
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ionut_y
    Am schimbat doar partea de sus a suportului lnb Intelsat (s-au potrivit suruburile) acum de acesta parte este prinsa sina,in concluzie nu am avut de ce sa-i schimb pozitia lnb-ului,el 'sta' pe partea de jos a suportului.
    Interesant, poti sa faci o poza?

    Quote Originally Posted by ionut_y
    Valorile fara switch sunt cele anterioare,am incercat sa le imbunatatesc ... fara prea mare succes. Tu folosesti parabola primita de la
    ei sau ai una mai mare,recomanda-mi un lnb, sa incerc sa-l schimb.

    Nu am precizat ca receptorul este cel clasic, la fel si antena, cumparate acum un an si ceva... am si update la soft,facut acum 2 saptamani.
    Merci !
    Da folosesc parabola primita de la ei, si receiverul HSS-1160NA. Acum folosesc un LNB Gold Edition (cred ca marca e Globo), nu foarte expensiv, am comandat din Germania, dar cred ca se gaseste si in RO. Am observat ca am castigat cateva procente cu acest LNB, dar nu am valori exacte. Pe cel vechi folosesc pt. Astra acum, care intra, dar nu prea bine (in schimb Hotbird cu un alt LNB Gold merge destul de bine). Switchul tot este unul simplu 4 in 1 "Golden Interstar", tot din Germania.
    imi pare rau, nu am alte ideei decat ce am scris (reglarea antenei si LNB-ului inca o data, verificarea cablului), nici eu nu-s profesionist, am parabola de numai cateva luni. E adevarat, m-am jucat cu de-a prinselea satelitilor cu LNB-urile secundare.

  11. #11
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    9
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cele mai bune rezultate le ai cu sina asta:http://cgi.ebay.de/Multifeedhalter-4...QQcmdZViewItem
    si o antena de min.85cm

  12. #12
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    11
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by amandigi
    Quote Originally Posted by ionut_y
    Am schimbat doar partea de sus a suportului lnb Intelsat (s-au potrivit suruburile) acum de acesta parte este prinsa sina,in concluzie nu am avut de ce sa-i schimb pozitia lnb-ului,el 'sta' pe partea de jos a suportului.
    Interesant, poti sa faci o poza?

    Quote Originally Posted by ionut_y
    Valorile fara switch sunt cele anterioare,am incercat sa le imbunatatesc ... fara prea mare succes. Tu folosesti parabola primita de la
    ei sau ai una mai mare,recomanda-mi un lnb, sa incerc sa-l schimb.

    Nu am precizat ca receptorul este cel clasic, la fel si antena, cumparate acum un an si ceva... am si update la soft,facut acum 2 saptamani.
    Merci !
    Da folosesc parabola primita de la ei, si receiverul HSS-1160NA. Acum folosesc un LNB Gold Edition (cred ca marca e Globo), nu foarte expensiv, am comandat din Germania, dar cred ca se gaseste si in RO. Am observat ca am castigat cateva procente cu acest LNB, dar nu am valori exacte. Pe cel vechi folosesc pt. Astra acum, care intra, dar nu prea bine (in schimb Hotbird cu un alt LNB Gold merge destul de bine). Switchul tot este unul simplu 4 in 1 "Golden Interstar", tot din Germania.
    imi pare rau, nu am alte ideei decat ce am scris (reglarea antenei si LNB-ului inca o data, verificarea cablului), nici eu nu-s profesionist, am parabola de numai cateva luni. E adevarat, m-am jucat cu de-a prinselea satelitilor cu LNB-urile secundare.
    Momentan nu sunt la locul cu pricina..voi ajunge in cateva zile si o sa pun si o poza.Switch-ul meu este pt 2 lnb-uri.
    Merci !

  13. #13
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    448
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ragitm
    Cele mai bune rezultate le ai cu sina asta:http://cgi.ebay.de/Multifeedhalter-4...QQcmdZViewItem
    si o antena de min.85cm
    Asta chiar e fain, fiindca poti regla inaltimea LNB-urilor. Daca stiam cat de important e acest lucru cand am comandat sina mea...

  14. #14
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    11
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by amandigi
    Quote Originally Posted by ionut_y
    Am schimbat doar partea de sus a suportului lnb Intelsat (s-au potrivit suruburile) acum de acesta parte este prinsa sina,in concluzie nu am avut de ce sa-i schimb pozitia lnb-ului,el 'sta' pe partea de jos a suportului.
    Interesant, poti sa faci o poza?

    Quote Originally Posted by ionut_y
    Valorile fara switch sunt cele anterioare,am incercat sa le imbunatatesc ... fara prea mare succes. Tu folosesti parabola primita de la
    ei sau ai una mai mare,recomanda-mi un lnb, sa incerc sa-l schimb.

    Nu am precizat ca receptorul este cel clasic, la fel si antena, cumparate acum un an si ceva... am si update la soft,facut acum 2 saptamani.
    Merci !
    Da folosesc parabola primita de la ei, si receiverul HSS-1160NA. Acum folosesc un LNB Gold Edition (cred ca marca e Globo), nu foarte expensiv, am comandat din Germania, dar cred ca se gaseste si in RO. Am observat ca am castigat cateva procente cu acest LNB, dar nu am valori exacte. Pe cel vechi folosesc pt. Astra acum, care intra, dar nu prea bine (in schimb Hotbird cu un alt LNB Gold merge destul de bine). Switchul tot este unul simplu 4 in 1 "Golden Interstar", tot din Germania.
    imi pare rau, nu am alte ideei decat ce am scris (reglarea antenei si LNB-ului inca o data, verificarea cablului), nici eu nu-s profesionist, am parabola de numai cateva luni. E adevarat, m-am jucat cu de-a prinselea satelitilor cu LNB-urile secundare.

    Cat de cat am reusit am umblat putin la antena,la mufe si am schimbat si cablurile ... cu lnb-ul 2 conectat am pe TP1 si 2 digi 71-72% TP3 62-64 % cel cu National Geogr. (TP 3) am 60-63%..... pe Hotbird TP1 - 35%,2- 47% pe tp 9 am ceva mai mult 64 % oricum e si vremea cam rea .... mai tb sa o mai reglez ......dar s-a ivit o alta problema .... aleg un program de pe Hotbird sa zicem pozitia 230 , programul merge ....apoi apas 1 sa ma intorc la primul program din lista - TVR1 (tp1 digi), ajunge la el dar ecranul ramane negru ........ l-am lasat si 20 secunde ...nimic ....intru in meniu la TP1 - arata 10 % rau ..... dau pe tp3 - 60-63% ...revin pe tp 1 ... are 70 -71% si merge si tvr 1. Ce ar putea fi... am dat revenire la setarile din fabrica...atata timp cat nu am programele hotbird, merge,cum le scanez ..... ajung iar la problema.
    Cum as putea sa scanez integ satelitul dor cu prog. free ..am luat tp-cu tp dar de la 54 in colo nu le mai am,ca imi mai face o farsa ....imi aduce niste programe de pe hotbird intre 1 si 45 tvr 1 ajunge pe 45 daca incerc sa mut prog 1-45 ...nu reusesc ...le duc la 500 si apoi le gesesc de unde le-am luat ..... update-ul la soft este din 18-09-2006

    Multumesc.

  15. #15
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    11
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by amandigi
    Quote Originally Posted by ionut_y
    Am schimbat doar partea de sus a suportului lnb Intelsat (s-au potrivit suruburile) acum de acesta parte este prinsa sina,in concluzie nu am avut de ce sa-i schimb pozitia lnb-ului,el 'sta' pe partea de jos a suportului.
    Interesant, poti sa faci o poza?

    Quote Originally Posted by ionut_y
    Valorile fara switch sunt cele anterioare,am incercat sa le imbunatatesc ... fara prea mare succes. Tu folosesti parabola primita de la
    ei sau ai una mai mare,recomanda-mi un lnb, sa incerc sa-l schimb.

    Nu am precizat ca receptorul este cel clasic, la fel si antena, cumparate acum un an si ceva... am si update la soft,facut acum 2 saptamani.
    Merci !
    Da folosesc parabola primita de la ei, si receiverul HSS-1160NA. Acum folosesc un LNB Gold Edition (cred ca marca e Globo), nu foarte expensiv, am comandat din Germania, dar cred ca se gaseste si in RO. Am observat ca am castigat cateva procente cu acest LNB, dar nu am valori exacte. Pe cel vechi folosesc pt. Astra acum, care intra, dar nu prea bine (in schimb Hotbird cu un alt LNB Gold merge destul de bine). Switchul tot este unul simplu 4 in 1 "Golden Interstar", tot din Germania.
    imi pare rau, nu am alte ideei decat ce am scris (reglarea antenei si LNB-ului inca o data, verificarea cablului), nici eu nu-s profesionist, am parabola de numai cateva luni. E adevarat, m-am jucat cu de-a prinselea satelitilor cu LNB-urile secundare.
    Quote Originally Posted by amandigi
    Quote Originally Posted by ionut_y
    Am schimbat doar partea de sus a suportului lnb Intelsat (s-au potrivit suruburile) acum de acesta parte este prinsa sina,in concluzie nu am avut de ce sa-i schimb pozitia lnb-ului,el 'sta' pe partea de jos a suportului.
    Interesant, poti sa faci o poza?

    Quote Originally Posted by ionut_y
    Valorile fara switch sunt cele anterioare,am incercat sa le imbunatatesc ... fara prea mare succes. Tu folosesti parabola primita de la
    ei sau ai una mai mare,recomanda-mi un lnb, sa incerc sa-l schimb.

    Nu am precizat ca receptorul este cel clasic, la fel si antena, cumparate acum un an si ceva... am si update la soft,facut acum 2 saptamani.
    Merci !
    Da folosesc parabola primita de la ei, si receiverul HSS-1160NA. Acum folosesc un LNB Gold Edition (cred ca marca e Globo), nu foarte expensiv, am comandat din Germania, dar cred ca se gaseste si in RO. Am observat ca am castigat cateva procente cu acest LNB, dar nu am valori exacte. Pe cel vechi folosesc pt. Astra acum, care intra, dar nu prea bine (in schimb Hotbird cu un alt LNB Gold merge destul de bine). Switchul tot este unul simplu 4 in 1 "Golden Interstar", tot din Germania.
    imi pare rau, nu am alte ideei decat ce am scris (reglarea antenei si LNB-ului inca o data, verificarea cablului), nici eu nu-s profesionist, am parabola de numai cateva luni. E adevarat, m-am jucat cu de-a prinselea satelitilor cu LNB-urile secundare.

    Cat de cat am reusit am umblat putin la antena,la mufe si am schimbat si cablurile ... cu lnb-ul 2 conectat am pe TP1 si 2 digi 71-72% TP3 62-64 % cel cu National Geogr. (TP 3) am 60-63%..... pe Hotbird TP1 - 35%,2- 47% pe tp 9 am ceva mai mult 64 % oricum e si vremea cam rea .... mai tb sa o mai reglez ......dar s-a ivit o alta problema .... aleg un program de pe Hotbird sa zicem pozitia 230 , programul merge ....apoi apas 1 sa ma intorc la primul program din lista - TVR1 (tp1 digi), ajunge la el dar ecranul ramane negru ........ l-am lasat si 20 secunde ...nimic ....intru in meniu la TP1 - arata 10 % rau ..... dau pe tp3 - 60-63% ...revin pe tp 1 ... are 70 -71% si merge si tvr 1. Ce ar putea fi... am dat revenire la setarile din fabrica...atata timp cat nu am programele hotbird, merge,cum le scanez ..... ajung iar la problema.
    Cum as putea sa scanez integ satelitul dor cu prog. free ..am luat tp-cu tp dar de la 54 in colo nu le mai am,ca imi mai face o farsa ....imi aduce niste programe de pe hotbird intre 1 si 45 tvr 1 ajunge pe 45 daca incerc sa mut prog 1-45 ...nu reusesc ...le duc la 500 si apoi le gasesc de unde le-am luat ..... update-ul la soft este din 18-09-2006

    Multumesc.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Ajutor pt.montat antena
    By lau in forum RDI - Satelit
    Replies: 23
    Last Post: 9th December 2006, 00:36
  2. Parabola 1,7?
    By abrash43 in forum RDI - Satelit
    Replies: 9
    Last Post: 27th March 2006, 21:22
  3. Caut ajutor montat antena
    By sorinvasiliu in forum RDI - Satelit
    Replies: 6
    Last Post: 27th August 2005, 20:30
  4. parabola al 1,8m
    By INOCENTUL in forum Shop
    Replies: 1
    Last Post: 26th May 2005, 13:17

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top