Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    24
    Posts Thanks / Likes

    Default Contra cost caut cunsoscator reactivat flash Dreambox DM7020


    Salutare,

    Am incercat cam tot ce s-a putut de la re-flash cu DreamUp pe serial, LAN si cu browser, imagini diferite in toate combinatille de versiuni ... in mai toate cazurile ajung la final cu OK, incepe sa buteze zImage.elf si ramane blocat.
    am intrat si in debug mode pe serial (vezi mai jos log-ul)
    se pare ca o rescriere cu JTAG e solutia , cu toate ca se spune ca pt 7020 nu e nevoie,
    ... deci cine e doctor sa-mi scrie de urgenta pt ca are un pacient in coma

    Dreambox DM7020
    FIRST STAGE 1.3 {2i345}
    2ND STAGE OK, build #35 (20050921)

    0.000 - fp init
    0.042 - ca init
    0.106 - load config
    0.398 - config loaded.
    * press [S] to enter setup
    0.407 - ide init
    no CF card detected!
    0.475 - main control
    0.476 - not entering setup
    - total memory size: 96 MB (64 MB in first bank)
    0.483 - execute script: /cf/autorun.bat
    0.487 - load /cf/autorun.bat to 006d93a8
    0.490 - force boot: -1
    0.492 - try boot from 1:/autoexec.bat
    0.496 - execute script: /flash/autoexec.bat
    0.500 - load /flash/autoexec.bat to 006d93a8
    detected jffs2 blocksize: 16kb
    +!+B++++!+++
    0.540 - jffs2 size: 144 kb
    0.542 - network: 0.543 manual, ip address is 192.168.2.11
    0.647 - starting network
    1.001 - highspeed ethernet detected.
    1.018 - 7142 kb/s
    1.069 - waiting for phy reset
    1.072 - phy resetted!
    1.082 - setting MAC to 00 09 34 14 3d f6
    1.086 - httpd, telnetd
    1.088 - using jffs2
    Scanning JFFS2 FS: . done.
    find_inode failed for name=autoexec.bat
    load: Failed to find inode
    - failed to open /flash/autoexec.bat
    1.107 - try boot from 0:
    waiting for link...
    2.668 - starting dhcp (or manual)
    2.671 - dhcp started!
    no server address given
    no tftp server address was specified, neither manually nor via dhcp. aborting t.
    2.682 - try boot from 1:/zImage.elf
    2.711 - load /flash/zImage.elf to 02000000
    2.715 - using jffs2
    2.750 - loading elf image at 02000000

  2. #2
    ER' MEJO Moderator - Expert
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    CAPUT MUNDI
    Posts
    2,094
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Contra cost caut cunsoscator reactivat flash Dreambox DM

    Quote Originally Posted by dgavrile

    Salutare,

    Am incercat cam tot ce s-a putut de la re-flash cu DreamUp pe serial, LAN si cu browser, imagini diferite in toate combinatille de versiuni ... in mai toate cazurile ajung la final cu OK, incepe sa buteze zImage.elf si ramane blocat.
    am intrat si in debug mode pe serial (vezi mai jos log-ul)
    se pare ca o rescriere cu JTAG e solutia , cu toate ca se spune ca pt 7020 nu e nevoie,
    ... deci cine e doctor sa-mi scrie de urgenta pt ca are un pacient in coma

    Dreambox DM7020
    FIRST STAGE 1.3 {2i345}
    2ND STAGE OK, build #35 (20050921)

    0.000 - fp init
    0.042 - ca init
    0.106 - load config
    0.398 - config loaded.
    * press [S] to enter setup
    0.407 - ide init
    no CF card detected!
    0.475 - main control
    0.476 - not entering setup
    - total memory size: 96 MB (64 MB in first bank)
    0.483 - execute script: /cf/autorun.bat
    0.487 - load /cf/autorun.bat to 006d93a8
    0.490 - force boot: -1
    0.492 - try boot from 1:/autoexec.bat
    0.496 - execute script: /flash/autoexec.bat
    0.500 - load /flash/autoexec.bat to 006d93a8
    detected jffs2 blocksize: 16kb
    +!+B++++!+++
    0.540 - jffs2 size: 144 kb
    0.542 - network: 0.543 manual, ip address is 192.168.2.11
    0.647 - starting network
    1.001 - highspeed ethernet detected.
    1.018 - 7142 kb/s
    1.069 - waiting for phy reset
    1.072 - phy resetted!
    1.082 - setting MAC to 00 09 34 14 3d f6
    1.086 - httpd, telnetd
    1.088 - using jffs2
    Scanning JFFS2 FS: . done.
    find_inode failed for name=autoexec.bat
    load: Failed to find inode
    - failed to open /flash/autoexec.bat
    1.107 - try boot from 0:
    waiting for link...
    2.668 - starting dhcp (or manual)
    2.671 - dhcp started!
    no server address given
    no tftp server address was specified, neither manually nor via dhcp. aborting t.
    2.682 - try boot from 1:/zImage.elf
    2.711 - load /flash/zImage.elf to 02000000
    2.715 - using jffs2
    2.750 - loading elf image at 02000000
    nu exista bootloader pt 7020 public. bootloaderul nu sta in flash ci intrun eprom care nu vine scris cand se flashuieste.nu e ca la seria 7000 ,56xx unde bootloaderul este in flash.ce ti-as recomanda sa incerci sa rescrii flashul cu alt loader,o versiune mai veche sau sa incerci sa flashuiesti cu compaqflash.
    inca ceva memoriile montate in 7020 sunt de tip nand si chiar daca au badsector ele functioneaza in continuare,dar cine stie cat de multe bad sectoruri ai,pt ca la un anumit numar memoria devine inutilizabila.
    incearca sa gasesti pe cineva care sa iti dezlipeasca flashurile sa monteze un soclu pe care sa puna alte flashuri noi.dupa aceea incarci cu serialul o imagine.
    numai asa v-a functiona

  3. #3
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    24
    Posts Thanks / Likes

    Default Multumesc pt raspuns dar ...

    ... mai am o intrebare "simpla" care e diferenta dintre flash si eprom, pt mine sunt acelasi lucru adica o memorie pe care o poti rescrie din cind in cind si fizic arata ca un integrat pe placa de baza.

    sa inteleg ca la 7020 nu exista conector si nici scula de JTAG care putea rezolva pb asta eventual, si singura solutie e sa risc sa gasesc un electronist care sa-mi puna alt eprom, dar chip-setul e standard pot sa-l iau de oriunde ?

  4. #4
    Senior Member Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    españa
    Posts
    1,125
    Posts Thanks / Likes

    Default

    www.dm7020.com
    aici vei gasi 3 metode de a actualiza softul
    Fiti Aliati
    Dreambox

  5. #5
    Safe User Expert
    Join Date
    May 2005
    Posts
    2,956
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Multumesc pt raspuns dar ...

    Quote Originally Posted by dgavrile
    ... mai am o intrebare "simpla" care e diferenta dintre flash si eprom, pt mine sunt acelasi lucru adica o memorie pe care o poti rescrie din cind in cind si fizic arata ca un integrat pe placa de baza.
    flash-ul contine tot ce inseamna soft operational (imagine , emu , key ) iar eeprom-ul contine doar anumite setari ale utilizatorului (setari lnb , comutator diseqc daca e cazul , anumite setari facute prin meniuri).Flash-ul este mult mai mare ca si capacitate decat eeprom-ul.

  6. #6
    Senior Member Expert
    Join Date
    May 2003
    Location
    Dreambox-800
    Posts
    1,887
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @LL bootloaderul sunt primi 128 Kb dintr-un flash iar de la 129 pina la 8048 iti intra imaginea(vorbsc de dreambox 7000,500,nokia dbox2)

    cu dongle

  7. #7
    Senior Member Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    españa
    Posts
    1,125
    Posts Thanks / Likes

    Default

    este o metoda simpla pt. dm7020

    il bagi in priza si cand se aprinde imediat apesi 2 butoane
    cel cu sageata jos si cel de aprins:
    si iti va apare ipul de ecranul dreamboxului.
    conectezi dreamboxul la router deschizi navegatorul web din pc si
    bagi ipul care iti apare pe ecranul dreamboxului aici ti se deschide o pagina
    cu care incarti softul mai multe pe :
    http://www.dream-multimedia-tv.de/dm...ng_browser.htm
    Fiti Aliati
    Dreambox

  8. #8
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    79
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca ai harddisk scoate-l si incearca sa butezi dreamul. Daca merge reformateaza hardul intr-un pc si poti sa-l pui la loc. Am patit acelasi lucru. Daca ai folosit gemini este foarte probabil sa fie ce ti-am scris mai sus.

  9. #9
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    24
    Posts Thanks / Likes

    Default Interesanta Idee

    mersi, am sa incerc ... si va tin la curent cu rezultatul, dar ma indoiesc.
    si nu o sa reformatez hardul pt ca nu vreau sa pierd ce am pe el !

    apropo am incercat tot ce s-a propus mai sus, rezulatul primit la final arata OK, dar se blocheaza la incarcare zImage.elf intro partitie de memeorie ...

  10. #10
    Senior Member Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    españa
    Posts
    1,125
    Posts Thanks / Likes

    Default

    incearca sa pui o imagine oficilala pune asta de pe www.dm7020.com
    Fiti Aliati
    Dreambox

  11. #11
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    BRASOV
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Default

    daca nu reusesti,trimite-l la brasov.
    cred ca il voi putea face daca nu este altceva busit.
    350 kg de scule!

  12. #12
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    79
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Interesanta Idee

    Quote Originally Posted by dgavrile
    mersi, am sa incerc ... si va tin la curent cu rezultatul, dar ma indoiesc.
    si nu o sa reformatez hardul pt ca nu vreau sa pierd ce am pe el !

    apropo am incercat tot ce s-a propus mai sus, rezulatul primit la final arata OK, dar se blocheaza la incarcare zImage.elf intro partitie de memeorie ...
    Instaleaza Neutrino Dream v2.01 - 200806 (http://www.ilnet.sk/ansat/download/f...1_20060820.zip) si daca merge atunci sigur problema este de la hard. N-am idee cum influenteaza butarea dar asta este. In rest nu va functiona cu nici o alta imagine, nici macar cu cea oficiala. Eventual foloseste fisierul "prova" ptr a verifica "bad sector" din flash (http://www.dreamboxonline-bk1.com/BA...ry%20flash.zip)

  13. #13
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    24
    Posts Thanks / Likes

    Default am incercat dar ... cum se foloseste "prova"

    am incercat mai multe imagini cu instalare via browser, si am ajuns la 100% dar la neutrino si la cea oficiala am primit de fiecare data mesajul de mai jos cind a ajuns pe la 6%.
    too much data (or bad sectors) in partition 2 (end: 00200000, pos: 00200000)
    ... am incercat sa inteleg cum se foloseste fisierul "prova" care pare tip elf ... din siteul ala italienesc dar nu am resusit sa ma prind, ai o idee cum se procedeaza ?

  14. #14
    ER' MEJO Moderator - Expert
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    CAPUT MUNDI
    Posts
    2,094
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: am incercat dar ... cum se foloseste "prova"

    Quote Originally Posted by dgavrile
    am incercat mai multe imagini cu instalare via browser, si am ajuns la 100% dar la neutrino si la cea oficiala am primit de fiecare data mesajul de mai jos cind a ajuns pe la 6%.
    too much data (or bad sectors) in partition 2 (end: 00200000, pos: 00200000)
    ... am incercat sa inteleg cum se foloseste fisierul "prova" care pare tip elf ... din siteul ala italienesc dar nu am resusit sa ma prind, ai o idee cum se procedeaza ?
    men e bulit flashul nu mai incerca degeaba.cauta pe cineva de se pricepe la schimbat flashuri.
    cat despre fileul prova al poti utiliza numai cand dreamboxul functioneaza.este un utility care iti arata badsectorurile din flasul dm 7020.

    trebuie pus in var/tmp si pornit din telnet.

    nu mai incerca cu nimic altceva e 100% flashul.aici pe forumurile italiane cam multzi se plang de flashurile dm 7020 si eu la al meu am cativa kb dusi.
    se intampla in general la dreamboxurile cu tuner alps.
    cele mai vechi cu tuner philips sunt indestructibile.

  15. #15
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    24
    Posts Thanks / Likes

    Default sunt disperat nu merge, din pacate ai dreptate ...

    mersi de raspuns, am incercat in fel si chip si nimic.
    tot pe forumul romanesc am primit ceva raspunsuri ca in rest se pare ca nu e nici unul in situatia mea, sa fiu oare asa de ghinionist ;-(((

    numai bine si un flash sanatos.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 18th November 2006, 08:52
  2. DREAMBOX contra SS2 si KAON
    By luccio_delbuccio in forum RDI - Satelit
    Replies: 5
    Last Post: 7th May 2006, 09:37
  3. Shating contra cost
    By alexgab in forum DREAMBOX
    Replies: 2
    Last Post: 1st April 2006, 09:34
  4. DreamBox DM7020 Any GOOD
    By rizwanrana in forum RDI - English
    Replies: 1
    Last Post: 29th May 2005, 18:24
  5. Replies: 1
    Last Post: 6th January 1970, 11:41

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top