Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 4 of 4
 1. #1
  Senior Member Expert
  Join Date
  Jan 2006
  Location
  Europa
  Posts
  1,480
  Posts Thanks / Likes

  Default Radu Petric:"Nu cred ca RDS se va vinde"

  "Nu cred ca RDS se va vinde"


  "Seful cablistilor", Radu Petric: firmele au tehnologia pentru a furniza programe digitale.

  Radu Petric este presedintele Asociatiei de Comunicatii prin Cablu din Romania, organizatia ce reuneste principalele companii din domeniu. El este cel care mediaza dialogul dintre operatorii importanti, precum RCS si Astral, atunci cand vine vorba de stabilirea unor strategii comune ale industriei.

  Presedintele "cablistilor" critica intentia Primariei Capitalei care doreste sa puna "un capastru" industriei prin proiectul NetCity. Totodata, el il acuza pe ministrul culturii ca modifica legile conform intereselor proprii.

  Care sunt provocarile pentru industria cablistilor in acest moment?

  Provocarea cea mare pentru cablu este sa fie competitiv in raport cu ceilalti ofertanti de servicii similare. La ora aceasta, cablul ofera servicii integrate de comunicatii. Asta inseamna serviciul video, date si telefonie.

  UPC si RCS, care sunt navele amiral ale cablului romanesc, ofera aceste servicii. RCS a luat de curand o licenta 3G. Asta inseamna ca vor incerca sa ofere ceea ce se numeste quad-play: telefonie fixa, video, internet si telefonie mobila.

  Vor mai fi achizitii importante pe aceasta piata?

  Cred ca achizitia Minisat de catre Astral este ultima de acest gen.

  Se va vinde RCS&RDS?

  Aceasta companie se afla in spatele platformei DigiTV, care s-a lansat si in Ungaria, Cehia, Croatia si in Slovacia. Dupa cum
  s-au dezvoltat regional, nu prea vor sa vanda. Cred ca aceasta dezvoltare regionala nu se va domoli, ba, din contra.

  Vedeti ca avem 500.000 de noi abonati DTH (n.r. - Direct-to-Home) intr-un singur an. Si sunt noi abonati la serviciul video, nu oameni care au renuntat la cablu.

  Aceasta pentru ca televiziunea prin satelit este utilizata in zone unde nu ajunge cablul.

  Da, dar sa nu uitam ca DTH-ul are o piata importanta in randul celor care lucreaza afara. Acestia au veniturile care sa le permita accesul la aceasta platforma, sunt si mai educati, in sensul ca au fost "expusi" la tehnologie.

  Cand vom vedea tehnologia digitala si pe cablu?

  Astral ofera asemenea tehnolgie in Bucuresti, pe o zona mica, intr-adevar. Primul pas a fost asadar facut, urmeaza sa se generalizeze fenomenul.

  Aveti un orizont de timp pentru aceasta previziune?

  RCS si Astral au capacitatea de a implementa aceasta tehnologie, insa nu au facut previziuni. Sunt concurenti si se feresc sa vorbeasca in public despre planurile lor.

  Care ar fi avantajul implementarii tehnologiei digitale?

  In prezent, un operator de cablu poate transporta 70 de canale de cablu. Intr-un canal analog pot fi inghesuite trei canale digitale. Ai insa nevoie de un setup box care sa transforme semnalul digital in analog pentru ca acesta sa poate fi receptionat de majoritatea televizoarelor de pe piata. Tranzitia spre digital se va face pe masura ce piata va putea absorbi aceasta tehnologie.

  Ce obiectii aveti fata de proiectul NetCity?

  Initiativa este laudabila. Ingroparea retelelor de cabluri va rezolva problema aspectului orasului. Cablistilor le convine sa aiba o retea ingropata pentru ca este la adapost de intemperii si de sabotaje.

  NetCity presupune realizarea canalizatiei subterane care ne-ar permite sa plasam acolo infrastructura noastra. Totodata, proiectul inseamna si realizarea unei retele metropolitane de fibra optica care sa inchirieze capacitate de transport. Si asta e OK, dar sa nu fim obligati sa o folosim, ci sa existe ca alternativa.

  Vor avea cablistii bani sa-si ingroape retelele?

  Ingroapa deja. Va dau un singur exemplu: pe Soseaua Giurgiului au inceput lucrari de reabilitare si firma are o autorizatie de constructie si ingroapa cablu.

  Suntem insa speriati, pentru ca in acea autorizatie de constructie exista o fraza care spune ca daca NetCity ajunge pe acea strada, RCS trebuie sa renunte la propria infrastructura subterana si sa intre in NetCity.

  Este absolut aberant. Cred ca primaria ar vrea sa puna "un capastru" industriei prin acest proiect. In plus exista o hotarare a consiliului general, care spune ca NetCity va fi gata in doi ani. Si noi nu aveam un metru de cablu ingropat. Primaria nu si-a facut temele pentru ca nu a realizat amploarea proiectului.

  TAXE

  Artistii isi cer drepturile

  Cum va evolua pretul la serviciul video furnizat prin cablu?

  Ni se va cere sa platim 17,5% din venituri pentru drepturile de autor, fata de 2% cat aveam pana acum. Daca aceasta lege se va aplica in aceasta forma, factura la cablu va creste cu 15,5%.

  Uniunea se foloseste de o minciuna pentru a impune cresterea, si anume ca artistii romani vor beneficia de acesti bani. Este o minciuna insa pentru ca aproape toti banii trebuie sa se duca la artistii straini pentru ca destinatarul lor este cel care a facut programul. Daca acesta este american, banii se duc in America.

  Cine a decis cresterea contributiei pentru drepturile de autor?

  Ministrul culturii, Adrian Iorgulescu, a dat sarcina ORDA (n.r - Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor), care ar fi trebuit sa fie neutra, sa scrie o ordonanta de urgenta care sa modifice Legea drepturilor de autor in favoarea sa.

  Fiind si compozitor, este in mod automat unul dintre beneficiarii masurii. Avem de-a face cu un conflict de interese. Cand isi va termina mandatul, in mod sigur va reveni ca presedinte al Uniunii, fiindca s-a autosuspendat din functie, nu si-a dat demisia.

  Sursa: Evenimentul Zilei - 17 Noiembrie 2006
  Gigel


 2. #2
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default

  500.000 intr-un singur an ? Atunci se confirma 650.000 de la infintare .....

 3. #3
  Gold Member Expert
  Join Date
  Jan 2005
  Location
  ALBA_IULIA
  Posts
  3,739
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Un articol la comanda.Unul din lunga serie....

 4. #4
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Nu cred ca seful asociatiei prin cablu scrie articole la comanda asa cum nu cred ca de exemplu seful asociatiei berarilor de exemplu nu face un articol la comanda despre berea X .

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

 1. "lost","prison break",bollywood music ch
  By cokeman in forum RDI - English
  Replies: 2
  Last Post: 6th July 2006, 16:56
 2. Canale HD la "radio", "data" in ALT-DVB
  By Medox in forum Placi DVB
  Replies: 7
  Last Post: 13th May 2006, 08:07

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top